X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Roken, het verkort je leven, het maakt je ziek...

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van juleke juleke Auteur op infoyo sinds
11 Januari 2009


Bekijk het profiel van juleke
Datum: 16-03-2009
Auteur: Juleke
Iedereen weet dat roken heel erg slecht is voor je gezondheid. Ik ook. Maar waarom begon ik er ooit mee en waarom zit ik er 20 jaar later nog aan vast?

Stoer

Op mijn 15e stak ik mijn eerste sigaret op. Ik weet het nog heel goed. Samen met een vriendinnetje een pakje sigaretten gekocht en stiekum ergens zitten roken. Nou ja, roken. Niet inhaleren, want dat was slecht voor je gezondheid. Dus, trekje nemen, de rook in je mond laten zitten en uitblazen. Och och, wat was dat toch stoer.

Gezondheid

Nou, roken is dus erg slecht voor je gezondheid. Ook niet geheel onlogisch, want wat er allemaal niet in een sigaret zit:

Teer (zwart en plakkerig residu dat is samengesteld uit honderden chemische stoffen, waarvan sommige worden beschouwd als kankerverwekkend of worden geclassificeerd als giftige afvalstoffen)

Nicotine (stof die voorkomt in de tabaksplant (Nicotiana tabacum) en ook in gedroogde tabak. Nicotine is een van de voornaamste oorzaken van de verslavende maar ook zelfs verdovende werking van roken)

Koolmonoxide (een verbinding tussen koolstof en zuurstof en een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk)

Lekker dan, dat laatste is dus wat je juist niet moet inademen. Dat wordt bij elke brandoefening meerdere malen herhaald. Nu zit er natuurlijk niet genoeg van elk ingrediŽnt in om meteen het loodje te leggen, maar genoeg nicotine om je verslaafd te maken en genoeg teer om (uiteindelijk) heel Nederland opnieuw te asfalteren.

Spijt

Heb ik er spijt van dat ik ooit ben begonnen met roken? Ja! Ik ben ook zeker van plan om de sigaret uiteindelijk vaarwel te zeggen. Ik hoest me de longen uit mijn lijf en mijn huid wordt er ook niet beter van. Daar helpt uiteindelijk de duurste creme niet meer tegen.

Cold Turkey

Ok, ik ga het dan toch echt proberen. Vanaf nu geen sigaret meer! Ik ga cold turkey zoals ze dat noemen. Ik zal wel wat pondjes aankomen, maar ja, dan heb je gewoon meer mij!

Reacties op dit artikel
Klazina, 2009-10-03
( +1 )

Zeer verstandig!!!
heb ik ook gedaan ruim 16 jaar geleden,eerst een beetje chagarijnig,maar verder valt het echt wel mee!!
je gaat er beter uit zien,en komt inderdaad wel een paar kilo aan,doordat je minder gaat verbranden,maar je uithoudingsvermogen gaat vooruit!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl