X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Transforaminale injectie helpt bij hernia

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van wilsky64 wilsky64 Auteur op infoyo sinds
18 Januari 2009


Bekijk het profiel van wilsky64
Datum: 20-01-2009
Auteur: Wilsky64
Artsen zijn steeds minder geneigd u in het geval van een hernia te opereren. Een hernia geneest namelijk vaak vanzelf binnen enkele weken tot maanden. De soms heftige rug- en of beenpijn die hiermee gepaard gaat moet u dan met medicijnen proberen te onderdrukken. Een goed alternatief is de transforaminale injectie.

De hernia

De hernia

Een hernia ontstaat meestal als gevolg van een degeneratief proces. Omdat we ouder worden vermindert de elasticiteit van de tussenwervelschijf. In de buitenste ringen hiervan ontstaan kleine scheurtjes. Als zo'n scheur bijna of helemaal doorbreekt en de inhoud van de tussenwervelschijf tegen de achterliggende zenuw gaat drukken, is er sprake van een hernia. Artsen kunnen de hernia klinisch constateren maar op een MRI ziet men zo’n uitpuilende tussenwervelschijf het beste.

Al in het proces voordat er werkelijk sprake is van een hernia hebben de meeste mensen last van rug- en of bilpijn. Vaak wordt die pijn dan ten onrechte als een spierprobleem beschouwd. De spieren reageren echter op de pijnprikkel vanuit de tussenwervelschijf en de beknelde zenuw. Soms schiet het in de rug en kunt u geen kant meer op, we kennen dat als spit. In dit geval kunt u het beste een aantal dagen rust in acht te nemen zoals u bij een gescheurde enkelband ook zou doen. Verder bewegen komt de genezing van de scheurtjes in de tussenwervelschijf niet ten goede.

De transforaminale injectie

Als u aan uw hernia niet geopereerd kan worden maar de pijn uw dagelijks leven verstoord is de tranforaminale injectie een goede manier om de periode van spontane genezing, die soms maanden in beslag kan nemen, pijnvrij door te komen.
Door een injectie met ontstekingsremmende vloeistof op de exacte plek bij de beknelde zenuw en de uitpuilende tussenwervelschijf te geven, neemt de zwelling rondom de zenuw en daardoor de pijn af. Deze injectie wordt onder röntgendoorlichting gegeven. Met behulp van ingespoten contrastvloeistof is te zien waar de zenuw loopt. Een MRI scan vooraf is nodig om de plaats van de hernia te bepalen.

De transforaminale injectietherapie wordt in Nederland nog niet op grote schaal toegepast maar is in het buitenland een reeds veel gebruikte therapie om de pijn van de hernia aan te pakken.
Als u zoekt op transforaminale injectie op internet dan vindt u klinieken waar deze behandeling wordt gegeven.

Reacties op dit artikel
Bianca tonen, 2009-11-18
( +12 )

Morgenochtend om 10 uur moet ik in het ziekenhuis zijn voor een injectie voor de hernia die ik heb in mijn onderrug.Ik zie er niet tegenop om de injectie zelf te krijgen.
Ik heb al wekenlang zoveel ondragelijke pijn in mijn been(uitstralings pijn).
Ik hoop dat het zal helpen.Ben wel benieuwd hoe de resultaten hiervan zijn.

groeten,Bianca Tonen
Theo, 2009-12-23
( +3 )

Hallo bianca ik zou wel eens van je willen horen hoe het is verlopen ik zit namelijk ook te wachten op een injectie ben benieuwd alvast bedanktgroetjes theo de kluys
Albrecht, 2010-01-27
( 0 )

Heb vanmorgen injectie gehad bij dr Kist in voorhout.
Hoop dat het gaat helpen ,heb van af de kerst eerst rugpijn daarna uitstraling naar linkerbeen.
Pijnstillers helpen wel tijdelijk ,oefenen wordt allen erger.
heb het 20 jaar geleden ook gehad en met sucses een aantal injecties gehad 6 x geloof ik
Hoop dat ik in het voorjaar weer kan gaan golfen en hardlopen.

Groeten Albrecht
Conny, 2010-03-05
( 0 )

Heb vorig jaar een injectie gehad en volgende week weer 1 heeft toen even geholpen. Ik heb niet veel pijn maar dove stijve slapende benen waardoor ik slecht loop. Op naar volgende week trouwens ik woon in Turkij en hier opereren ze niet zoveel aan een hernia.
Veronique, 2010-12-22
( 0 )

Ik moet nu woensdag 1ste maal een transforominale injectie krijgen in pellenberg
zie er erg tegen op
weet niet aan wat ik me ga mogen verwachten
zit met dubbele discushernia en dit nu al van september
ben de pijn wel erg moe nu
heeft iemand al zo een injectie gekregen en hft het dan ook echt geholpen aub
wil iemand me hier wat over doormailen aub,alvast bedankt
Dimlitry, 2011-01-04
( 0 )

Beste Veronique,

ik heb op 31/12 ook een transforaminale epudirale gehad in Pellenberg. Ik zit reeds anderhalf jaar met een discushernia (niet te groot) op L4-L5. Ik heb vorig jaar twee epidurale injecties gehad in het St-Vincentius in Antwerpen. De injecties zelf waren toen niet echt pijnlijk. Ik heb echter niet het gevoel gehad dat dit geweldig veel heeft geholpen. Sinds november 2010 was ik echter van de ergste pijn verlost, ik denk dat de tijd en wat rustig aan doen de beste behandeling was. Nu heb ik echter op Kerstavond een domme stoot gedaan, namelijk een auto proberen uit de sneeuw te duwen. Hierbij is er terug iets in mijn rug 'geknapt' op dezelfde plaats en zat ik terug met helse pijnen in (vooral) mijn linkerbeen. Ik heb dan een week later een epidurale gekregen in Pellenberg. Deze keer was de injectie zeer pijnlijk omdat volgens de anesthisist de zenuw erg geïrriteerd was op dat moment. We zijn ondetussen weer een week verder en de spuit begint effect te krijgen geloof ik. De pijn is afgenomen en ik kan ook al weer korte afstanden zachtjes wandelen zonder al te veel pijn. Ik hoop dat met wat rusten en rustig aan doen en een tweede spuit ik weer stilaan 'normaal' kan functioneren. Volgens mijn neurochrirg kan hij mij 'proper' opereren en is de kans vrij groot dat ik definitief van de problemen afben, maar ik ga nog even afwachten (je leest toch van allerlei verhalen. Andere dokters zeggen dat ze liever niet opereren en dat met de jaren het vanzelf zal beteren.

Heeft er hier trouwens iemand ervaring met het laten verwijderen van een tranforaminale hernia (= aan de buitenkant van de schijf gelegen) dmv een operatie ?
H.lahras, 2011-12-12
( +4 )

Hallo allemaal
Ik moet morgen naar ziekenhuis voor zo'n injectie tegen mijn nekhernia,ben erg benieuwd of dat gaat werken bij mij,ik hoop het wel .wie of wie deze ervaring heeft
meegemaakt graag reactie.
gr Has
Hinkelpinkel, 2011-12-30
( +2 )

Ook ik heb een hernia. L5S1. Flinke uitstulping was op de mri scan te zien.
Eerst had ik een soort enorme bloeduitstorting op mijn been (achterkant, groot, licht gekleurd, onder de bil). We dachten aan een scheur van de hamstring. Maar die werd qua pijn erger en erger. Het begon begin oktober. Na drie weken rondlopen en eigenlijk steeds meer pijn, opeens helse pijn. Tramadol plus paracetamol plus ibuprofen. Dat werkte drie weken goed. Tot de pijn ook daar weer doorheen brak. De huisarts blonk uit in afwezigheid en zei eigenlijk alleen maar: wacht nog maar even af. Toen met ziekenauto naar de eerste hulp UMC. Daar werd GEEN scheur in de spier geconstateerd .... ?? heeft ie er gezeten? Of kwam de bloeduitstorting uit de bil naar beneden gezakt? Dit kunnen we door alle vertraging helaas niet meer achterhalen.
Maar twee weken geleden kreeg ik ook zo'n injectie. De eerste twee dagen had ik meer pijn. Het verdoofde dus niks. Daarna liep ik een dag of 3 veel soepeler. Ik bouwde snel mijn pijnstillers af met de helft en heb dat redelijk vol kunnen houden tot nu toe. Maar na die drie dagen (waarom?? heb ik teveel gedaan?? ik weet het echt niet) werd het geleidelijk weer erger. Zoals het daarvoor was.
Misschien hebben andere mensen hier wat aan, het wordt een wat lang verhaal: sommige dagen voel ik het een meer (kuit, bij het opstaan, heel stijf en gevoelig, ) (middenrug pijn) (uitstralingspijn rondom die wervelschijf) (zenuw onder mijn voet) (krachtsuitval in mijn been, met name bovenbeen). Andere dagen weer het ander. Het wisselt en ik vraag me sterk af: wat nu??
Moet ik wachten, 9 januari bespreken we de injectie met de anaestesist. Maar 5 januari heb ik een gesprek met de neuroloog. Heeft opereren wel zin als de injectie niks verdoofde? RAden jullie me nog een injectie aan?? WAt oh wat is wijsheid.....

groetjes, hinkeldepinkeltje
Berno, 2012-02-19
( 0 )

Zo'n prik werkt alleen maar tijdelijk. Iedere dokter weet dat. Het is geen alternatief voor een operatie.
Cornellie, 2012-05-10
( -3 )

Ik moet ook binnen kort ook een prik ik werdt niet vertel hoe het in zijn werkt gaat alleen dat ik een prik krijgt. ik wil wel weten als het pijn doet mri wijs uit dat het een hernia is laat mijn weten ales pijnlijg is
Marijke, 2012-09-11
( +4 )

Vanochtend een spuit gehad.Ik vond het barbaars.Ik ben veel gewend (heb reuma) maar ik heb de O.K. bij elkaar gegild.De aenesthesist zei : Ja, zoveel pijn geeft aan, dat ik goed zit.
Ik doe dit nooit meer.
J hoezen, 2012-10-20
( +1 )

Hoi ik loop al 4 maanden met een flinke hernia .Ben van morgen een spuit laten zetten in Viasana in Mill weet niet wat ik er van moet denken maar heb veel pijn in mijn linker been. Ondanks vele en sterke pijstillers het is geen pretje maar hoop dat het werkt.
Ronny, 2012-12-03
( +1 )

Ik heb reeds enkele maanden last van stekende, kloppende pijn in het linkerscheenbeen, meestal na het sporten (joggen, fietsen). Niet tijdens maar een tweetal dagen na het sporten kwam de pijn opzetten. Pijnscheuten van enkele seconden, vergelijkbaar met mesteken/naaldsteken . Zelfs in het midden van de nacht. Na enkele dagen verdween de pijn.
Een 3-tal weken geleden kwam de pijn weer opzetten. Dit maal veel heftiger. De pijnscheut bleef ook veel langer nazinderen (30-60 minuten). Nadien trok de pijn weer weg. Te pas en te onpas kwam er een nieuwe pijnscheut. De symptomen verergerde alsmaar. Ik belandde op de spoedafdeling. Een ganse dag ondraaglijke (en lange) pijnscheuten. CT scan: vermoeden op hernia L4/L5. Een week wachten op TF wortelslot. Ondertussen 3x2 Zaldiar pijnstillers. Verscheidene slapeloze nachten. Pijn verminderde in deze periode slechts langzaamaan.
Rugspuit zelf was (bijna) pijnloos. De dag nadien begon pijn opnieuw toe te nemen. Ditmaal hevige korte pijnscheuten. Wel 'uitstaanbaar' maar mss owv pijnstillers. Ik ben nu 3 dagen na rugspuit. Heb nog steeds veelvuldige, hevige, korte pijnscheuten. NMR is gepland.
Herkent iemand deze symptomen als zijnde afkomstig van hernia?
Loes, 2013-02-01
( +2 )

Hallo allemaal,ik heb sinds 2 november een dubbele hernia en uistraling naar kuit en tenen geen gevoel meer in .Heb veel pijn,slik 5 tramadols 50 mg. en 6 peracetenols per dag om de pijn te onderdrukken.Ik twijfel om een spuit te nemen,arts zegt dat je pijnloos 3 a 6 weken bent . heeft iemand advies voor mij. Gr.Loes
A.van gorp, 2013-03-21
( 0 )

Heb door een val van paard een hernia op gelopen die niet seriues werd genomen door de huisarts.
Half jaar osteopaat behandelingengehad daardoor had ik wel minder pijn:-).
Maar het bleef zeuren totdat ik niets meer kon. naar het ziekenhuis in een rolstoel en foto`s gemaakt. vroegen daar of ik last van mijn rug had. Ik zei nee mijn been en bekken.
3 weken later een scanne geeist bij de huisarts.
naar de rug kliniek Brabant gegaan. onder de Scann en een duidelijke gemene Hernia met uitstulping.
DAt ik dkan lopen is een wonder heb wel een doof gevoel in mijn voet.
Gisteren een prik gehad. Viel wel mee de prik zelf doet niet zeer alleen toen de vloeistof erin ging was niet zo fijn. ik hoop dat het werkt.
Crista, 2013-03-30
( +1 )

Ik ben 10 jaar geleden aan een dubbele hernia geopereerd de pijn in mijn linker been was ik kwijt maar de rugpijn werd erger ik kreeg overall pijn ben weer in het ziekenhuis geweest en heb allerlei onderzoeken gehad de specialist zij we hadden beter niet kunnen operen ik heb allerlei spuiten gehad maar hielp van korte duur nu gaan ze in de zenuwen spuiten ik ben benieuwd hoe dit uitpakt dus denk eerst goed na of je wel een operatie overweegd het te laten doen als het nodig is een tip zoveel mogelijk je bekken kantelen dan verzacht ook de pijn
Peter, 2013-12-31
( 0 )

Ik zou graag willen weten of zo,n injectie zinvol is ook by veel pyn, ik heb namelyk een holle rug,en nu ook een hernia
Mocro, 2014-04-04
( 0 )

Hallo,de injectie helpt degelijk,5 jaar al goed
Rudie, 2014-04-21
( +2 )

Sinds december 2013 erge rugpijn. Huisarst laat met lopen 3 maanden komt vanzelf goed.
Kwam niet goed en ik wil een mri scan. Hernia L5/S1. Heb in tussen tijd Fysio gehad wat volgens pijnpoli niet had gemoeten als je uitsraling hebt.
Vorige week spuit laten zetten...sow ik heb geschreeuwd! Zoveel pijn die spuit!!
Misschien nog een tweede een derde? Ik weet niet of ik dit overleef. Nu afwachten of het helpt.. Het gaat beetje bij beetje beter..
Iedereen strekte met dezelfde problemen!
Alfons, 2014-09-12
( 0 )

Heeft iemand ervaring met een kristalspuit ?
Edgar john steenkamp, 2014-09-18
( +1 )

Beste Hernia vrienden, na bedrijfsongeval vorig jaar wil ik ook een injectie laten inspuiten. Weet iemand er al meer over de uitwerking ervan of het wel een beetje helpt of de 2 componteninjectie van Dhr Kockelberg (Belgie) die moet onwijs goed zijn. Maatje van me 210 cm heeft 3 weken geleden gedaan en heeft nergens meer last van zet gewoon zijn knie tegen zijn schouder zonder problemen iemand ervaring met Dhr Kockelberg?
Luc vandenbroele, 2015-06-15
( +1 )

Sta klaar om deze namiddag een transforaminale TF injectie te krijgen.Bij een L3 hernia. Ik ben wel wat ongerust gezien de uiteenlopende reacties hierboven. Onzekerheid troef dus. Maar de uitputtende pijn van de laatste twee maanden laat geen keuze. Hoop terug vlot te kunnen stappen, fietsen, lichte arbeid. Heb mijn omgeving wel laten weten dat zware arbeid vanaf nu te mijden is...
Tot later
luc v 69 jaar
Luc vandenbroele, 2015-06-15
( 0 )

Sta klaar om deze namiddag een transforaminale TF injectie te krijgen.Bij een L3 hernia. Ik ben wel wat ongerust gezien de uiteenlopende reacties hierboven. Onzekerheid troef dus. Maar de uitputtende pijn van de laatste twee maanden laat geen keuze. Hoop terug vlot te kunnen stappen, fietsen, lichte arbeid. Heb mijn omgeving wel laten weten dat zware arbeid vanaf nu te mijden is...
Tot later
luc v 69 jaar
Catharina, 2016-01-17
( +1 )

Ben niet blij met wat ik lees over injecties en dergelijke , ben al maanden pijnstillers aan het slikken wil ik de dagen en nachten doorkomen ben ook nog reuma patient fijn zo'n Hernia wat moet ik doen prikje laten doen of verder pilletjes slikken. ???????????? bedank voor de info
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl