X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Carpe Diem

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van francisca20005 francisca20005 Auteur op infoyo sinds
09 November 2009


Bekijk het profiel van francisca20005
Datum: 09-11-2009
Ik ben verslaafd. Sinds jaren gebruik ik hard drugs, cocaine en heroine. Het is me 3 jaar geleden gelukt om met de cocaine te stoppen. Maar het lukte me maar niet om van de heroine af te blijven.

En nu eindelijk na meer dan dertig jaar gebruik durf ik te zeggen, dat het me lukt om te stoppen. En niet door een opname in een kliniek, want die kunnen iemand niet van een hardnekkige verslaving genezen. Nee, ik heb het helemaal zelf gedaan. Hoe? De wil om te leven  zoeken en mijn leven zo in richten dat ik geen drugs nodig heb. Het heeft ook met positief denken te maken.  En iedere dag zien is als "" 1 "".  Niet te ver vooruit denken. Geloven in mezelf dat ik het kan.

En mocht het een keer mis gaan, dan niet treuren maar opnieuw de strijd aangaan.  Ik geloof in gedachten kracht, oftewel de kracht van het positief denken. Het is een simpele natuurkundige wet: positief trekt positief aan en negatief negatief. En als ik maar hard genoeg geloof dat het me gaat lukken om clean te blijven, dan lukt het me ook.

Ik probeer daarnaast mij zelf zo goed mogelijk te verzorgen. Iedere dag uitgebreid douchen  en mijn lichaam verzorgen. Het lijkt misschien simpel maar het zijn wel heel belangrijke dingen als je wil slagen.  Besteed aandacht aan mijn eten en mijn huis.  Ook ben ik begonnen met het volgen van cursussen. Ik wil hiermee eigenlijk zeggen dat het mogelijk is om te genezen van een verslaving als je het echt wil. Tuurlijk is het best moeilijk en kom je onderweg best in de verleiding. Maar er is leven na een verslaving, alleen moet je aksepteren dat je van dag tot dag moet leven en van je fouten leren.

Ik ben inmiddels 4 maanden clean. Ben wel twee keer de fout in gegaan, maar ik ben er van overtuigd dat het me deze reis echt gaat lukken!

Reacties op dit artikel
Mathieu, 2009-12-18
( 0 )

Goedzo
ikzelf ben verslaafd geweest aan wiet (cannabis), rookte op het ergste moment wel 8 joints per dag!
omdat ik nog vrij jong ben kon ik al best snel op heet rechte pad komen, maar het was me nooit gelukt als ik niet had geaccepteerd dat ik was verslaafd!
nu ben ik anderhalf jaar clean en ben pas 17
je moet het echt willen en er beried zijn alles voor te geven anders zal het je niet lukken!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl