X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat is yoga?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van merkloos merkloos Auteur op infoyo sinds
09 April 2009


Bekijk het profiel van merkloos
Datum: 27-04-2009
Auteur: Merkloos
Wat is yoga? Waar kun je het voor gebruiken? Yoga is een vrij breed begrip waar de meeste mensen wel eens van gehoord hebben er een beeld bij hebben, maar over het algemeen weet men niet wat het inhoud. In dit artikel probeer ik een beetje te beschrijven waar het om draaid.

Waarom yoga?

Veel mensen hebben een beeld bij yoga, dat het zich alleen draaid om de bewegingen. Ze beseffen niet dat er een veel diepere betekenis en doel achter deze bewegingen zit. Bij het beoefenen van yoga kun je verschillende doelen hebben. Yoga kan je helpen om te ontspannen, om nieuwe energie op te doen, om betere balans te vinden tussen lichaam en geest, om in beter contact te komen met jezelf, om in beter contact te komen met hogere machten, om nieuwe visies te verwerven, om negatieve ervaringen te verwerken en om de energiebanen meer open te maken.
Dus er kunnen een hoop doelen bereikt worden door het uitoefenen van yoga, wat je ermee gaat bereiken is afhankelijk van hoe je de yoga toepast en welk doel je voor ogen hebt.

Hoe werkt yoga?

Bij het uitoefenen van yoga neem je bepaalde houdingen aan en gebruik je verschillende manieren om adem te halen.
Afhankelijk van welke bewegingen je maakt en op welke manier je ademhaalt, wordt de energie die je via je ademhaling binnenhaalt verdeeld over het lichaam en stroomt er doorheen. Ook met de uitademing is het afhankelijk van je beweging en manier van ademhalen hoe de energie weer je lichaam verlaat. Verder is je geestgesteldheid bij het doen van de oefeningen van belang bij het effect dat het zal gaan hebben. Als je tijdens de oefeningen je concentreerd op het doel dat je voor ogen hebt, dan zal je dat doel langzaam maar zeker gaan bereiken.

Bijvoorbeeld:
- Je wilt extra energie hebben om de dag door te komen.
Dan selecteer je een aantal oefeningen waarbij de nadruk ligt op je uitrekken en een verlengde inademing. Door de lange inademing wordt er extra energie opgenomen en volledig uitverdeeld over je lichaam door de uitrekkende beweging die je erbij maakt.
- Je wilt tot rust komen zodat je lekker kunt slapen.
Je doet een korte meditatie waarbij je je concentreerd op de zaken waardoor je je zo onrustig voelt. Je analyseerd je gevoelens hierover en laat de basisgevoelens over je heen komen (bv angst,boosheid). Je maakt je ademhaling dieper terwijl je over deze zaken nadenkt en ademt de spanningen weg. Als je ademhaling weer stabiel is, dan doe je er nog een paar oefeningen achteraan met een verlengde uitademing en je voelt je vanzelf een beetje loom en ontspannen.

Zo kun je dus als je je doel voor ogen houdt en de oefeningen die je selecteerd zelf bepalen wat je uiteindelijk gaat bereiken.
De voorbeelden zijn een paar praktische korte-termijndoelen, maar je kan uiteraard door regelmatig te werken aan grotere doelen zoals beter contact met jezelf of hogere machten (is in mijn ogen beide ongeveer hetzelfde,maar daar zijn de meningen nog zwaar over verdeeld) ook deze doelen goed bereiken. Dit vergt echter discipline en doorzettingsvermogen, hierbij is het heel belangrijk om steeds je doel voor ogen te blijven houden.

Reacties op dit artikel
Jasmijn, 2012-05-09
( -1 )

I love sex
Pietje, 2012-05-09
( +1 )

Ik hou van beffen.
Jij! , 2012-05-09
( 0 )

Yoga is ontspannend voor je sex leven #goodlife,
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl