X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ik ben ik en jij bent jij

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Puurkees Puurkees Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Puurkees
Datum: 16-09-2008
Auteur: Puurkees
Ik streef niet naar perfectie en volmaaktheid, want iedereen is perfect en volmaakt. Zelfs de onvolmaaktheid is volmaakt in zijn onvolmaaktheid. Woorden, zinnen om duidelijk te maken dat men alleen het Zijn ervaart en niet meer of minder.

Kuddedieren

Kuddedieren Als je op straat gaat vragen aan de mensen waarom ze hier op aarde zijn dan krijg je uiteenlopende antwoorden. De een is hier om God, Allah en meer van diens grootheden te dienen, de ander is er om mee te werken aan een welvarende maatschappij, nog andere vinden dat ze hier zijn om te werken en doen. En zo kan je doorgaan, iedereen heeft wel een reden om hier op deze aardbol rond te lopen. En iedere reden moet je respecteren, want het komt voort uit de keuzes die mensen voor zichzelf maken. Met dat recht zijn ze geboren, net als ze met het recht geboren zijn om gelukkig te zijn. Toch als je alle redenen bij elkaar raapt en je maakt er een bosje van dan blijkt dat het erop neer komt dat we hier alleen maar zijn. Zoals zovelen met ons zeggen, we worden geboren om weer te sterven en het beetje sterven begint al bij je geboorte. Althans zo zegt men het als je hiervoor geboren wordt. Toch is ieder wezen uniek. Net als een schilderij van Rembrandt die overgebleven is vanuit zijn leven. Zijn schilderijen zijn uniek omdat ze door zijn hand geschilderd zijn en al wat er daarna nagetekend is van hem is slechts repro. Zo is het ook met ons leven, ons leven is uniek omdat we allemaal onze eigen persoonlijkheid hebben en bezitten. Toch zijn we in staat om met ons eigen persoonlijkheid mee te gaan in een grote kudde, we volgen gewoon het grote geheel om er maar bij te horen. Met verbazing kijk ik daar altijd naar toe. Als een of andere modegod een kleedlijn heeft uitgebracht dan moet iedereen die hebben, als een popidool zich apart gedraagt of kleedt dan doet iedereen mee. Velen van ons zijn niet meer constructief om iets voor zichzelf te beslissen en kopen datgene wat de massa aan ons opdringt. We zijn zelfs zo maf om ons te gedragen zoals een popidool of topacteur zich voordoet. Kuddedieren dat zijn velen van ons. Behalve ik!

En ik ben een eenling

En ik ben een eenling De eenlingen net als ik onder ons zien dat toe en denken er het hun zijne van en zeggen dan maar dat ze het goed doen. Ik doe het mijne en dat vind ik weer oké. Het is ook van mij en niet van hun, net zoals hetgeen dat wat van hun is niet van mij is. Je respecteert het ook, omdat je gewoon wilt dat anderen dat ook bij jou doen. Vaak is dat niet het geval, want je bent zonderling omdat je niet met de grote hoop mee wandelt, je bent raar, men vindt je dwaas. Anderen zeggen weer dat ze maar weer moeten opruimen want je spoort niet. Gelukkig spoor ik niet, want anders zou ik wel bij de NS werken.
Wie ben ik? Ik ben die ik ben en niet meer en niet minder. Ik ken geen grijs gebied tussen ja en nee, tussen altijd of nooit, tussen waarheid en leugen. Ik ben een eenling en geen kuddedier. Ik ben ik en jij bent jij. Toch vindt jij mij raar, toch accepteer, respecteer en vertrouw jij mij niet. Gewoon omdat ik niet met de grote hoop mee ga. Ik ben op reis in dit leven, ik ben hier om te ervarren, te leren. Ik ben overtuigd van reïncarnatie, ik voel en weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik ben niet gebonden aan een religie, ik heb mijn eigen sterk geloof in het AL. Het Al wat alles is en daarmee ook niet alles is. Ik ben ZIJN. Het ZIJN in dit leven, een leven die gekomen is na mijn vorige leven en die voorloopt op een volgend leven. (lees mijn artikel “het leven van de Ziel”). Ik ben ik en ik ben doodgewoon een spiritueel wezen dat hier op aarde is om het mens-zijn ter ervaren.
Ik ben op reis en al die met mij loopt, die mag en kan mee, zonder voorwaarden, met onvoorwaardelijke liefde. Ik ben één met de eenheid en de eenheid is één met mij.
Dit is mijn leven, een leven waar ik alleen verantwoordelijk voor bent en waarmee ik geen verantwoording af hoeft te leggen aan anderen.
Met onvoorwaardelijke liefde geschreven voor jou, voor hen en voor mezelf.

Reacties op dit artikel
Danny, 2011-08-21
( +1 )

Mooi stuk, ik herken daar heel veel in.

Wees gewoon jezelf en trek je niets aan wat een ander van jouw "zijn" vindt.

Dat doe ik ook niet.

Zonde van zovelen die bewust of onbewust hun gehele leven wijden aan wat de ander vindt terwijl het vaak niet goed voelt.Melina victoria, 2012-11-15
( 0 )

Perspective
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl