X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Christelijke religie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 17-02-2009
Auteur: Normyo
Het is ťťn van de grootste religieuze groepen op deze planeet. Het is ook de meest verdeelde religie op de planeet. Van orthodoxe tot remonstranten is het een religie die haar visie baseert op de woorden van een Joodse profeet, die liefde propageerde.

Het succes

Dat die Joodse profeet Jezus van Nazareth zo'n grote aanhang heeft gekregen, heeft hij vooral te danken aan het feit, dat zijn ideeŽn op een bepaald moment de officiele religie werd van het Romeinse rijk. En de Romeinen waren handige verspreiders van hun ideeŽn. Zelfs ons huidige strafrecht is gebaseerd op hun idee van onschuld tot je schuld bewezen is.

Hoewel veel mensen zullen nu beweren, dat het succes van Jezus samenhangt met zijn boodschap. Maar dan vergeten ze even, dat die boodschap volledig de mist in was gegaan, als de Romeinen de aanhangers van de ideeŽn van Jezus als staatsgevaarlijk waren blijven zien. Want de Romeinen waren ook handig in het vervolgen van partijen, die zij als staatsgevaarlijk zagen.

Liefde

De boodschap van Jezus is vrij simpel:
Houdt van uw naaste gelijk uzelf!
Dit laat hij bijvoorbeeld blijken in parabellen als die van de "Goede Samaritaan" en "De talenten".

In de "Goede Samaritaan" maakt hij duidelijk, dat hij het helemaal niet belangrijk vindt, dat iemand in god gelooft, als iemand maar van zijn naaste houdt. Het gaat niet om het beleiden van het geloof, maar om het leven van je geloof. Dus als je gelooft dat je anderen goed moet behandelen leef daar dan naar. Ga niet beleiden dat je in Jezus gelooft, als je vervolgens niet bereid bent om mensen als je gelijke te behandelen.

In "de talenten" maakt hij duidelijk dat het er niet om gaat wat je doet met je mogelijkheden, maar dat je je mogelijkheden gebruikt. Dit is dan ook een veel gebruikte parabel in het gereformeerde deel van de christelijke religie, omdat werken daar als een belangrijk deel van het leven gezien wordt. Maar wat het eigenlijk zegt is dat je hier bent om met dat wat je hebt te doen wat je kunt. Dat kan dus iets heel anders zijn dan werken. Dat kan bijvoorbeeld ook betekenen thuiszitten en klaarstaan voor iedereen die bij je op bezoek komt. Of de wereld intrekken en alles aanpakken wat je voor de handen komt. Het is dus iets heel anders dan wat de meeste gereformeerde dominees bedoelen.

Het vreemde aan de christelijke religie is echter, dat beide parabellen niet gezien worden als verklaringen voor wat Jezus bedoelde. In plaats daarvan worden de interpretaties van de religieuze leiders van de woorden van Jezus gezien als wat hij bedoelde. Dus de brieven vanPaulus worden als belangrijker gezien, dan de woorden van Jezus zelf.Terwijl het enige bijzondere aan Paulus is, dat hij beweert Jezus gezien te hebben in een verschijning en daarom besloten heeft om te gaan geloven. Dit soort mensen worden door ons tegenwoordig opgesloten in gestichten en worden gezien als psychisch onstabiel.

Schijnbaar is het moeilijker om van jezelf en anderen te houden, dan het uit te spreken dat je dat wilt.


Reacties op dit artikel
Gerrit, 2009-03-19
( +1 )

"Dus de brieven vanPaulus worden als belangrijker gezien, dan de woorden van Jezus zelf.T"
Je kiest wel even een heel kleine selectie van Jezus' uitspraken. Zo koppelt Hij zelf het gebod van naastenliefde aan het liefhebben van God door te zeggen dat alles op beide geboden terug te voeren is (Mat 22:37).

Jij brengt Jezus hiermee terug tot een soort leermeester van de liefde, maar Hij is meer dan dat. Eén van de dingen waaraan je dat kunt zien is dat hijzelf meerdere malen andere mensen hun zonden vergeeft, en wel op zo'n manier alsof Hij de grootste benadeelde is.

Hij stelt zichzelf hiermee geliik aan God, tot onnoemelijke ergernis van de geestelijk leiders van zijn tijd. Toch vinden veel (onbevooroordeelde) mensen Jezus een voorbeeld van liefde en nederigheid. Hij is dan of gek, of Hij sprak de waarheid.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl