X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Onze haren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 31-01-2011
Auteur: Berto
Wie wil er nu niet met een mooie haardos door het leven gaan? Kaalheid wordt heel vaak als erg vervelend ervaren. Er zijn ook mensen die scheren juist bewust het hele hoofd kaal. Dit werd vanaf 1970 stilletjes aan steeds populairder.†Sommige mensen staat dit ook erg goed maar je moet het hoofd er wel voor hebben.†Hier volgen allerlei interessante weetjes†over onze haardos.

Haarpraat

Haarpraat Heel vroeger was een lange haardos voor mannen een statussymbool. Denk maar eens aan het Bijbelse verhaal van Simson die ineens zijn macht verloor omdat zijn vrouw Delilah zijn lange haren afsneed. Het is nu meer een schoonheidsideaal geworden. Ons haar heeft baat bij een gezonde groeiomgeving. Naast een schone hoofdhuid is een goede doorbloeding ook belangrijk. Daarom wordt er ook aangeraden om bij iedere haarwasbeurt de hoofdhuid goed te masseren. Zo kunnen alle essentiŽle voedingsstoffen het haar goed bereilken.  
Vroeger of later krijgt meer dan 50% van de mannen te maken met kaalheid. Vrouwen kunnen ook last krijgen van kaalheid maar dit komt echter veel minder vaak voor. De haren van vrouwen worden als ze ouder worden vaak dunner.
onze haren kennen een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. Iedere haardos heeft zijn eigen cyclus. Meerjarige groeifasen wisselen zich met kortere overgangs en rustfasen af. Na de rustfase zullen de haren worden afgestoten. De lengte en de dikte van de haren bepalen de duur van de groeifase. Op elk willekeurig moment bevinden zich ongeveer 80% van onze haren in de groeifase en duurt tussen de 2 en 5 jaar. De overgangsfase en de rustfase duren ongeveer 14 dagen. In de overgangsfase groeien deze haren minder en zullen uit gaan vallen. Dit is gelukkig maar 1 tot 3 % van de gehele haardos. Bij iemand die last heeft van kaalheid verlopen deze fasen anders. Uit een haarwortel kunnen maar tien tot twaalf haren groeien. Daardoor kan iemand al vanaf 25 jaar al last gaan krijgen van beginnende kaalheid.
Een haar zal in een maand tijd ongeveer 1,25 centimeter groeien. Normaliter vallen er tussen de 80 en 100 haren van ons hoofd af. Vallen er meer haren uit dan is er (tijdelijk) sprake van een verstoorde cyclus.
Net als onze huid is ons haar de spiegel van hoe we ons voelen zowel lichamelijk als emotioneel. Als we ons een tijdje niet lekker voelen dan zal het haar doffer zijn dan normaal. Maar goede voeding is net zo belangrijk voor het hebben van een gezonde haardos.
Er zijn ook enkele huismiddeltjes bekend uit omaīs tijd die het kapsel een behoorlijke opknapbeurt kunnen geven. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan bier voor de glans van het haar, kokosolie voor de algehele vochtigheidsgraad en een masker van amandelolie.
Onze haren zijn opgebouwd uit het eiwit keratine. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwenharen aanzienlijk sterker zijn dan de mannenharen. Mannen hebben daarentegen weer meer lichaamsbeharing dan vrouwen. Vrouwen hebben 130000 haren tot 150000 haren en mannen hebben 150000 tot 180000 haren.
Als we ouder worden zullen we vroeg of laat grijze haren krijgen. Dat komt omdat de melanineproductie helaas niet eindeloos is. Grijs haar is in feite kleurloos haar. Normaal gesproken zullen ergens tussen de 40e en 50e levensjaar de eerste grijze haren verschijnen. Maar dan is er gelukkig nog haarverf al zullen er altijd mensen zijn die met een prachtige grijze haardos door het leven gaan. Het kan zelfs charmant staan.

Reacties op dit artikel
Hans j.diks, 2011-02-01
( +1 )

Beste Berto,

Ook vrouwen kunnen last krijgen van erfelijke haaruitval (Alopecia Androgenetica) en de laatste jaren op steeds jongere leeftijd. De boosdoener is DHT (Dihydrotestosteron), een omzetting van testosteron.

Gegroet, Hans J.Diks
Berto, 2011-02-01
( 0 )

Ok ik zal het aanpassen in mijn artikel maar bij vrouwen komt het wel veel minder vaak voor naar mijn mening. Bedankt voor je aanvulling.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl