X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Slechte tanden eruit, kunstgebit erin.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +9 )
  Slecht artikel ( -5 )
RSS van jocelyn jocelyn Auteur op infoyo sinds
22 September 2008


Bekijk het profiel van jocelyn
Datum: 03-11-2008
Auteur: Jocelyn
Je hebt tanden waar je absoluut niet tevreden mee bent. Ze doen zeer bij alles wat je eet en drinkt, ze zijn ernstig verkleurd, en ze breken af, of vallen eruit. Er zijn verschillende redenen waarom nu juist jij een kunstgebit moet. Als je jong bent lijkt je dit een naar idee, als je wat ouder bent, heb je er sneller vrede mee. Maar wat voor weg staat je te wachten, totdat het zover is, en wat kun je verwachten? Hoe gaat alles in zijn werk? En wat kan ik ermee?

Slechte tanden

Veel mensen kennen het probleem: Je gaat naar de tandarts vol goede moed, en dan krijg je te horen dat je tanden achteruit gaan. Direct denk je natuurlijk dat je altijd netjes gepoetst hebt, en alle mogelijke gedaan hebt, om een mooi rijtje tanden te hebben, en alles lekker fris. Maar het hoeft niet aan jezelf te liggen. Ook al denk je hele sterke tanden te hebben, binnen een half jaar tot een jaar kan het afgelopen zijn. Een hele bekende is wolf. Je tanden worden zwart, en ze vallen er zo uit. Als je wolf hebt, heb je een soort bacterie in je bloedbaan zitten wat je tanden aantast. Verder heb je er lichamelijk geen last van. Maar leuk is het niet. Als het op tijd geconstateerd wordt, kan het af en toe mogelijk zijn om tijd te rekken, maar helaas is dat niet altijd mogelijk, en er is weinig aan te doen. Bij medicijngebruik kan het ook hard gaan. Medicijnen komen in je bloedbaan, en komt dus overal. Zo zijn er nog meer dingen die de toestand van je tanden verslechteren. Fijn is het niet, want je tanden zien er op een gegeven moment niet meer uit als je te lang ermee doorloopt, en fris ruik je ook niet uit je mond. Je zelfvertrouwen wordt er ook niet sterker van.

Tandarts

Als je een goede tandarts hebt, zal hij of zij het vrij vroeg kunnen zien dat het niet zo goed gaat met je tanden. Jij zult natuurlijk schrikken als je het slechte nieuws hoort, maar denk er wel aan dat je er niet alleen voor staat. Je tandarts zal erover praten met je, en proberen een oplossing met je te zoeken voor het probleem. Alle mogelijkheden zullen met je besproken worden, en een behandelplan zal er gemaakt worden. Wat doen we eerst? Wat gaan we allemaal proberen? Alles zal op tafel gelegd worden. Zo weet jij waar jij aan toe bent, en je weet dat je tandarts er is om je te helpen. Samen gaan jullie kijken voor een oplossing.

Toch een kunstgebit

Het kan zijn dat de hulp van je tandarts helaas niet genoeg kan zijn. Het gaat snel, of het mocht gewoon niet meer baten. Terwijl je het zelf waarschijnlijk al wel aan zal voelen, blijft het slecht nieuws als je tandarts je verteld dat het toch beter is om een kunstgebit te nemen. Nu is het ook afhankelijk hoe je er zelf tegenover staat natuurlijk, en hoeveel last je er nu zelf van hebt, van het gebit die je nu hebt. Probeer de voordelen ervan naast de nadelen te zetten, dat helpt vaak wel. Je kunt het zo zien: Je hebt tanden die je zelf uit kiest, de kleur die je zelf kiest, nooit geen kiespijn meer, en je hoeft je tanden nooit meer te laten boren. Als je eenmaal op het punt ben aangekomen dat alles op maat is, hoef je geen tandarts meer te zien! Natuurlijk zijn er nadelen aan een kunstgebit. Als je een ' klapper' gebit hebt ( Los gebit ), zul je die dagelijks moeten plakken, zodat die vast blijft zitten. En die kan na een heerlijke maaltijd weer los gaan. En je zult het gevoel hebben dat je een grote brok plastic in je mond hebt. Maar alles went. Maar als alles weer gezond is in je mond, en je kaken zijn voldoende geslonken, kun je kiezen voor implantaten. Dat zijn tanden die in je mond vastzitten, en die je niet hoeft te plakken. Maar er is bij dit alles 1 feit dat blijft: Je hebt altijd een stralend gebit! En dat kan niks jou meer afpakken! Je tandarts weet waar je heen moet, en kan jou alles uitleggen hoe het in zijn werk gaat. Het zal pijn doen om gedag te zeggen tegen je eigen tanden, en er zal tijd overheen gaan om helemaal gewend te zijn aan je nieuwe gebit. Maar je zelfvertrouwen zal de lucht inschieten, en je gaat door het leven met een stralende glimlach!

Reacties op dit artikel
Laura, 2009-02-26
( +13 )

Bedankt voor deze artikel Jocelyn.....gelukkig nog iets positiefs! Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik een volledige kunstgebit moet nemen. Vervolgens ben ik informatie gaan zoeken over het kunst gebit én het in één keer trekken. Ik werd er niet zo blij van, maar deze artikel heeft mij wat blijer gestemd vanwege het feit dat je beide kanten hebt toegelicht, en zo te lezen is er misschien toch nog iets goeds aan zo'n bitje! Dankjewel.
Maria, 2009-03-08
( -2 )

Ik heb een beugel gehad nu heb ik mooie tanden
Yvonne, 2009-03-12
( 0 )

Ik had de wolf dus pijn pijn en nog eens pijn kon ze niet eens meer poetsen
de oplossing jammer genoeg alles eruit een prothese die ik al meer dan 35 jaar heb Ben er tot nu toe zeer tevreden mee
Francis, 2009-03-16
( +13 )

Ik las net deze site over de kunst gebit, ik moet volgende maand alles laten trekken ,omdat ik dat zelf wil ,ik begin overal last van te krijgen vooral mijn tandvlees ,eerst wou me tandarts het niet doen om alles eruit te laten trekken ,en ik had verder gekeken wie dat wel deed ,wou hij het opeens ook doen ,bang dat ik elders ging denk ik ,moest gelijk happen ,en begon dingen uit te leggen en dat alles wel goed komt ,nu ik erover na denk is dit het beste oplossing,het is wel eng maar ik doe het tog ,en voor me eigen zelf vertrouwen weer terug te krijgen en deze site geeft wel enige verlichting vind ik
Dafje, 2009-03-27
( +5 )

Nou ik ben 31 jaar en gister is bij mij alles getrokken en het gebit geplaats het niet eten is eigenlijk niet erg vergleken met de lach die ik nu heb al moet ik wel zeggen dat het hier en daar natuurlijk pijntjes opleverden het gebit wel echt nog iets van jezelf moet worden , nu kan ik er niks mee als ja lachen en praten gaat ook goed maar vast voedsel zeker niet , toch ben ik blij en indd je zelfvertrouwen is verdubbeld je kan weer lachen :) succes iedereen , mij is het ook gelukt kwestie van volhouden
Jody, 2009-04-01
( +8 )

Nou, ik ben 12 en heb een kunstgebid. Het staat wel chill
Esther, 2009-04-22
( 0 )

Ik heb nu een onder gebid maar ik ben wel bang voor een tweede na cose voor het boven tanden om eruit te halen maar mooi wat er boven geschreven staat
groetjes
Maria, 2009-05-06
( +6 )

Al zolang ik me kan herinneren is er iets aan mijn gebit als ik voor de half jaarlijkse controle kom.Ik heb alles al meegemaakt.Toch ben ik niet bang voor de tandarts,maar ik ben het wel zat.Pijnlijk tandvlees.Spleten tussen mijn tanden waar altijd eten tussen gaat zitten ( Wat weer pijn doen )
Nu overweeg ik een kunstgebit,maar nu weet ik niet of de tandarts dit doet.Ik ben 38,en het is dus niet echt nodig,maar nu ik weer een kroon moet ben ik het beu
Heeft iemand advies ? Ik zou er erg mee geholpen zijn

Groetjes Maria
Leo, 2009-05-13
( 0 )

Hoi Maria,

Herkenning hier, ik had altijd wat, iedere controle weer een gaatje, tot alles gevuld was, toen een paar jaar rustig en nu de laatste jaren, nu de vullingen wat ouder worden, is het weer vaak mis. Net naast een oude vulling ontstaat dan vaak een nieuw gat en dan is het uitboren en opnieuw vullen geblazen. Al tot twee keer toe gehad dat er gewoon een stuk van een kies afbrak ook (vorige week de tweede).

Ik heb hier goed over gesproken met mijn tandarst, een eerlijk advies gevraagd, het hemd van het lijf gevraagd over de mogelijkheden van alle opties. Mijn conclusie tot nu toe, zoveel als mogelijk de oudere amalgaan vullingen vervangen door composiet vullingen en als dat niet gaat en de basis van de kies is goed, dan een porseleinen kroon er op.

Twee jaar terug de eerste kroon er op laten zetten waar ik nog steeds erg blij mee ben. Nu met de kies die nu afgebroken is moet er eerst een wortelkanaal behandeling plaatsvinden omdat op de foto duidelijk een ontsteking bij de wortel te zien was. Het advies van mijn tandarst volg ik daarin op, eerste de kanaalbehandeling, dan een half jaartje wachten voor de kroon zodat we zeker weten dat die ontsteking weg is.

Ondanks de vele behandelingen die ik a gehad heb hoef ik toch echt geen kunstgebit. Dan maar eens in het half jaar een dag een verdoofde mond en een dag napijn.

Groetjes,
Leo

Jocelyn, 2009-05-13
( +4 )

Hoi hoi!

Een kunstgebit is een laatste redmiddel. Als je tanden er eenmaal uit zijn, is er geen weg meer terug. Als de tanden er baat bij hebben bij alle behandelingen, zou ik zeker zeggen: Houden die tanden! Maar als je niks anders dan pijn hebt... Het ligt er ook aan hoe je er zelf tegen aan kijkt. Ik heb nu net een jaar mijn kunstgebit. Ik heb een stralende lach, geen kiespijn meer, geen tandartscontroles meer, geen geboor en gedoe, en kan pure suiker eten zonder bang te wezen dat ik pijn krijg of dat er iets afbreekt. Maar... Bij sommige mensen ( zoals ik dus) kan het zijn dat de weg die na de 1e gebit volgt nog wel even duren. Bij mij is het bijvoorbeeld zo dat ik nog wel even aan de kukident zit... Bij ieder persoon is dit anders! Weeg alsjeblieft alles eerst goed af. Na vele pijnen te hebben gehad, is een kunstgebit een goed idee, maar ook dan heb je een weg te gaan, en er is toch niks beters dan je eigen tanden!

Ik hoop dat dit jullie helpt.

groetjes jocelyn
Weber, 2009-05-24
( +3 )

Mooi verhaal, maar even een kanttekening. Wolf in de tanden bestaat niet. als jouw tandarts je nu nog verteld dat je wolf in je tanden hebt, is zijn kennis sterk verouderd. Het is een benaming voor ernstige caries, uit de tijd dat er nog minder kennis en behandeltechnieken waren.

Ga eens naar de mondhygieniste of een beter geschoolde tandarts.

en als het te laat is, is het inderdaad te laat en wil je niet met pijn rondlopen, maar vraag je ook eens af wat de oorzaak is.
Jolanda, 2009-06-09
( 0 )

Goeden dag
ik heb een vraag
ik loop al 10 jaar met pijn in me mond
en een kroon 2 tanden er uit
en niemand weelt me boven kand van me tanden trekken
ik heb elk jaar veel gaatjes
en ben het nu hellemaal beu
ik hoop dat iemand weet waar het wel kan en dat ik blij
door het leven kan in de plaats met zeuren de pijn in me mond als ik wat weetook al poets ik elke dag het blijfen veel gaatjes elk jaar
iemand tippsss ik heb alles al geprobeerd
gr jolanda
Frans, 2009-06-14
( 0 )

Nou ik ga morgen een afspraak maken, ik heb er nog negen staan en nu gaan ze eruit.
Ik ga een keer in het jaar naar de tandarts en ieder jaar moeten er een of twee eruit.
En moet het gebit weer aangepast worden, met die vervelende haakjes die de andere tanden weer vernietigen.
Ik loop al jaren met pijn in mijn mond, nu is het afgelopen ik ga ervoor.
Zal wel niet meevallen maar dan nog.

Grt: Frans : Ps :ik hou jullie op de hoogte.
Daniel, 2009-06-22
( +9 )

Www.amaliakliniek.nl daar hebben ze mij super geholpen ook alle tanden eruit is 3 weken geleden gebeurd en langzaam went het....gr daan
Rob, 2009-07-22
( -1 )


Jocelyn schrijft:
Een hele bekende is wolf. Je tanden worden zwart, en
ze vallen er zo uit. Als je wolf hebt, heb je een
soort bacterie in je bloedbaan zitten wat je tanden
aantast.
Mijn vraag is:
Wordt er met wolf hetzelfde bedoeld als tandwolf?
Is dat het geval, dan vraag ik mij af of dit
veroorzaakt wordt door een bacterie in de bloedbaan.
Mij is hierover niets bekend.
Zover ik weet is tandwolf een verouderde benaming voor
cari√ęs.
Het verbaast mij overigens dat er anno 2009 nog zoveel
cari√ęsproblemen zijn.
Er zijn toch zoveel (door de reclame) hoog aangeprezen
tandpasta's ,mondwaters en dergelijke.
Zijn die wel geprobeerd?

Gr: rob
Rob, 2009-07-22
( +1 )


Jocelyn schrijft:
Een hele bekende is wolf. Je tanden worden zwart, en
ze vallen er zo uit. Als je wolf hebt, heb je een
soort bacterie in je bloedbaan zitten wat je tanden
aantast.
Mijn vraag is:
Wordt er met wolf hetzelfde bedoeld als tandwolf?
Is dat het geval, dan vraag ik mij af of dit
veroorzaakt wordt door een bacterie in de bloedbaan.
Mij is hierover niets bekend.
Zover ik weet is tandwolf een verouderde benaming voor
cari√ęs.
Het verbaast mij overigens dat er anno 2009 nog zoveel
cari√ęsproblemen zijn.
Er zijn toch zoveel (door de reclame) hoog aangeprezen
tandpasta's ,mondwaters en dergelijke.
Zijn die wel geprobeerd?

Gr: rob
Rob, 2009-07-22
( -1 )


Jocelyn schrijft:
Een hele bekende is wolf. Je tanden worden zwart, en
ze vallen er zo uit. Als je wolf hebt, heb je een
soort bacterie in je bloedbaan zitten wat je tanden
aantast.
Mijn vraag is:
Wordt er met wolf hetzelfde bedoeld als tandwolf?
Is dat het geval, dan vraag ik mij af of dit
veroorzaakt wordt door een bacterie in de bloedbaan.
Mij is hierover niets bekend.
Zover ik weet is tandwolf een verouderde benaming voor
cari√ęs.
Het verbaast mij overigens dat er anno 2009 nog zoveel
cari√ęsproblemen zijn.
Er zijn toch zoveel (door de reclame) hoog aangeprezen
tandpasta's ,mondwaters en dergelijke.
Zijn die wel geprobeerd?

Gr: rob
Sara, 2009-09-08
( 0 )

...ik begrijp grote mensen woorden niet
Renee, 2009-10-09
( -2 )

Graag een goed advies heb sinds 2 weken een prothese waarvan ik hem er 1 week in heb gehad dit kwam doordat ik zo een pijn had tijdens het dragen ervan.op een middag haalde ik hem eruit en toen ontdekte ik sneden in mijn mond hoeken en een blaar kan ik wachten tot mijn mond geheeld is ? de tandarts zei gewoon indoen maar ja makkelijk gezegd want mijn mond doet nog steeds zeer.......voor de rest staat het wek heel mooi en hoop dat ik het gauw kan dragen!!!!trouwens hij is inmiddels wel bijgeslepen natuurlijk na 1 week en wil ook naar buiten normaal want zo is het geen gezicht schaam me dood,alvast bedankt voor enige tip.
Renee, 2009-10-09
( +5 )

Graag een goed advies heb sinds 2 weken een prothese waarvan ik hem er 1 week in heb gehad dit kwam doordat ik zo een pijn had tijdens het dragen ervan.op een middag haalde ik hem eruit en toen ontdekte ik sneden in mijn mond hoeken en een blaar kan ik wachten tot mijn mond geheeld is ? de tandarts zei gewoon indoen maar ja makkelijk gezegd want mijn mond doet nog steeds zeer.......voor de rest staat het wek heel mooi en hoop dat ik het gauw kan dragen!!!!trouwens hij is inmiddels wel bijgeslepen natuurlijk na 1 week en wil ook naar buiten normaal want zo is het geen gezicht schaam me dood,alvast bedankt voor enige tip.
Renee, 2009-10-09
( +1 )

Graag een goed advies heb sinds 2 weken een prothese waarvan ik hem er 1 week in heb gehad dit kwam doordat ik zo een pijn had tijdens het dragen ervan.op een middag haalde ik hem eruit en toen ontdekte ik sneden in mijn mond hoeken en een blaar kan ik wachten tot mijn mond geheeld is ? de tandarts zei gewoon indoen maar ja makkelijk gezegd want mijn mond doet nog steeds zeer.......voor de rest staat het wek heel mooi en hoop dat ik het gauw kan dragen!!!!trouwens hij is inmiddels wel bijgeslepen natuurlijk na 1 week en wil ook naar buiten normaal want zo is het geen gezicht schaam me dood,alvast bedankt voor enige tip.
Renee, 2009-10-09
( -3 )

Graag een goed advies heb sinds 2 weken een prothese waarvan ik hem er 1 week in heb gehad dit kwam doordat ik zo een pijn had tijdens het dragen ervan.op een middag haalde ik hem eruit en toen ontdekte ik sneden in mijn mond hoeken en een blaar kan ik wachten tot mijn mond geheeld is ? de tandarts zei gewoon indoen maar ja makkelijk gezegd want mijn mond doet nog steeds zeer.......voor de rest staat het wek heel mooi en hoop dat ik het gauw kan dragen!!!!trouwens hij is inmiddels wel bijgeslepen natuurlijk na 1 week en wil ook naar buiten normaal want zo is het geen gezicht schaam me dood,alvast bedankt voor enige tip.
Irene, 2009-11-05
( +4 )

Ik heb een gebit zoals geen van mijn tandarts z'n ander patienten.
Niks als ellende uren in de stoel en hij wil niet trekken ook de kaakchirug probeert van alles maar de kiezen moeten er toch uit. Ik vraag om alles te trekken maar ze doen het niet ook al weten ze dat ik er ziek van word.
Wie kent dit ??????????????
Bonnie, 2010-01-19
( 0 )

Ik sheb als sjaren en skunstgesbit en bens er sheel stevreden mee shoor.
Lala, 2010-04-26
( 0 )

Ikheb sinds 9 april een kunstgebit maar nu is mijn vraag hoelang duurt het voor je weer een beetje normaal kunt kauwen, ik wel veel last bij het in doen van mijn ondergebit.
Je moeder, 2010-07-15
( -1 )

fuck jullie allemaal ik ben heel bang van de tandarts
Sasa, 2010-07-22
( +1 )

ik heb door julie mooi tanden dankje
Leo, 2010-07-25
( +7 )

Ik loop al enige tijd met zeurende pijn in me mond , de tandarts die ik had deed er maar weinig aan , en als ie al iets deed vielen de vullingen er soms spontaan weer uit en hij vertelde nooit iets wat ie ging doen . Ik ben al sinds de schooltandarts van vroeger bang om te gaan .....slechte ervaringen heb ik er van over gehouden . Nu zijn m,n tanden en kiezen er zo aan toe dat ik een kunstgebit moet hebben ...weet ik wel zeker . Alleen ik zie er verschrikkelijk tegen aan om te gaan ....wie had dit ook en kan mij m,n laatste zetje geven ?
Ray, 2010-08-10
( +8 )

Ik heb een steeds terugkerend probleem, Namelijk groeven in m'n tanden.
Vandaag had ik zelfs een paar stukken tand in m'n mond tijdens het eten, Dus ik zit nu ook te overwegen om voor een kunstgebit te gaan, Want dit gaat zo ook niet langer.

M'n eerste tandarts heeft me er uiteindelijk best lang mee laten lopen, alles was volgens hem in orde.
Pas later, Toen ik bij een andere tandarts terechtkwam, Kreeg ik dit te horen.
Het probleem komt regelmatig terug, Dus na de controle afspraak is het gelijk weer bingo.
Nu komt mijn vraag eigenlijk, Namelijk of het ook mogelijk is om alle tanden eruit te laten trekken onder volledige narcose?
Issabella, 2010-12-30
( +2 )

Ik heb 4 kiezen der uit en 2 gaten hoe kan ik weer normaal eten pff vertel iemand mij het aub ben bang naar tandarst
Gian , 2011-01-03
( 0 )

Hey Leo, zullen wij met z'n twee√ęn naar de tandarts gaan? Alles laten trekken en een immediaat erin! ook ik knijp 'em lichtjes dankzij een issue met mijn vorige TA en haar ruwe behandelmethodes. Ben al sinds peutertijd al in conflict met mijn eigen onvolmaakte gebit dankzij diverse antibiotica & andere medicijnen die ik als kind toegediend kreeg. Nu ruim 20 jaar later besef ik mij dat het niet langer zo door kan gaan,
Mocht je nog steeds twijfelen om richting TA te gaan, stuur me ff een mailtje. Zo kunnen we beiden een geschikte datum plannen om langs een kliniek te gaan en stappen te gaan ondernemen.
Matt, 2011-01-20
( 0 )

Ik heb sinds 17-01 een gebitsprothese. Dit is pas erg kort..ik weet het. Maar mijn ervaring tot nu toe is een hel! Omdat ze eerst mn kiezen, en een week later mn tanden pas trokken kan ik al 2weken niks eten (waardoor ik heel de tijd misselijk word van die pijnstillers), en heb nu 2dagen geen oog dicht gedaan van de pijn. Overal zitten al drukplekjes, kan niet praten of slikken zonder pijn....kortom, kommer en kwel. Ondanks alles ben ik wel heel blij dat ik het gedaan heb, omdat ik wel graag met iemand wil kunnen praten zonder dat ik me hoef te schamen voor mn tanden. Maar ik kan ECHT NIET WACHTEN tot ik er geen last meer van heb, en er van kan gaan genieten. Tip voor mensen die af en toe problemen hebben met hun gebit, of gewoon bang zijn voor de tandarts....HOU JE EIGEN TANDEN ZO LANG T MOGELIJK IS!!! Heel dit proces is echt geen pretje, en t is psychisch ook ben een aanslag. Voor iedereen...heel veel suc6 toegewenst!
Matt, 2011-01-20
( 0 )

En nog iets...toen ik vanmorgen voor het eerst mn gebit eruit mocht halen ben ik flauwgevallen van de pijn. En toen het gebit er weer in......omfg zeg, ze hebben mn schouder toen ie uit de kom was zonder verdoving er weer terug in getrokken, en dat was nog niet zo pijnlijk/ziekelijk als dat gebit erin en eruit. Damn!
Matt, 2011-01-20
( 0 )

Even nog wat duidelijkheid scheppen. Ik heb dit niet gepost om mensen bang te maken, maar toen ik dit allemaal las dacht ik....het is allemaal wel waar wat mensen zeggen, dat het het waard is, het is immers een grote verbetering voor je zelfvertrouwen en je sociale leven misschien. Maar ik vond ook dat mensen moeten weten wat je moet doorstaan om uiteindelijk weer dat perfecte gebid te krijgen. Het is zeker NIET de makkelijkste weg! Je eerste gebit is namelijk ook maar "tijdelijk" omdat je kaak naar verloop van tijd in gaat slinken....dit houdt dus in dat het weer pijnlijk kan worden, of dat het gewoon los gaat zitten. Dit moet dus de eerste tijd allemaal in de gaten gehouden worden. Het is dus gewoon hoe dan ook een flinke, langdurige onderneming.
Matt, 2011-01-21
( +12 )

Ok...ben vandaag maar naar de tandkliniek gegaan omdat het toch te veel pijn deed. Blijkt dat een aantal plekken onstoken zijn en het gebit had teveel scherpe "scherpe" naar binnen staande randjes. Nu is het op veel plekken bijgeschuurd en zou t beter moeten gaan. Ik mag m --->GELUKKIG
Sylvia, 2011-06-05
( +8 )

Alle tanden en kiezen in mijn mond moeten er uit maar wil het onder voledige narcose wie heeft hier ervaring mee en hoe was het daarna wil ook graag implataten
Chris, 2011-06-28
( 0 )

Aan Ray; ik heb gisteren al mijn boventanden laten trekken is gewoon plaatselijke verdoving ,,als je een goeie tandarts hebt zult je geen last hebben als alles er uit is wel als je thuis bent een pijnstiller nemen voor de verdoving uitgewerkt heb je minder last van de pijn
Sandra, 2011-09-12
( 0 )

Tjonge, toch meer mensen die 'hetzelfde' probleem hebben. Ik had ook altijd iets, bij elke 1/2-jaarlijkse controle: was het geen gewoon gaatje, dan wel weer een kapotte vulling. Ik poetse 2x per dag met flossen/stoken erbij. Na de geboorte van mijn 1e dochter begon de ellende al, door schaamte dat ik weer kapotte vullingen had ben ik niet meer naar de tandarts gegaan. Na de geboorte van de 2e werd het nog erger. Ondertussen zijn bijna alle vullingen kapot. Heb 2 onderkiezen waar bijna niks van over is, en zeker 4 bovenkiezen waar iets aan moet gebeuren. Nu is er ook nog een vulling van mijn voortand kapot, waardoor er aan de zijkant een stuk is afgebroken. Nu moet ik echt, maar ik durf nog steeds niet. Ik moet wel, want ik durf mensen niet eens recht meer aan te spreken omdat dat stukje tand weg is en ik bang ben dat ze dat kunnen zien. Heb net mijn oude tandarts gebeld, die sturen mijn gegevens door omdat ik naar een andere tandarts ga. Ik weet echt niet wat ik moet verwachten, straks is er geen redden meer aan. Ik ben enigszins blij dat ik nu lees dat ik niet de enige ben met gebitsproblemen dan wel of niet door eigen toedoen, geeft mij toch weer een beetje moed. Ik heb afgesproken met mezelf dat ik deze week echt een afspraak moet gaan maken......Hopelijk hou ik mezelf er ook aan!!!
Louis, 2011-09-29
( +13 )

Hallo allemaal ^^

Ik zit ook al heel lang met mijn gebit te modderen.
Gister avond 1 dag voor mijn verjaardag brak de tand naast mijn voortand af.
In de spiegel gekeken en het was helemaal zwart

Mijn gebit is heel erg slecht al vanaf jonge leeftijd eigenlijk.
Ik ben vader van drie kinderen en heb een vrouw.
Ons inkomen is heel laag, en heb door de recesie in 2008 en heden een heleboel schuld opgelopen waar ik nu nog voor betaal.

Mijn vraag is wat kost het nu eigenlijk voor een basis pakket ziekenfonds om alle kiezen en tanden eruit te haalen en een kunst gebit erin te laten zetten ?
Ik ben vandaag 32 jaar geworden en voel me al heel lang elendig door mijn (verrote bekkie)

Ben ook hartstike bang voor de tandarts en schaam me eigen echt kapot

Weet iemand waar ik kan worden geholpen onder narcose bij het trekken van tanden en kiezen ?
Gerda, 2011-10-19
( 0 )

Ik wordt niet goed van al die verhalen hier :/
Vooral die van ene Matt niet ..
Matt je schreef " ....HOU JE EIGEN TANDEN ZO LANG T MOGELIJK IS!!!

Ik schijn rijp te zijn voor een kunstgebit, mijn tanden zijn niet verrot, integendeel .
Heb maar 2 kiezen in mijn leven verloren, helemaal achterin, ben nu 49 jaar.....
Maar heb wel last van parodontitis, de tandvlees in ook al wat achterin terug getrokken door verlies van een die kiezen, en de tandarts zei na het zien van de röntgenfoto dat alle tanden boven eruit moeten worden getrokken, ook omdat het slecht voor je gezondheid zou zijn.
en dat ik een kunstgebit moet laten zetten , jeetje!
Wat moet ik doen?? want als ik de verhalen hier en elders op het Internet lees.
Dan hebben de meesten er alleen maar veel last van, en ze zijn er nog na jaren na het dragen van de kunstgebit nog steeds niet tevreden over, maar ondervinden meer last dan lust zeg maar!
De een kan niet breeduit lachen , want dan vliegt de bovenstuk uit de mond, en de een kan al een tijd niet meer goed eten, en is 8 tot 10 kilo afgevallen??? en de een houdt het niet vol want het zit niet lekker, tig keer laten slijpen / passen slijpen en nog steeds niet goed!
Nou als ik straks door mijn kunstgebit niet meer kan eten en 8 tot 10 kilo af val??
dan zie ik er uit als of ik anoreksia heb!

Wat zijn dat voor een ondingen dan?
Dat anno 2011 met de techniek van tegenwoordig is het dus nog steeds niet gelukt om iedereen van een goed kunstgebit te voorzien??? merendeel is nog steeds niet tevreden!
dit kan toch niet anno bijna 2012???

En vertellen de tandartsen dit allemaal erbij?? eer men toe is voor een kunstgebit ??
dat er zoveel ellende bij komt kijken?? de mijne niet!

En Matt jou bericht met " ....HOU JE EIGEN TANDEN ZO LANG T MOGELIJK IS!!!

Hierdoor ga ik nu echt twijfelen hoor, of ik wel alle boven tanden en kiezen uit mijn mond wil laten trekken en inruil voor een kunstgebit..
al heb ik parodontitis ( hoe het ook weer heet .. )

Over twee weken moet ik een boven kunstgebit in, gelijk na trekken van alle boven tanden en kiezen!

Ik weet het nu niet meer hoor, wat te doen??!! :'(
Tonny, 2011-10-19
( +7 )

Hallo. Ik heb al zo'n 30 kunstgebit, en en speel 25 jaar een blaasinstrument.
Maar nu krijg ik met blazen steeds meer last van pijn en het los zitten van het gebit.
Heeft iemand een een tip voor me. daar zou ik heel blij me zijn. Groetjes
Manuela, 2011-11-09
( 0 )

Ik ben 39 en heb al 2 jaar een boverngebit
nu sinds eind sept heb ik onder laten trekken

en geloof me heb er nog steeds geen spijt van
al die ellende iedere keer bij dir ta

ben er nu vanaf
ben nu bezig voor inplantaten die ik eind van de maand krijg

en nog een positief puntje
ben daardoor afgevallen van maat 46 naar 38 joepieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ps (mijn ta zei ) als je er op staat dan moeten we het doen
dus voor al die tandartsen die het niet willen er gewoon op staan dat je het wil

Gemma, 2012-01-06
( 0 )

Ik heb voor een tijdje aangegeven dat ik een kunstgebit wil. Ook elke dag zeurende pijn, pijn tijdens het eten, drinken. Doen ze moeilijk in bij de tandheelkunde (umcg) omdat ze alsnog mijn gebit wil maken. Ik ben zelf heel bang voor de tandarts en daarom wil ik dat ook niet. Ze hebben in 4 jaar tijd bijna al mijn kiezen moeten trekken, omdat ze niet meer goed waren. Wie kent dit verhaal!! Maar ik ga er wel voor, wil een kunstgebit, dan krijg ik ook weer mijn zelfvertrouwen terug.
Herman, 2012-01-09
( +3 )

Naar wat afgebroken tanden en grote angst voor de tandarts heb ik er voor gekozen om me te laten helpen dit doe ik in een cliniek in nijmegen beuningen heet dat maar aangezien dat onder gehele narcose niet vergoet word heb ik er voor gekozen om effe te sparen en dan mijn grote stap in me leven te maken ik moet wel vertellen dat ik nog redelijke goede tanden heb dus ik kies er voor gebitbehoud wat 75% vergoet word ze maken een foto van je gebit en dan word er gevraagt wat hij voor jouw kan betekenen alles is bespreekbaar naar de 2e afspraak zit je in de stoel je word weg gemaakt en 1uurtje later loop je lachend naar buiten dat willen we tog allemaal
Herman, 2012-01-09
( +1 )

Hallo gemma alls je 1basisverzekering hebt dan word een gebit 100% vergoet dit kun je in enkele kliniecen laten doen dit zijn amalya kliniec en beuningen bekijk hun site hoop dat ik je hier mee geholpen heb gr her
Natalie, 2012-01-17
( 0 )

Bij mij is ook alles getrokken en een gebit geplaatst, maar nu doet het ondergebit zon pijn en ik zou graag willen weten hoelang dat gaat duren.
Ik heb wel hele mooie tanden ervoor terug gekregen.
Simon, 2012-01-18
( 0 )

Beste Natalie,
Ik weet niet wanner het bij je gebeurd is. Maar het is niet zo gek als dit in het begin zeer doet. Als het heel kort geleden is moet je kaak nog genezen. Ook kan het zijn dat er drukplekjes zijn ontstaan. Daar kan de tandarts of protheticus best wat aan doen. Maar pas op want een ondergebit heeft minder vacuumkracht als een bovengebit. Het risico is dan dat het wer te snel los gaat zitten.
De pasvorm luistert bij en ondergebit altijd heel nauwkeurig.
Hopelijk heb je iets aan deze info, in elk geval sterkte.

Simon.
Marian, 2012-01-24
( 0 )

Mijn dochter heeft een slecht gebit. Zij wil graag de hele boel laten trekken maar we kunnen geen tandarts vinden die dit wil doen. Er wordt gezegd dat ze te jong is (24 jaar) Het advies is om overal kronen te plaatsen maar dat is onbetaalbaar. Heeft iemand hier ervaring mee?
Gerdy, 2012-02-01
( +1 )

Begin januari heb ik al mijn tanden laten trekken op 3 dagen tijd, mijn tandarts plaatste niet direct een kunstgebit, dus zit ik al een aantal weken binnen, het happen is ondertussen gebeurd en ook al terug gepast. Afgelopen woensdag het eigenlijke gebit gepast, was heel mooi maar.......ik had precies een muizensnoet, m'n mond was te klein alhoewel het wel goed paste? mijn tandarts zegt dat dit weggaat na een paar dagen maar ik ben er niet gerust in, ik verwacht pijn, slecht kunnen eten, slecht spreken maar geen muizengezicht !!! Heeft iemand dit ook gehad en hoe lang duurt het eer het weg is en ik terug fatsoenlijk kan spreken? Ik wil namelijk zo snel mogelijk terug buiten komen Alvast bedankt!
Gerdy, 2012-02-03
( +3 )

Tandjes zitten er ondertussen in!!!, Nu ongeveer een drietal uurtjes, geen last buiten een beetje gelispel! Eten gaat nog niet zo goed maar is wel te doen, natuurlij niet beginnen met een appel Speeksel valt reuze mee en het ziet er ook mooi uit! Ben 200 % tevreden dat ik het gedaan heb! Veel sterkte aan iedereen die nog moet gaan of dsie last heeft, het komt goed hoor !
Jes, 2012-02-05
( +3 )

Hallo, ik ben 39 en bang voor de tandarts.
Ik ben al zo'n 3 jaar niet meer geweest vanwege mijn angst.
Er is inmiddels van alles mis met mijn tanden. Vooral mijn ondergebit is een chaos. Ik mis daar al enkele kiezen en de andere zijn afgebroken. Ik ben een kroon verloren en heb daar niks aan laten doen. De tanden in mijn ondergebit zitten vrijwel allemaal los.
Ik moet dus echt naar een tandarts, maar ik durf niet. Het liefste zou ik mijn ondergebit laten vervangen door een kunstgebit. Ik denk ook niet dat ik daar onderuit kom.
Ik ben de zeurende pijn inmiddels ook aardig zat.
Wie kan mij vertellen hoe de procedure precies gaat. Is het een lange weg die je moet gaan. Loop je een tijdje rond zonder tanden. Hoe gaat het precies?
Wat kost de hele procedure vanaf het begin tot het eind ongeveer?
Ik wil er echt iets aan laten doen, maar heb even dat zetje nodig om te durven.
Ik kom uit Alkmaar, misschien dat iemand daar een goede tandarts kent die mij zou kunnen helpen.

Groetjes,
Jes
John, 2012-02-13
( +2 )

Verdoving en trekken doet geen pijn. Ik heb twee weken terug mijn boven tanden laten trekken door Vincent Colenbrander in Uden hij is inplantoloog. Ik was ook erg zenuwachtig van wat er ging gebeuren Ik heb er niets van gevoeld zowel van de verdoving als van het trekken niet en zelfs geen napijn gehad. Bij nader informatie blijkt dat het te maken heeft met ruim de tijd nemen om te verdoven en met beleid de tanden eruit te halen. De meeste tandartsen willen zo snel mogelijk de zaak afhandelen waardoor er te lomp wordt getrokken of verdoofd. Bij lomp trekken breken er stukjes bot af van je bovenkaak waardoor je dus veel last en napijn kunt hebben. Ik heb hem de volgende dag een bos bloemen hiervoor gegeven. Ik zou het zo weer laten doen bij hem ik kan niets anders zeggen dan Vincent bedankt hoe je het hebt gedaan. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben ook ik ben bang voor de tandarts.
Sandra, 2012-02-26
( +1 )

Mijn tanden worden in mei getrokken onder narcose.
dan krijg ik onder een kunstgebit krijg ik weer een mooie lach
Enigma, 2012-03-24
( +7 )

Hallo.. hier ook eentje met slechte tanden! Wat een hel! Dinsdag moet ik naar de tandarts en zou hem willen voorstellen om bovenaan alle tanden te trekken en een kunstgebit erin..! Ik ben een trotse mama van 26! en had graag terug een even trotse lach. Zijn er mensen die er nadien spijt van hadden?

Groetjes
Jenny, 2012-04-04
( +2 )

Hoi ik heb een vraag heb er iemand ervaring bij cdc kliniek in best ik wil daar mijn tanden en kiezen laten verwijderen en een kunstgebit nemen er zijn bij mijn al 11 kiezen uit en heb veel pijn aan andere tanden maar omdat er nog een paar goed zijn wil niet iedere tandarts dat doen cdc wel en atlas kliniek in amsterdam ook maar daar kan je niet onder nacose wie heeft er ervaring met deze kliniekeN?
groetjes jenny
Debby, 2012-04-09
( 0 )

Hoi,ik heb nog 6tanden aan de bovenkant en die moeten er nu op 15mei uit onder plaatselijke verdoving.heb er wel bang voor want ik heb nl hyperventilatie. maar het moet want heb veel pijn en het is echt geen zicht meer.wie heeft hier een ervaring mee? grtjs
Simon, 2012-04-10
( +3 )

Hoi Jenny,

Ik heb wel eens gehoord dat de CDC kliniek aardige prijzen hanteert.
Is de Amaliakliniek in Kerkrade niet een goed adres daarvoor?
Op hun forum en hun reactie zijn meestal tevreden "klanten". Een enkele mindere maar dat mag op de totaliteit geen naam hebben.
Ik zou in elk geval eerts even shoppen, want je weet wat je wilt.

Succes,
Simon
Yvonne, 2012-04-20
( 0 )

Ik had parodontitis en wolf zodoende heb ik sinds 1 week klappertandjes ik blijf ermee lachen want het is een heel ander gezicht wat ik nu heb alleen slinken mijn kaken snel gelukkig heb ik een tandarts die mij heel goed begeleid ik heb er geen spijt van maar moet wel erg wennen
Jenny, 2012-04-28
( 0 )

Hoy simon thanks voor je reaktie ik ben al een keer onder nacose geholpen in het amalia kliniek en daar was ik zeker tevreden over maar die willen die enkele goede tanden niet trekken ik ben nu bij cdc voor intake geweest die hebben nu een aktie gratis nacose gratis tanden en kiezen trekken en protese en ik hoefde niet voor intake gesprek te betalen 8mei gaat alles er uit en gelijk gebit in en beloven echt dat het allemaal gratis is ik heb het in iedergeval uitgeprint dat ik bewijs heb maar ben bloednerveus
Jenny, 2012-05-11
( 0 )

Hallo dat van die aktie was weer misleidend maar goed ik ben toch geweest en al mijn tanden er uit en gebit er in onder nacose tot nu toe drie dagen later geen echte drama moet wel erg wennen en met pijnstillers is de pijn wel uit te houden heb wel hele erge gezwolle gezicht maar dat zal binnenkort wel slinken na de elende die ik hiervoor had ben ik toch blij dat ik het gedaan heb
Sabrina, 2012-05-17
( 0 )

Hallo ik heb 3 dagen geleden al mijn tanden en kiezen laten trekken onder narcose maar als ik lach ziet het wel echt mooi uit uit maar mijn ondergebit doet echt super zeer maar als je hem er eenmaal uit haalt krijg je hem niet passend terug dus mensen doe dat niet en dat is ontzettend moeilijk ik heb hem ook liever uit als in
Sychap, 2012-05-24
( +1 )

Hallo allemaal, hier even een berichtje van iemand die heel tevreden is met haar kunstgebit! Ik ben 38 en heb 5 maanden geleden mijn (boven EN onder) gebit gekregen. Mijn tandarts heeft eerst (in vier sessies) alle kiezen getrokken, en in overleg met mij de boven en ondertanden in 1 keer. Dat was best heftig, veel verdoving en behoorlijk pijnlijk toen die was uitgewerkt met het gebit er gelijk in. Ik zal er geen doekjes om winden: de eerste paar dagen is het gewoon heel heel erg vervelend. Pijnlijke plekken, vieze bloedsmaak, blaartjes etc. Eten is ontzettend wennen! Nu, 5 maanden later kan ik zeggen dat ik eraan gewend ben. Ik eet vrijwel alles probleemloos en ik kan natuurlijk volop lachen! Tegen alle mensen die hun prothese net pas hebben: houd het even vol, het word ECHT veel beter met de tijd!
Ben, 2012-06-11
( -1 )

Dag iedereen, ben 23 jaar en heb enorme slechte boventanden, tandarts zegt dat ik ze allemaal moet laten trekken en voor een kunstgebit gaan... maar dit klinkt zo hard en moeilijk... nu durf ik niet te lachen en zal dat natuurlijk wel kunnen doen met een kunstgebit, maar heb geen zin om te klooien met iets dat constant los komt te zitten en dergelijke, jonge mensen die hier ervaring mee hebben? praat me moed in aub... en hoeveel tijd neemt het allemaal in beslag tot je de prothese kan gebruiken??
Chris, 2012-06-20
( +1 )

Hallo allemaal, hier even een klein berichtje van mij. Ik heb 13-6 ook al mijn tanden en kiezen laten verwijderen onder algehele narcose, nu een week later eet ik al weer boterhammen zonder korst. En ook aardappelen met groente, vlees gaat nog niet echt.
En moet dus zeggen dat ik tevreden ben met mijn nieuwe bijtertjes haha. En natuurlijk heb ook net als de meesten wel hebben en kennen last van druk plekjes, en sta ik nu met plezier 2x per week bij de tandarts om dit bij te laten slijpen. Wat ik dus niet deed of had toen ik mijn eigen gebit nog had, verder spoel ik iedere dag om de 3 tot 4 uur gewoon met zout water mijn mond en reinig dan ook gelijk het gebit. Voor ik deze terug plaats in mijn mond, en wil dus ook tegen iedereen zeggen die nog aan de beurt komen voor deze ingreep. Zich niet zoveel aan moeten trekken van het verhaal van Matt want bij iedereen is het weer anders.

Dus voor diegene die nog moeten heel veel sterkte.
Gr. Chris
Amanda, 2012-06-21
( +1 )

Ik heb ook op 14 maart al mijn tanden en kiezen laten trekken,onder narcose 11 uur ging ik in de narcose half 12 stond ik buiten met het gebit in mn mond.Een beetje wondpijn gehad en last van druk puntjes,maar lang niet zo veel pijn als een wortelkanaalbehandeling of zenuwpijn.na 1 week at ik alles alweer en nu 3 maand later eet ik alles zelfs drop ik kan gewoon pistoletjes eten en afbijten.Ik ben er super blij mee.En kan weer lachen.Aan een ieder die veel pijn last heeft van het gebit,Ga niet naar een tandarts!!Die willen alleen maar geld zien,zoek een goeie tandprotheticus tandtechnicus hun zijn er in gespecialiseert.Ik ging 6 februari heen 24 februari afdrukken maken en 14 maart mn prothese al.Dus al met al ging het super snel.En geen pijn en schaamte meer.
Amanda, 2012-06-21
( +1 )

@Enigma gewoon naar een goeie tandtechnicus protheticus!!Een goeie tandtechnicus zal je ook naar een kaakchirurg sturen om je tanden en kiezen te trekken,(dat scheelt enorm in de kosten) omdat de kaakchirurg word vergoed door zorgverzekeraar.En je gebit word er gelijk in gezet na het trekken.Ik was ook ongelofelijk bang maar zo blij dat ik heb doorgezet,Je kan ook een foto van je gebit meenemen en dan maken ze dat precies na,zo goed als.Mijn kunstgebit lijkt precies op mijn tanden alleen 2 tinten lichter.hahahaha En ik heb 2 kinderen van 5 en 6 en breng ikelke dag naar school.Er is nog niet 1 iemand geweest die heeft gezien dat ik andere tanden heb..of ernaar gevraagd heeft.Gewoon informeren, en laten doen je zal je 1000000x beter en zekerder voelen. Succes en voor vragen mag je ook altijd mailen hoor.
Martie, 2012-07-01
( +1 )

Hoi allemaal!!
17 juli moet ik er ook aan geloven,heb een heel erg slecht gebit ( heb nog 23 tanden/stukjes)
Zit ook met een abcess in mijn kaak, en een cyste naast mijn neus die er ook uit moet, plus heb ik hemofilie ( bloedziekte) mis factor 9 in mijn bloed,dus zonder medicatie blijf ik bloeden bij een extractie.
Ik krijg na de operatie onder algehele narcose gelijk mijn onder en boven gebit in.
Dus er staat mij wat te wachten als ik dat allemaal zo eens lees.
En toch ga ik ervoor,...ben 52 jaartjes jong...ff DOORBIJTEN


Cat, 2012-11-16
( 0 )

Wel beste vrienden allemaal,ik was 16 jaar toen de tandarts zei dat ik de wolf in mijn tanden had,dus alles moest eruit,ik ben naar het ziekenhuis gegaan,ging met 32 tanden binnen,en daarna waren ze er allemaal uit,mijn tanden waren onder narcose uitgeneden,en in ieder gaatje gehecht,heb er niks van gevoeld,wel als jullie geen last met een kunstgebit willen hebben,dan geef ik jullie een raad,laat niet direct een kunstgebit inzetten,want dan krijg je problemen,omdat je tandvlees krimpt,en je gebit dan te los zit,beter een tijdje wachten dat het tandvlees geheeld is ik heb al zolang een kunstgebit,en naar mijn tandarts geluisterd,en daarom nooit problemen gehad,veel succes allemaal,zo erg is het niet om een prothese te hebben,nooit geen pijn niet meer,altijd een stralende en frisse mond en lach.
Vmkw, 2012-11-20
( 0 )

Gisteren was ik voor een tweede consult bij de paradontoloog en na 16 foto's te hebben gemaakt van mijn tanden kwam ze tot de conclusie dat de hoeveelheid kaakbot bij bijna al mijn tanden en kiezen sterk is afgenomen. Sommige elementen zitten al los in de onderkaak. Vier kiezen moeten sowieso getrokken worden en de rest zou schoongemaakt kunnen worden maar de prognose blijft slecht en onzeker. Ik wil af van deze continue ellende met mijn tanden en heb dan ook besloten zowel boven als onder een kunstgebit te gaan nemen. Aan het idee moet ik wennen maar begin 2013 ga ik een afspraak maken. De positieve berichten hier helpen zeker bij de beslissing.
Marjan, 2012-12-27
( +1 )

Ik heb een vriend ,die heeft nu zijn tanden er uit, krijg je dan meteen je gebid in of week er na gr mar
Kevin , 2012-12-29
( 0 )

Hey,, we kunnen allemaal praten als brugman maar uiteindelijk moeten we toch op die stoel liggen maar ik denk wel zeker dat ik het ergste geval ben kwa tandpijnen mijn ondergebit is nog in redelijke goede staat maar achterin zitten wortels die zo vaak ontstoken raken en contenu zenuwpijnen en heel dik gezicht.. ik wordt er helemaal gek van,,,, maar mijn bovengebit is een ware nachtmerrie ik heb vijf voortanden tot de wortel eruit en achterin rechts moet ook alles opnieuw gevuld worden andere kant is wel in goede staat maar toch vette pijn terwil ik altijd me tanden poets iedere dag ik loop met die probemen circa 15 jaar rond en er gaat geen week voorbij of ik heb een zenuwontsteking en hele erge pijn pfffff,,, ik ben echt toe aan een behandeling maar het erge is dat ik ook nog een lijd aan fobieen waardoor ik niet meer de deur uitga,, mijn familie heeft altijd het probleem gehad met boventanden en volgens mij is dat ook erfelijk,, wat ik ook doe het heeft geen zijn en wil eens voor advies vragen aan iemand met dezelfde problemen al denk ik dat er niet veel zijn in nederland,,,, nu is het 6,34 in de morgen op 28 december en heb alweer 2 nachten niet kunnen slapen zoals normaal,,,,,,,,,, helpppppppppppppppppppppp
Anneke, 2013-01-02
( 0 )

Ben heel erg benieuwd, hoe het gebit me gaat bevallen. Mijn kiezen zijn er al uit, van mijn bovenkaak, en morgen worden mijn tanden getrokken en gaat het gebit erin.
Niet eten is voor mij geen probleem, moet toch afvallen
Frouke, 2013-01-16
( 0 )

Hallo ik ben ook een vrouw van 31 en ook al 2 jaar niet meer naar de tandarts geweest, ook puur vanwege angst. Maar als ik nu in spiegel kijk wordt het echt tijd. Ik heb voor mijn idee best sterke tanden, maar veel last van paradontitus.
Ik zou graag liefste een kunstgebit willen gewoon omdat ik het niet meer kan opbrengen omI nog jaren lang zo rond te lopen en niet naar de tandarts te durven. Aan de ene kant denk ga naar zo`n kliniek en laat je onder narcose alles schoon laten maken en renoveren. Maar ik weet dat de angst niet weg gaat en ik de eerste keren nog wel naar de tandarts ga, maar zodra en ook een moment komt die het niet gaat. Dat ik niet meer ga. Mijn tanden staan scheef, tandvlees is helemaal ophoog getrokken en tanden zitten onder het tandsteen, heb al een kies moeten trekken omdat de zenuwen bloot lag.
Ik weet dat de tandarts toen zij als je,je gebit helemaal om orde wilt hebben zullen al een aantal tanden moeten trekken. Ik weet nog steeds niet wat ik moet doen.
Er zijn drie dingen die me tegen houden
1. mijn leeftijd, maar nu lees ik dat er mensen nog jonger zijn als
2. Naar de tandarts en te moeten zeggen dat ik mijn tanden wil laten trekken en dat hij me weer gaat ompraten van ja en we kunnen dit of dat en zonde.
3.Ik heb in feiten nog al mijn tanden op een kies na.

Maar ik wil dit jaar wat aan mijn gebit laten doen, schaam zo voor mijn kinderen.
Ik heb gewoon de moed nodig om te gaan en nu wil ik gaan voor een mooi gebit.

Groetjes Frouke
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( 0 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Toothless, 2013-02-09
( +1 )

Hallo ik ben nu bijna 50 jaar en draag al sinds mijn 19e een volledig kunstgebit boven en onder. Ik had op mijn 16e reeds zeer slechte tanden en had zoveel tandpijn dat ik aan de tandarts vroeg dat hij al mijn tanden wou trekken. Na nog 3 jaar pijn lijden heeft hij dit toch gedaan. De dag dat ik mijn kunstgebit kreeg was ik superblij. Eindelijk verlost van die ellendige pijn. Nu , zoveel jaar later ben ik nog steeds blij met mijn gebit en schaam mijn hier zeker niet voor. Integendeel ik lach voluit mijn tanden bloot.
Geheimpje, 2013-03-11
( 0 )

Tja, volgende week ben ik aan de beurt. Na 5 jaar met ellede te hebben rondgelopen (gaatje hier, vulling eruit daar, dan weer stukjes tand die los-schieten tijdens het eten) en na veel overleg met de tandarts bleek dat ik wolf had. Niks meer aan te doen, t was overleven op een zinkend schip Ben nu 28, volgende week dinsdag is de operatie en word alles in zn geheel verwijderd onder algehele narcose. Ben doodsbang voor de operatie, maar het eind-doel (eindelijk weer eens zelfvertrouwen) is waar we voor gaan. Heb zelfs al een vrijwilligersbaantje geregeld voor alles erop zit, dus ik zie het als een nieuwe start. Thnx voor je post, kan niet duidelijker wezen dan dit :)
Leonie, 2013-04-22
( 0 )

Hey geheimpje.. Hoe ist afgelopen? Ik moet aanstaande donderdag voor t eerst heen, wil me ook laten helpen, en ben ook zoooooooooo bang.. Ik wil het liefst onder algehele narcose, maar vraag me af of dat zomaar geregeld kan worden.
Ik zelf heb nog t nadeel dat ik allergies ben voor nsaids, dus pijnstilling zal bij ook aangepast moeten worden. Fijn om zoveel positieve reactie te lezen... Ik ga naar t UMCG, ben benieuwd of ze me daar kunnen en WILLEN helpen...
Charlotte, 2013-09-04
( 0 )

Hallo,
Ikzelf ben ook gestart met het verwijderen van mijn bovenste gebid... nu waren mijn wijsheidstanden al getrokken. Ik heb al langs ene kant 3grote tanden laten verwijderen, langs de andere kant 4... Nu heb ik lang de ene kant totaal geen pijn, langs de andere kant verga ik van de pijn.... is dit normaal dat je overal "been" voelt, dat dit "been" pijnlijk tegen het tandvlees duwt? Hoe lang duurt dit normaal? Iemand hier ervaring mee?
Karin, 2013-09-22
( 0 )

Mijn tanden boven zitten los. kan niet meer iets afbijten. ben al 2 jaar niet meer bij een tandarts geweest. wil graag een kunstgebit. zo mooi zijn mijn eigen tanden niet. wie weet een goed adres in de buurt ven veenendaal.
Ellen, 2013-12-09
( 0 )

Hallo

ik heb 3 maand geleden onder narcose mijn bovengebit laten trekken en meteen een prothese gekregen. Ik kan niet echt zeggen dat ik veel pijn had, al zag alles er wat gezwollen en bloederig uit. Nu stel ik echter vast dat ik wat meer rimpeltjes en vooral precies ingevallen kaken heb. Ik weet dat het kaakbeen slinkt na zo'n ingreep maar zal dit de komende maanden ook even hard slinken als de voorbije 3 maand? Want dan zie ik er in no-time uit als een oud oma'tje...
Rik, 2014-02-22
( 0 )

Hallo,

Deze week kreeg ik het advies mijn tanden te laten trekken en voor een kunstgebit te gaan. Dat is even schrikken. Mijn gebit was niet heel slecht, er stond een tand scheef e.d.. Nu dus het advies voor een kunstgebit. De tandarts ziet geen perspectief meer in het bijstellen van de tandstand.
Ik ben 43 jaar en heb eerder beugel gehad e.d. met beperkt resultaat. Nu wennen aan het idee dat er klappers in gaan komen. Heeft iemand advies? De tandarts spreekt over een bovengebit, een gewoon gebit. Geen klikgebit nog. Ben benieuwd of dat goed blijft zitten, je gaat slissen e.d.. Zijn er meer kerels van deze leeftijd die een kunstgebit dragen? Hoe zijn jullie ervaringen? Ik lees ze graag. Deze week moet ik weer naar de tandarts, verder afspreken hoe het gaat verlopen.

Dank alvast voor je advies!

Frouwke, 2014-03-22
( +1 )

Moet 4 april al mijn tanden laten trekken voor een kunstgebit ben 38 jaar zie er erg tegen op . mijn tandarts doet het in een keer onder en boven en krijg meteen een noodkunstgebit. mijn tanden zien er nu niet uit durf niet te lachen enz. maar wil graag weten hoe anderen het ervaren hebben moet maandag happen maar dat vind ik niet zo erg zie alleen tegen het trekken op wie kan mij hier meer over vertellen? alvast bedankt
Tooth fairy, 2014-03-25
( 0 )

Ik heb v.a mijn 15de een eetstoornis gehad, deze is inmiddels(ben nu 40) zo'n 15 jaar over maar die jaren dat ik deze stoornis had is (natuurlijk) mijn hele gebit aangetast. Meer dan 22.000 euro heb ik uitgegeven, ja idd, je leest het goed! 22.000 euro! En waarom? Omdat ik eeuwig pijn had, wortelkanaal behandeling na wortelkanaalbehandeling heb moeten ondergaan, hier een kroon, daar een kroon, hier een brug, daar een gedeeltelijke prothese...Wou ik dit?! Had ik hier het geld voor?! Nee, dat had ik niet! Zelfs de verzekering wilde op een gegeven moment niets meer vergoeden maar ik had geen keuze... geen enkele tandarts die mij 'voor goed' van mijn gebitspijn wilde verlossen.. dan zou ik immers zijn portomonnee niet meer spekken! Dus wat ik wilde deed er niet toe. Geloof me, ik heb menig hulpvraag op internet geplaatst... reactie 0,0! Totdat de kronen (ja die dure) uit mijn mond vielen, de CDC kliniek in Best had het kennelijk toch niet zo netjes gedaan voor al die centen.... Terug bij af dus, onstekingen in de wortels die er nog zaten, zakkende kronen waar vuil onder kwam... lekker dan! Uiteindelijk bij een super aardige tandarts gekomen die de boel WEL wou trekken en mijn god, wat een verademing.. Een mooie rij met tanden, nooit meer pijn... Nu heb ik inmiddels een extreem geslonke kaak en krijg ik (vergoed door verzekering) geen gebitsprothese op implanteten. Spannend dus. Maar goed, nu mijn ondergebit.... ook drama. heb bijna geen kies in mijn mond, oude kronen dienen vervangen te worden en in de tanden die ik nog over heb, heb ik pijn... en weer ga ik hetzelfde circus in, want er is geen 1 tandarts die me wil helpen, ik moet van hun kronen nemen/vervangen of implantaten voor een brug. Niemand van hun denkt aan mijn maandinkomen (minimaal) het zal ze aan hun kont roesten, evenals dat ik het gewoon zat ben, al die pijn, al die behandelingen.. IK wil een ondergebit en zal dan doorsparen voor een gebit op implantaten( voor als er onder geen medische indicatie zou zijn waardoor dat vergoed zou kunnen worden) maar waar o waar kan ik terecht? Ik word er echt doodziek van.. het is MIJN gebit, MIJN keuze, MIJN pijn en MIJN portomonnee!
Tooth fairy, 2014-03-25
( +1 )

Ik heb v.a mijn 15de een eetstoornis gehad, deze is inmiddels(ben nu 40) zo'n 15 jaar over maar die jaren dat ik deze stoornis had is (natuurlijk) mijn hele gebit aangetast. Meer dan 22.000 euro heb ik uitgegeven, ja idd, je leest het goed! 22.000 euro! En waarom? Omdat ik eeuwig pijn had, wortelkanaal behandeling na wortelkanaalbehandeling heb moeten ondergaan, hier een kroon, daar een kroon, hier een brug, daar een gedeeltelijke prothese...Wou ik dit?! Had ik hier het geld voor?! Nee, dat had ik niet! Zelfs de verzekering wilde op een gegeven moment niets meer vergoeden maar ik had geen keuze... geen enkele tandarts die mij 'voor goed' van mijn gebitspijn wilde verlossen.. dan zou ik immers zijn portomonnee niet meer spekken! Dus wat ik wilde deed er niet toe. Geloof me, ik heb menig hulpvraag op internet geplaatst... reactie 0,0! Totdat de kronen (ja die dure) uit mijn mond vielen, de CDC kliniek in Best had het kennelijk toch niet zo netjes gedaan voor al die centen.... Terug bij af dus, onstekingen in de wortels die er nog zaten, zakkende kronen waar vuil onder kwam... lekker dan! Uiteindelijk bij een super aardige tandarts gekomen die de boel WEL wou trekken en mijn god, wat een verademing.. Een mooie rij met tanden, nooit meer pijn... Nu heb ik inmiddels een extreem geslonke kaak en krijg ik (vergoed door verzekering) geen gebitsprothese op implanteten. Spannend dus. Maar goed, nu mijn ondergebit.... ook drama. heb bijna geen kies in mijn mond, oude kronen dienen vervangen te worden en in de tanden die ik nog over heb, heb ik pijn... en weer ga ik hetzelfde circus in, want er is geen 1 tandarts die me wil helpen, ik moet van hun kronen nemen/vervangen of implantaten voor een brug. Niemand van hun denkt aan mijn maandinkomen (minimaal) het zal ze aan hun kont roesten, evenals dat ik het gewoon zat ben, al die pijn, al die behandelingen.. IK wil een ondergebit en zal dan doorsparen voor een gebit op implantaten( voor als er onder geen medische indicatie zou zijn waardoor dat vergoed zou kunnen worden) maar waar o waar kan ik terecht? Ik word er echt doodziek van.. het is MIJN gebit, MIJN keuze, MIJN pijn en MIJN portomonnee!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl