X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bier en hoge bloeddruk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 03-07-2009
Auteur: Tane
De bloeddruk wordt beïnvloed door wat wij eten en drinken. In het bijzonder hebben alcoholische drankjes zoals bier invloed op onze bloeddruk. Met name wanneer iemand dagelijks drie of meer glazen bier (of een ander alcoholisch drankje) nuttigt. Wanneer u drie of meer glazen bier per dag drinkt, kunt u het beste overstappen naar het nuttigen van één of twee glazen bier per dag.

Drie of meer glazen bier verhoogt de bloeddruk

Bij het nuttigen van drie of meer glazen bier, wijn of andere alcoholische drankjes verhoogt de bloeddruk. De bloeddruk gaat weer omlaag wanneer men stopt met het nuttigen van zoveel biertjes of andere alcoholische drankjes. Men hoeft niet meteen helemaal te stoppen met drinken maar men kan overstappen op één of twee glazen bier per dag. Het verhogen van de bloeddruk komt omdat de bloedvaten door de alcohol worden geopend.

Overigens heeft een onderzoek aangetoond dat de mensen die twee of minder glazen bier of flesjes bier per dag drinken, de bloeddruk juist laag is in vergelijking met de bloeddruk van de geheelonthouders. Dit geldt overigens ook voor alle andere alcoholische dranken.

Bier en dik worden (overgewicht)

Bier zorgt ook voor overgewicht. Alchol bevat een hoop calorieën en daardoor speelt bier een rol bij dik worden en overgewicht .En hoe meer vet iemand heeft, hoe meer druk op de bloedvaten wordt gezet. Hierdoor verhoogt de bloeddruk ook weer (het bloed drukt tegen harder tegen de bloedvaten aan omdat het vet dit ook doet).

Conclusie

Een biertje op zijn tijd is lekker, maar men moet de balans zoeken tussen drinken en een gezond leven. Dagelijks één of twee glazen bier nuttigen kan geen kwaad. Bij drie of meer bier wordt het echter een risico. Het is ook belangrijk dat u regelmatig sport, want van bier wordt u ook dikker wanneer u niet sport.

Reacties op dit artikel
Bartus laaglander, 2009-07-03
( 0 )

Dit artikel riekt naar betutteling en het zou me dan ook niet verbazen als het CDA achter dit. Betuttelkoning Hirsch Balling doet er immers alles aan om mensen hun plezier te ontnemen en het leven van burgers zoveel mogelijk in te perken. Het is dan ook een totale Hoax dat bier slecht is voor de mens. Bier zorgt juist voor een verhoogde dopamine-afgifte waardoor men zich goed voelt!! Ik drink al 35 jaar lang elke dag 10 halve liters en ik krijg juist enorme energie hiervan. Bovendien kan men bij een hoge bloeddruk prima bloeddrukverlagers innemen, daar zijn ze voor. Woest kan ik ook worden dat dikke mensen met de nek worden aangekeken in deze maatschappij!! Accepteer toch eens dat er mensen in allerlei soorten en maten zijn. DIk zijn is geen schande, het is een teken van welvaart dat men zich veel voedsel en drinken kan veroorloven! Laat u de geneugten van het leven niet afpakken door neo-Christelijke fatsoensstrijders, bepaal zelf hoe u leven leidt!
Specialist, 2009-07-03
( +2 )

In een glas bier/wijn zit maar 90 calorieen. In een land als Frankrijk drinkt het gros van de bevolking 10 glazen alcohol en meer dagelijks. Wat blijkt: de Franse bevolking wordt het oudst in de EU. Vooral op het Franse platteland gaat de bevolking tolerant met elkaar om en lust een borrel. Het werktempo ligt er lager dan hier. Ik denk eerder dat de werkstress hier in dit land(en de betutteling/ik ben het met de vorige reageerder eens) voor gezondheidsklachten zorgen dan een verkwikkend borreltje.
Egbert, 2013-06-03
( -3 )

Je stinkt
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl