X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rokersdiscriminatie: Het tij is gekeerd, een betere wereld is in aantocht

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sander Sander Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Sander
Datum: 06-11-2009
Auteur: Sander
In een hoekje gedreven, in een hokje geplaatst en als anti-climax de straat op geschopt. Als een stel wilde honden stonden de rokers, de gezelligheidsmensen uit een dichtbij, maar o zo ver verleden op straat te rillen. En waarom? Zijn de beloftes waargemaakt? Zijn de niet-rokers die normaliter thuis bleven naar de kroeg gekomen? Het tij begint te keren. De rookcultuur met al haar aanhangers wint terrein in deze brute strijd tegen het fascisme.

Ver weggestopt in het geheugen van elke roker weergalmt nog steeds de naam van de grootste sadist aller tijden, het braafste jongetje van de klas, broekje Hans Hoogervorst. Beter bekend als de voormalig fascist van het ministerie van volksgezondheid. De man die de horeca kapot heeft gemaakt. Toen hij eindelijk vertrok en de zaken er bar slecht voor stonden, kwam ineens vrolijke vriend Klink. Nog erger dan zijn voorganger. Het beleid werd nog verder aangescherpt en de term zijn zin niet krijgen stond significant aan een wetswijziging. Donkere tijden werden omhult in duisternis. Het eens zo prachtige Nederland klapte 50 tot 60 jaar terug in de tijd. De razzia's werden in navolging van 40-45 weer ingevoerd, dit maal op zoek naar rokers. Velen deelden de politieke mening, maar de ommekeer is daar.

Aan het begin van deze dramaperiode stond de roker er moedersziel alleen voor. Alles wat ooit groen was werd grijs. Een grote groep mensen, die klein werd dan ooit tevoren ten opzichte van zowel de politiek als de niet-roker. Dit werd nog versterkt doordat velen de hoop lieten varen, niet meer gelovend in een betere toekomst. Totdat enkele niet-rokers ineens meededen met het protest tegen het fascisme. De democratische gedachte kwam terug. Dat kleine beetje hoop was voor menigeen voldoende om wederom het harnas uit de kast te trekken. Toen ging het in hard tempo voorwaarts. Dit is grotendeels te danken aan de niet-rokers die zich manifesteerden. Helemaal klaar waren zij ermee. Ook voor hen was de gezelligheid in de horeca verdwenen. De rokers stonden buiten en de groep niet-rokers die dankzij de nieuwe regelgeving de horeca zou gaan bezoeken, bleef wederom thuis. De lucht in de kroeg was niet meer te harden. In plaats van een rooklucht hing er een dampende, smerige lucht van zweet en toiletodeur die enkel en alleen braakneigingen opriep. Walgelijk, zoals velen dit omschrijven.

Zodoende ontstond er een nieuwe tussenstand: 2-1. Met aan de verkeerde kant van de medaille het ministerie. Echter, democratie of niet, als een politicus iets wil, gebeurt dit in principe ook. Gekozen door het volk, zoals dat heet. Zo ook verging het vrolijke vriend Klink. Daar waar het jochie zijn zin niet kreeg, dreigde hij met wetswijzigingen. De rokerskerk, de sigarenbar die bier tapt, alles probeerde hij kapot te maken. En met succes. Er bleek echter een ding waar hij nooit aan gedacht had, namelijk het feit dat er ook nog zoiets bestaat als een rechterlijke macht. Godzijdank. De eerst de beste rechter die een oordeel diende te vellen, kon zijn lachen niet bedwingen. Een eenmanszaak waar niet gerookt mag worden? Doe even normaal. Dit betekende het begin van de wederopbouw. Een extreem zware, maar hoopvolle missie.

Nadat het terrein van de eenmanszaak was terugveroverd, ontstond de loopgravenoorlog, die zelfs tot op de dag van vandaag nog niet beslist is. Maar de roker staat er sterk voor. Meer en meer grotere kroegen weigeren mee te doen aan de discriminatie en zetten de asbakken weer op tafel. Nota bene hoe opvallend is het dat dit de gezelligste kroegen zijn? In de discotheken mag nog niet gerookt worden, maar het toezicht hierop is ver te zoeken. Het nieuwe tijdperk, de nieuwe wereld, is aangebroken. In het eens zo duistere Nederland begint de zon zo af en toe weer door te breken. En wat betreft de toekomst? Zodra de linie van de discotheken en bioscopen is doorbroken, zal de zee wederom wijken voor het goede doel. Zodoende zullen de restaurants ook vallen en kan de roker sinds lange tijd weer eens een keer fatsoenlijk uit eten. Mede dankzij het overwinningsgevoel zullen de restaurants gezelliger zijn dan ooit tevoren! En daarna? Misschien, heel misschien, pakken we zelfs schiphol terug.


Reacties op dit artikel
Zaantje, 2009-11-19
( 0 )

De roker heeft het wel zelf en beetje in de hand gewerkt dat dit soort maatregelen er kwamen .Het welbekende sch..t aan de rest hebben en die mensen mogen we bedanken voor het feit dat we nergens meer een sigaretje mogen opsteken,Het leuke is wel dat lallende en brallende bezopen mensen ( die af en toen ook een ongeluk veroorzaken omdat ze zo nodig achter het stuur moeten met drank op) blijkbaar als normaal word ervaren en dat ook die verstokte anti roker er ook geen probleem mee schijnt te hebben dagelijks een uur of meer achter zijn CO2 uitstotende voorganger te kleven en heerlijk diep de dampen tot de longen door te laten dringen maar héééy,who cares ,dan is het in het eigen straatje want lekker met de auto naar je baas is zo comfortabel,radio"tje aan ,thermoskan mee en gaan hoor !Buiten het feit dat de roker praktisch de volledige belastingpot vult door de hoge accijns ben ik van mening dat als je niemand stoort ,rekening houdt met je medemens je wat mij betreft mag blijven roken hoor.Maar ja ,de gemiddelde Nederlander is bekrompen en mag graag betuttelen en met het vingertje wijzen helaas

Haags hopje, 2009-12-03
( 0 )

Niet alleen de 'roker'heeft er last van,van dat stome rookverbod... maar de hele horeca!!!kijk eens om je heen, waar is t nu nog gezellig,..?!de rokers staan buiten, daar waar ook niet -rokers staan,omdat binnen niet meer gezellig is, de kroegbaas,is ook niet meer zoals vroeger,want die ziet zijn inkomen DUIDELIJK, EN EXTREEM afnemen,omdat mensen,nu er niet meer gerookt mag worden ,het elders gaan opzoeken, ,.. feestjes thuis in de garage,opkomende "thuiskroegjes,schuurtjes,omgebouwd, tot gezellige kroegjes,...waar men niet zeurt over ,roken, en de prijzen nog normaal zijn voor de doorsnee burger,want dat is ook asioaal duur geworden,het wat nuttigen in een café...!!! met al die acce'ns,en btw's...ja, en zo sluit t ene, na t andere cafe,bar,restaurant, etc...Afijn, nog meer werklozen erbij..!!!! ik weet niet waar ze mee bezig zijn,daar bij t kabinet,en al die zogenaamde memsen,die t zo goed weten,....maar ze hebben vergeten ,na te denken ,aan de gevolgen van t niet roken in horeca gelegenheden,want nu heb je weer veel rumoer op straat,geluidsoverlast,en vul maar in,...EERST GOED NADENKEN,EN DAN PAS EEN 'BESLUIT NEMEN,.... dom volk....
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl