X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De werking van alcohol

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van donkertje donkertje Auteur op infoyo sinds
28 Mei 2009


Bekijk het profiel van donkertje
Datum: 02-06-2009
Auteur: Donkertje
Alcohol maakt echt meer kapot dan je lief is! Dat heb ik geleerd bij het schrijven van dit artikel. Ik ben van de gevolgen geschrokken van te veel drank gebruik!

Alcohol in je lichaam

Via de slokdarm, maag, dunne darm wordt de alcohol uiteindelijk in de dunne darm opgenomen in het bloed. Na ongeveer tien minuten komt het bloed met de alcohol erin aan in je hersenen. Hierna voel je je misschien een beetje licht in je hoofd. Als je een paar glazen alcohol verder bent worden de meeste mensen al spraakzamer en vrolijker. Je bent dan lekker ontspannen en voelt je goed.

De alcohol wordt door de lever afgebroken. Dit duurt per standaard glas alcohol 1 tot anderhalf uur voordat 1 glas afgebroken is. Dit proces is niet te versnellen. Het ligt wel aan de snelheid van het drinken en aan de lichaamsgewicht/ lengte hoeveel je op kunt voordat je Ďdronkení bent. Ook kan een volle of een lege maag bepalen hoe snel de alcohol opgenomen word in het bloed. Op een volle maag kan het iets langer duren voordat het opgenomen word in het bloed. Dit afbreeksysteem vermindert ook door te veel alcohol drinken.

De werking van alcohol

Alcohol is eigenlijk een hard drug. Het heeft een verdovende werking op je hersenen en het zorgt ervoor dat de hersenfuncties achteruit gaan. Zo voel je je op het moment dat je aan het drinken bent goed terwijl je de gevolgen de volgende dag pas merkt. Bij meer dan 25 glazen (gewone standaard glazen) per week worden je hersenen extra gevoelig voor alcohol en heb je een grotere kans dat je hersenen beschadigd raken. Je kunt zelfs zoveel in op een avond drinken dat je de volgende dag helemaal niet meer weet wat er die avond allemaal gebeurd is. Dit wordt een black out genoemd, een stoornis van het korte termijn geheugen. Het is een giftige stof die als je langere tijd heel veel drinkt de cellen van alle organen kan beschadigen. Zo kan de maagwand ontstoken raken of kan er een maagbloeding voorkomen. De lever kan vervetten en ontstoken raken.

Gevolgen van Alcohol

Als je regelmatig te veel drinkt heb je een kans op ademhalingsproblemen, een hartstilstand en zelfs dat je bewusteloos raakt! Ook als je jaren lang slecht eet en veel te veel drinkt kan dit een vroegtijdige dementie veroorzaken. Als je regelmatig te veel drinkt en ook nog een tekort hebt aan een bepaalde vitamine kan alcohol er zelfs voor zorgen dat je een onherstelbare hersenbeschadiging oploopt.

Een voorbeeld hiervan is [B]Korsakoff[/B]. Als je dit hebt heb je heel erg last van geheugenverlies. Je kunt ook moeilijk nog nieuwe dingen leren omdat je het vermogen langzaam aan ook kwijt raakt. Hoe meer en hoe langer je drinkt hoe groter de kans is dat dit syndroom zich ontwikkelt.

Als je een paar dagen achter elkaar heel veel drinkt heb je kans op leververvetting. Dit houdt in dat alle vetdeeltjes zich allemaal opstapelen in de levercellen. Als dit te snel gebeurd kan de lever op gaan zwellen. Je kunt hier heel erg last van hebben! Dit wordt pas weer beter als je stopt met drinken. Ook kan het slijmvlies van je maag beschadigen en langdurig teveel drinken kan een maagvliesontsteking of maagzweer veroorzaken.

Als je altijd veel gedronken hebt en je stopt helemaal met drinken of je gaat minderen krijg je last van maag irritatie door ontwenning. Je maag en lever zijn dan zo gewend geraakt aan al die alcohol dat het moeilijk is om dan te minderen of te stoppen door die ontwenningsverschijnselen.

Reacties op dit artikel
Antje, 2009-10-03
( +2 )

Als je die ontwenningsverschijnselen hebt gehad,bedenk je je je wel 2 keer(liever gezegd je hoeft er helemaal niet meer aan te denken)om nog ooit veel alcohol te drinken!!
Het is voor mij al ruim 35 jaar geleden,maar nooit meer te veel !
Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer iets drink,een lekker glas op zijn tijd apprecieer ik nog wel,maar met mate!
Je moet sterk zijn om zover te komen,maar met wilskracht is er veel te bereiken!!
Hoi, 2010-03-19
( 0 )

Vetje, 2011-02-10
( 0 )

Alcohol is nicee
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl