X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waarom zijn mannen dol op nutteloze weetjes?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Kim89 Kim89 Auteur op infoyo sinds
25 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Kim89
Datum: 05-09-2008
Auteur: Kim89
Mannen zijn de fanatiekste quizzers. Dat heeft iedereen wel al gemerkt op televisie.. Omdat ze feiten gemakkelijker onthouden en geobsedeerd zijn om meer te weten. Maar waarom vinden ze onbelangrijke weetjes zo leuk? Wel, zoals ik al zei, zijn ze er geobsedeerd door.

Het heeft alles te maken met psychologie..

Onze hersenen zien overal patronen, zelfs wanneer er eigenlijk geen zijn. Daardoor hebben we een natuurlijke voorkeur voor symmetrie, of een logica in namen, cijfers - en dat we het gemakkelijker onthouden. Wat bedoel ik nu met die patronen? Wel, hier volgt een voorbeeld. Wij zien kleuren.. Maar kleuren bestaan eigenlijk niet. Wij maken kleuren in onze hersenen. Sommige stammen zien rood, als wij groen zien (en omgekeerd).

Mannen hebben systematische hersenen, terwijl vrouwen eerder empatische (aanvoelen van anderen) hersenen hebben. Systematische hersenen doen aan analyseren, opbouwen of verkennen, en geeft mannen een voorkeur voor het verwerken van informatie.

Feiten worden niet onthouden omwille van hun relevantie, maar omwille van het feit dat ze op elk moment van pas kunnen komen of omdat er later een patroon mee kan gevonden worden. Met andere woorden: mannen onthouden nutteloze weetjes omdat ze ooit misschien nuttig kunnen zijn.
Het onthouden van deze nutteloze weetjes is eigen aan het man zijn. Het is hoe mannen onderling een band krijgen en hoe ze die onderhouden. Het kennen van de weetjes geeft de man een belangrijk gevoel. Hij kan opscheppen met zijn kennis.

Het kennen van die nutteloze weetjes bevredigt ook de nieuwsgierigheid. Het is wel jammer dat die nieuwsgierigheid verdwijnt alshet om 'nuttige' dingen gaat als de wasmachine gebruiken of sokken opplooien. Maar dat is ook eigen aan het man zijn?!

Reacties op dit artikel
Normyo, 2009-03-04
( -2 )

Het is jammer, dat je artikel zo positief begint met een inhoudelijke beschrijving, van het verschil tussen mannen- en vrouwenbreinen.

Vervolgens impliceer je dan echter, dat de vrouwelijke manier van werken een betere is, want die kan omgaan met wasmachines en kleding. Je vergeet dan even, dat er massas mannen zijn, die geen enkel probleem hebben met wasmachines en kleding, waar er ook genoeg vrouwen zijn, die helemaal gek worden van wasmachines en de wasopvouwen.

Als je wilt aangeven, dat je er niets van snapt, dat mannen weetjes verzamelen, dan kan ik me dat goed voorstellen. Maar dan zou je eens naar het verschil moeten kijken tussen mannen en vrouwen in de loop van de evolutie van het menselijke ras. Dan zie je dat de werkverdeling tussen mannen en vrouwen anders was. Mannen deden aan jagen en beschermen, daarvoor is gericht zijn op afwijkende details in de natuurlijke omgeving van belang. Vrouwen deden aan verzamelen en samenwerken, daarvoor is overleg en inzicht in elkaar en de emoties van anderen van belang.
Drs g, 2009-03-06
( +3 )

Beste Normyo,

Hier bevestig je mijn eerdere reactie. Doe niet alsof je de wijsheid in pacht hebt, en leg niet van die slecht onderbouwde links naar biologisch gedrag. Dat verklaart echt niet alles...
Henk, 2009-06-06
( 0 )

Helemaal gelijk
Snorkel, 2009-06-30
( 0 )

Benny55, 2010-02-02
( 0 )

@Drs.g
Op dit forum was u eerder dan ik.
Gelezen de vele artikelen en de reacties van u naar normyo, blijkt dat ik niet de enige ben die het met u eens is.
Ik heb een aantal reacties geplaatst naar die normyo en die spreken voor zich.
Voor mij bestaat normyo niet meer; mede omdat dit een betweter blijkt te zijn, die overal een punt van wil maken.
En dan kom je in de categorie: gezwam in de ruimte en neemt men je niet meer serieus.
Hans1966, 2014-12-25
( 0 )

Ik herken dit helemaal. Ik ben zelf autistisch en heb het daardoor misschien zelfs nog wel erger. Ik vind die "nutteloze" weetjes razend interessant. Het heeft iets heel exacts en dat trekt mij wel. Ook geeft het mij een zeker gevoel van status om die kennis met anderen te delen. En aangezien autisme toch een, door de bank genomen, typische mannelijke "beperking" is, denk ik dan ook wel dat heel veel mannen het bovenstaande bij zichzelf herkennen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl