X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Blowen en stress

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 16-09-2010
Auteur: Tane
Als ik de statistieken van mijn artikelen over het stoppen met blowen bekijk, dan blijken deze artikelen veel bezoekers aan te trekken die de zoekopdracht "blowen en stress" hebben opgegeven in Google. Men is dus op zoek naar informatie over de wisselwerking tussen stress en cannabisgebruik.

Blowen door stress

Het is niet ondenkbaar dat er mensen zijn die blowen, omdat zij dagelijks blootstaan aan stress. Blowen onderdrukt immers tijdelijk het gevoel van stress.Na de eerste paar trekjes van de joint lijken problemen naar de achtergrond te treden voor de cannabisgebruiker. De ontspanning bij blowen is tijdelijk. Op lange termijn veroorzaakt het blowen bij een bepaalde groep cannabisgebruikers juist stress.

Stress door blowen

Blowen kan echter ook stress veroorzaken. In eerste instantie gaat het hart sneller kloppen, wanneer je stoned bent. Hoewel er mensen zijn die zonder problemen kunnen blowen, zijn er ook mensen die stress krijgen door blowen. Er is een bepaalde groep mensen die aanleg hebben voor bepaalde psychiatrische aandoeningen, waarvan de effecten bij het gebruik van cannabis juist worden versterkt. Bijvoorbeeld angststoornissen. En een angststoornis gaat vaak met een hoge gevoeligheid voor stress en paniekaanvallen gepaard. Er zijn echter ook mensen die juist baat hebben bij het gebruik van cannabis. Waarbij het juist angstaanvallen tegengaat.

Blowen en stress

Er spelen teveel factoren bij mensen om te kunnen voorspellen of wiet nu stress tegengaat, of dat stress juist wordt veroorzaakt door blowen. Sommige mensen die heftige stress ervaren, kunnen misschien beter stoppen met blowen. En kunnen daarna misschien de wereld veel beter aan. Voor anderen heeft het blowen een ontspannend effect. Weer anderen hebben te kampen met een angststoornis, en worden door blowen juist minder angstig. Maar je hebt ook weer mensen met schizofrenie, waarbij het helemaal fout gaat bij het blowen.

Reacties op dit artikel
Oxii, 2010-09-21
( +5 )

Ik ben nu zo'n week of 9 gestopt met het roken van (wiet-)joints.
Voor mij is het inderdaad zo dat ik minder stress ervaar. Waarom?
Wanneer je stoned bent, wil je in je eigen wereldje zitten.
Alles wat dan gebeurt zonder dat je dat van tevoren wist, wordt als stress ervaren.
Het maakt je onzeker tegenover alles/iedereen wat niet al in dat wereldje thuishoort.
Ik ben blij dat ik niet meer hoef...
Dutch, 2010-10-28
( 0 )

Ik heb een scoliose en ik blow voor de pijn eigenlijk maar de functie die het heeft tegen stres en andere dingen is ook goed alleen het werkt niet zo zeer verslavend maar het is meer dat sommige mensen er verslaafd aan raken .
niets is soms lekkerders als je jointje roken na een gestreste dag om alles eff tot rust te laten komen in je hoofd en je hoeft er niet nog 1 op te steken je kan ook lekker wachten met de volgende of helemaal niet blowe.
maar oxii heeft gelijk en je eraart het meestal als stress maar het komt meer omdat je het dan vergeet of wat dan ook want je hebt je hoofd er niet bij
mijn tip is als je wil blowe doe het met vrienden of op dagen dat het niks uit kan maken niet voor of tijdens school/ werk maar erna of voordat je gaat slapen want 1 ding is zeker wie 1 jointje rookt voor het slapen slaapt als een baby
groetjes jwz
Dean, 2010-12-13
( -4 )

Ik rook altijd maar stop ze eerst in me hol en lik eraan
Googler, 2011-08-09
( +1 )

"Als ik de statistieken van mijn artikelen over het stoppen met blowen bekijk, dan blijken deze artikelen veel bezoekers aan te trekken die de zoekopdracht "blowen en stress" hebben opgegeven in Google. Men is dus op zoek naar informatie over de wisselwerking tussen stress en cannabisgebruik."

Haha! Preciezer kon je het niet verwoorden:
Ik blow nu al 15 jaar nonstop, maar heb de laatste tijd erg last van stress. Was benieuwd naar de relatie tussen deze 2. En besloot wat te googlen
Overigens denk ik dat in mijn geval mijn wietgebruik zeker een factor zal zijn in het verhaal, maar niet als veroorzaker.
Stopper, 2012-10-19
( +1 )

Ik ben nu 6 dagen gestopt, en sindsdien ongelofelijk gestressd. Ik hoop dat het over een niet al te lange tijd overgaat. Ik kan helemaal niets meer hebben en ik kan veel minder aan en doe veel minder dan toen ik nog gewoon blowde, en nog niet van plan was te stoppen.
Dus, 2012-11-01
( +1 )

Ik ben nu 3 maanden gestopt en heb enorme last van stress met alle fysieke en psychologische bijwerkingen.. ik overweeg om weer te beginnen, maar dan misschien niet meer roken maar een vaporizer
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl