X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Leven zonder oordelen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
Datum: 10-05-2010
Kunnen wij leven zonder te oordelen over anderen en over onszelf. Volmondig zeg ik JA. Het is een leerproces, en een levenswijze, waardoor er vrede en rust ontstaat in denken en gevoel.Tips en aanwijzingen om te komen tot een onvoorwaardelijk leven zal ik uiteenzetten in dit artikel.

Deel 1. Oordelen over jezelf

Omdat wij leven in een wereld die gebasseerd is op het concept Goed en Kwaad, is het moeilijk om niet te oordelen. Het is de kunst te leren dat goed en kwaad niet bestaan in het al-denken.
Goed en kwaad zijn slechts uitingen van dualiteit. Donker en licht, koud en warm zijn enkele van deze uitingen. Zonder elkaar kunnen zij niet bestaan. Licht kan zich niet manifesteren zonder het donker.
Het is nu de kunst, goed en kwaad te zien als één en ondeelbaar. Het een kan niet zonder het ander.
In jou bestaat dus goed en kwaad, omdat zonder dit concept, jij niet zou bestaan in deze drie-dimensionale wereld. Het is een uitingsvorm, meer niet.
Erken het goed in jezelf, en erken het kwaad in jezelf als één. Een linkerkant en een rechterkant.
Het is niet de bedoeling het kwaad uit te bannen, omdat dit gezien wordt als niet goed. Het is de bedoeling goed en kwaad te herenigen in jezelf. Omarm het kwaad en het goed als één, als onlosmakelijk verbonden geheel.
Zie het goed en het kwaad als een kruis. Het rechtopstaande deel van het kruis is jouw verbondenheid met aarde en kosmos, De uiteinden van het  liggende deel van het kruis is het goed en het kwaad.
In het midden van het kruis ligt jouw basis, jouw ziel.
In deze basis is geen verschil meer. Hier ligt de vrede in jezelf. Focus je op het midden van je zijn, je ziel. Hier heerst onvoorwaardelijke Liefde voor jezelf.
Vanuit die onvoorwaardelijke liefde en acceptatie voor jezelf, groeit het besef, dat ieder van ons zijn eigen kruis heeft.
Vanuit het midden van dit kruis is geen oordeel meer maar harmonie en rust.

mediteer op dit midden en leer van jezelf te houden...van jouw goed en jouw kwaad.

Deel 2. Oordelen over anderen

Het oordelen over anderen, begint bij het oordelen over jezelf.
Het kijken naar anderen is eigenlijk, kijken in de spiegel. Oefen daar maar is op.
Alles wat je ziet aan of bij een ander, is eigenlijk datgene dat je mist aan mogelijkheden om van juist dat aspect in jezelf te houden.
Als je ziet dat iemand heel egoistisch handelt, is dat vaak een gebrek bij jezelf. Het is iets dat je bij jezelf nog niet onder controle hebt. Kijk daar maar is naar. Je ergert je vaak aan dingen, die je aan jezelf doen denken, een confrontatie dus, een spiegel die je jezelf voorhoudt, en wat je niet accepteert aan jezelf.

Als je deze ergenissen herkent bij jezelf, oordeel je niet meer over die ander, maar omarm je dit aspect in jezelf, en accepteert, dat dit een deel van jou is. Er volgt dan een dankbaarheid naar die ander toe, voor de mogelijkheid die hij of zij je biedt, dit aspect in jezelf te accepteren.
Zie het als een mogelijkheid, van dit aspect te houden. Het geeft je de kans, het tegenovergestelde aspect, Liefde voor jezelf, te leren kennen.
Zie in jezelf het midden van het kruis, waar lijden ophoudt te bestaan, en onvoorwaardelijkheid en balans leeft.

Zie daarin ook, dat een ieder hetzelfde kruis heeft, en draag bij aan het herstel en de balans van anderen, vanuit de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

Mocht je dit artikel aanspreken, volg mij dan in de volgende artikelen die ik zal schrijven over deze onderwerpen.
Veel leesplezier, en liefde op jouw pad naar innerlijke vrede in jezelf.

Reacties op dit artikel
Mandana, 2010-07-28
( 0 )

Ik vond het een goede artikkel een beetje ingewikkeld het is voor mij moeilijk om van mezelf te houden als ik als ik iets doe wat ik aan de ene kant denk het is niet goed maar aan de andere kant op een egowistische handel door het toch te doen, dus als we het kwaad in ons zelf accepteren betekent het dat ik accepteer dat ik gebrekken heb of iets slechts houdt dat in dat je door moet gaan met het slechte doen? en het niet uitbannen? ik zou daar toch wel wat aan willen doen aan de dingen die ik vind dat fout en toch herhaaldelijk herhaal. Zo heb je de regels en een gezegde regels zijn er om gebroken te worden. Stel je voor pakt iets zonder voor te betalen maar je weet dat het niet goed is maar het geeft je toch een goed gevoel want je hebt wel dat ene dat je wilt. en je wilt er wat aan doen en aan de andere kant weer niet je wilt steeds meer? hoe ga je dan met zon situatie om? gewoon door te gaan en steeds meer van jezelf houden? dan ben je de grip van het realiteit toch kwijt?
Laurens, 2010-10-07
( 0 )

@Mandana:
Bang om de grip op de werkelijkheid te verliezen is niet nodig. Je denkt zelf al na hoe je in zo'n situatie met deze denkwijze om zou moeten gaan. Daaruit kan ik afleiden dat je je allang bewust bent van de nadelen van zo'n situatie. Het is geen denkwijze om alles voor jezelf te rechtvaardigen richting de wereld, maar een denkwijze om dingen in jezelf (VAN jezelf) te accepteren. Het is niet alsof deze denkwijze je normen- en waardensysteem zou aantasten.

Mocht je in het verleden zo'n fout hebben gemaakt, dan kun je hem altijd blijven classificeren als "incorrect" of "immoreel", maar tegelijkertijd zou je met deze denkwijze wél kunnen accepteren dat het zo gegaan IS. En uit fouten leert men. Maar het moet je niet blijven achtervolgen, het moet een plaats krijgen in jezelf, want het is een deel van jezelf.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl