X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Drank maakt meer kapot dan je lief is

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lidia Lidia Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Lidia
Datum: 27-12-2010
Auteur: Lidia
Drank maakt meer kapot dan je lief is, wordt vaak gezegd, maar het is werkelijk ook zo. Mensen hebben vaak zelf niet in de gaten hoe de drank langzamerhand grip krijgt op alles in het leven.

Waar zijn de grenzen?

Waar zijn de grenzen? Mensen die grijpen vaak naar drank om gevoelens en angsten te verdringen. Het is een drug waarvan we vaak de ernst niet inzien. Ook gaan we ons ernaar gedragen en voordat je het weet is het leed niet te overzien. De mensen die in dit proces zitten hebben het vaak zelf niet eens in de gaten en ontkennen ook dat er een probleem is. Terwijl de mensen om hun heen het wel degelijk merken en ruiken en zien. Als we deze mensen daarmee confronteren krijg je de meest origineelste smoesjes te horen. Soms wel lachwekkend. Wat ze eerst als grenzen aan gaven worden ineens overschreden en maakt hun allemaal niets meer uit, maar of ze daar bewust van zijn? Ik denk het niet.

Wat te doen als?

In mijn familie speelt zoiets gelijks. Mijn tante die moeder is van twee kinderen (tieners) heeft al jaren een probleem met alcohol en kent haar mate niet. Zelf ontkent ze dit, maar het wordt in de loop der jaren steeds erger. Kinderen worden aan hun lot overgelaten en de rol van zorgen worden omgedraaid. Vaak koken de kinderen, omdat ze het zelf al niet meer vertrouwen dat hun eigen moeder kookt. Hun vader is vrachtwagenchauffeur en door de weeks nooit thuis. In het weekend komt vader thuis en zondags vertrekt hij weer. Meerdere malen heb ik met hem dit probleem besproken en de gevaren ervan voorgelegd, maar verandering zit er helaas niet in. Hij heeft ook meerdere malen geprobeerd om dit bespreekbaar te maken met zijn vrouw, maar deze blijft ontkennen en daarmee is de kous af. De vader neemt geen acties en de moeder al helemaal niet. Wat kan ik nog doen? Ik heb dit probleem zelfs besproken met het algemeen maatschappelijk werk en ook deze mensen kunnen er niets aan doen zolang de moeder en of vader zelf niet om hulp vragen. De kinderen zijn enorm de dupe van dit probleem en hebben geen kans tot opgroeien en ontplooien zoals dat zou moeten kunnen in hun jeugd.  

De herinnering aan mijn vader herhaalt zich

Mijn vader had ook een probleem met alcohol in mijn jeugd en ik heb hier veel nare herinneringen aan. Mijn moeder was er dan wel voor ons, maar daarom zijn de herinneringen niet minder erg. Ik vind het verschrikkelijk om te zien dat mijn familie het soortgelijke meemaakt. Graag zou ik ze hiervoor behoeden, maar ik weet niet meer wat te doen.
Zelf heb ik al jaren geen contact meer met mijn vader en heb helemaal geen leuke herinneringen aan hem. Ook dit heb ik wel eens aan mijn tante voorgelegd op de hoop dat het kwartje bij haar zou vallen, maar ook dit was tevergeefs helaas. Pas als ze zelf inzien waar ze mee bezig zijn en toegeven dat ze een probleem hebben kan er aan worden gewerkt. Dit is vaak te laat voor de kinderen.


Reacties op dit artikel
Roelie, 2010-12-27
( -1 )

Ken het probleem van heel nabij Lidia. Niet alleen de beide ouders kunnen hulp vragen. De kinderen kunnen ook bij jeugdzorg of een dergelijke instelling aankloppen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl