X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Fibromyalgie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van sabrina sabrina Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van sabrina
Datum: 16-08-2008
Auteur: Sabrina
Ziek zijn is voor de meeste mensen niet leuk. Maar wat is ZIEK zijn eigenlijk? In het woordenboek staat achter ziek:  Zich bevindend in een toestand waarin de levensprocessen niet regelmatig en ongestoord verlopen. Koorts alleen al is tegenwoordig geen reden om binnen te blijven, al moet dat wel van de Arbo-arts natuurlijk. Echter is een frisse neus gezonder dan met je ziektekiemen binnen blijven. Ziekte neemt allerlei vormen aan, we kennen er een heleboel: griepje, verkoudheid, reuma, maar ook de levensbedreigende ziekten zoals kanker en MS. Er zijn ook een heleboel ziekten/aandoening waar we nog maar weinig over weten en die niet aan te tonen zijn zoals: Fibromyalgie! (later aangeduid met FM) FM betekent letterlijk: pijn aan bindweefsel en spieren.  Vaak word er met pijnklachten die bij de aandoening horen een verkeerde diagnose gesteld namelijk, dat het tussen je oren zit. Dit is heel frustrerend voor mensen die daadwerkelijk iedere dag pijn hebben. Waar kan je pijn met hebben met FM? Eigenlijk overal in je spieren, aanhechtingen van je spieren en je bindweefsel. Omdat de meeste mensen pijn hebben in de aanhechtingen word er door een arts vaak eerst gekeken of je reuma hebt. Heb je dit niet, dan is de diagnose al gauw dat de pijn niet bestaat. Dit is helaas omdat de meeste van de klachten juist op reuma lijken. Na lang aandringen, bloedonderzoeken, röntgenfotos, MRIs en dan toch nog een bezoek aan de reumatoloog kan FM worden vastgesteld.  Als de FM niet in je bloed, op fotos en scans is waar te nemen gaat de reumatoloog eerst naar je bewegingsapparaat kijken. Maar in de meeste gevallen werkt deze prima, omdat in een heleboel gevallen van de ziekte hypermobiliteit voorkomt in het bewegingsapparaat. Dit wil niet zeggen dat je er geen hinder van ondervind als je b.v. voorover moet bukken. Na dit onderzoek voert de reumatoloog een test uit doormiddel van drukpunten. In je lichaam heb je zon 18 drukpunten ofwel, Tenderpoints. Indien er druk op uitgeoefend word kan je op een drukpunt een steek voelen. Zijn er nu een aantal van de drukpunten positief, dan mag je jezelf blij maken met het feit dat er veelal na jaren, eindelijk een diagnose is gesteld van wat je nu eigenlijk misschien al jaren mankeert.

Hoe ben je bevattelijk voor FM?

Hmm, wat een goede vraag.
Volgens onderzoeken is gebleken dat er geen duidelijke oorzaak is die FM veroorzaakt!?!
Het is niet erfelijk, het komt zowel onder vrouwen en mannen voor. 
De klachten lopen erg uiteen en zijn bij niemand identiek.
Het is geen aandoening die plotseling komt opzetten, FM is eigenlijk heel "sneaky" en is niet van plan je in de eerste instantie te vertellen wat het is. Het is een proces van zeker 6 maanden die er vooraf gaat voordat de klachten eigenlijk niet meer te ontkennen vallen. Er is veel onderzoek gedaan in de afgelopen jaren, en er zijn een heleboel meningsverschillen. De een vind FM een soort van aandachttrekkerij en gelooft er niet in, de ander zegt dat FM onder reuma valt(ook al is er geen ontsteking) en de ander zegt dat het letterlijk tussen de oren zit, iets neurologisch dus. De mening van weer een ander is dat je pijnappelklier een bepaald hormoon, melatonine, niet of niet voldoende aanmaken, waardoor je dus een chronisch slaapgebrek hebt. Ook is slecht slapen helaas een symptoom van FM. Hierdoor zou je lichaam 's nachts dus niet voldoende kunnen rusten om je spieren, bindweefsel en aanhechtingen van spieren te laten herstellen van de inspanningen van het dagelijkse leven. Echter is mijn mening dat het voor mij niet meer uitmaakt maar hoe je er vanaf komt.

Hoe kom je van FM af?

Helaas pindakaas, na jarenlang onderzoek is er geen geneesmiddel uitgevonden.
Mensen met de diagnose moeten met de pijn leren leven. Gelukkig is de pijn in de meeste gevallen niet constant en zijn er dagen waarin je even je rust kan vinden. Dit is helaas ook een gevaar, omdat je op de dagen dat je minder pijn hebt al gauw de neiging krijgt om de dingen te doen waar je de afgelopen dagen geen energie of kracht voor hebt gehad. Juist op de 'goede dagen' is het belangrijk ook je rust te nemen en je balans te zoeken tussen het leven met pijn. Je pijngrens verhogen moet je doen op je 'slechte dagen' al is dit natuurlijk voor de meeste heel moeilijk. Aangezien je niet vanaf kunt komen, is het belangrijk om er met mensen over te praten, je sociale contacten niet alleen maar denk ook eens aan een psychiater, of je huisarts. Samen sleep je je wel door de beginfase heen en leer je langzaam maar zeker de aandoening te accepteren en er mee te leven.

Reacties op dit artikel
Ria van rheenen, 2008-08-18
( +4 )

Goed verhaal van je.
Zelf heb ik ook FM maar ik heb ook ME (CVS chronisch vermoeidheidssyndroom) maar net als bij de fm zit het naar oordeel van veel doktoren en mensen om je heen ook tussen je oren .............gr......
Het heeft mij 10 jaar gekost om eindelijk eens serieus genomen te worden door de huisarts.
Het heeft mij een goed betaalde baan gekost en omdat ik minder ben gaan werken en vandaaruit in de wao kwam heb ik doordat de huisarts mij niet serieus nam, 2/3 van mijn inkomen in moeten leveren.
Ik kan nog steeds heel boos worden over de gemakzucht van artsen die maar zeggen dat het tussen je oren zit, maar zij weten niet wat voor problemen zij daarmee veroorzaken buiten dat je wel degelijk iets mankeerd.

Ik vind het echt goed van je dat je dit stuk hebt geschreven en eigenlijk zouden veel meer mensen dit moeten doen die FM of CVS hebben zodat iedereen eens leest dat het niet alleen moeilijk leven is met een been wat je niet meer hebt, ,aar dat als je niets aan de buitenkant ziet je wel degelijk iets kunt mankeren aan je lichaam wat je leven echt op zijn kop kan zetten.

Groetjes Ria
Bram, 2008-09-03
( +3 )

Hoi met Bram, inderdaad veel (bedrijfs)artsen, en mensen om je heen die
snappen het écht niet wat fibromyalgie is en inhoud. Als je je daar om druk gaat maken
krijg je alleen maar meer last van je lijf. Ik loop al af en toe op KRUKKEN. Om wat energie te besparen. En het gekke is dat je de ene dag het wel nodig hebt en de andere dag niet. Het is zelf zo erg dat ik bij de gemeente een gehandicapte-parkeer-kaart (plaats) aangevraagt heb en ik heb de kaart voor 5 jaar.

Groetjes Bram
Ingrid bax, 2008-11-04
( +2 )

HAllo,

Ik heb al jaren Fybromyalgie,en sinds kort gebruik ik een produkt wat mijn leven verzacht.het heet Freedom van Forever en ik heb er veel baat bij.ik heb meer energie er van gekregen.en mijn benen (spieren) doen nu veel minder pijn.Dit wil ik graag delen met Fubromyalgie patienten
groetjes Ingrid
Willaert gina, 2009-07-12
( +3 )

Ik ben dagmoeder van 38 jaar en door de Fibromyalgie moet ik heel wat laten vallen van huishoudelijk werk om toch tijdens de dag voor de kindjes te zorgen. Ik werk nu op 3/4 kracht en in de zomer helpt mijn dochter mij omdat er dan meer kindjes komen. Zij is 16 jaar, doet de strijk en stofzuigt elke dag voor mij, zij heftt zoveel mogelijk de kindjes op om mij te sparen.Het is dus een schat van een dochter die ik heb hé.Als dank neem ik haar dan mee om niewe kleren te kopen. Ze doet ook zoveel voor mij!Ik heb het er soms moeilijk mee maar zij vind het zo prettig om mij te helpen. Ik ga nu al een paar maanden naar een accupunctuur en ik moet zeggen dat hij al heel veel energie terug gegeven heeft en dat hij ook al een paar ontstekingen heeft kunnen verhelpen zonder dat ik die rotte pillen moet nemen.
Elk heeft zijn hulpiddel hé.

groetjes Gina
Changy, 2009-09-17
( +2 )

Ik heb naast Sjogrens Syndroom en Artritis Psoriatica sinds deze week ook FM op mn lijstje erbij gekregen. Uit je verhaal herken ik dus erg veel. Het is weer een nieuwe fase voor mij om ook dit te accepteren .. en mn omgeving het te laten accepteren. Door alle veranderingen en frustraties zijn ook SS en AP weer extra op gaan spelen en zit ik dus even in een dipje. En ik geef er maar even aan toe om mezelf zielig te vinden. Ik weet dat ik ergens in de komende dagen wel weer de kracht vind om mezelf bij elkaar te rapen en met positieve moed verder te gaan.
Ik herken veel in je verhaal en wens een ieder met FM kracht en energie om met deze ziekte om te gaan.

x
Luciënne, 2009-11-07
( -1 )

Dit is voor mij zeer herkenbaar, ben zelf al heel mijn leven aan het dokteren. Want ik heb door de FM dus hypermobiliteit en ik kan dus echt wel zeggen dat dit zeer pijnlijk is. Loop dus minstens 1 keer in het jaar bij de fysio om te kraken en als het verkeerd wil wel meerdere keren. Maar anders kom ik volkomen vast te zitten en is het net of de wervels verkeerd over elkaar schuren. Dat riep ik vroeger al toen ik een jaar of achttien was, alleen was er toen veel weiniger over bekend. Moest dus van het vroegere gak nu uwv dus ook een cursus gaan doen bij Bliksembosch. Dit om beter met je lichaam om te gaan,en jezelf leren te accepteren met dat wat je hebt. Heb er zelfs ooit een hernia aan over gehouden gehad en toen ik daar aan geopereerd was, dacht ik van nu ben ik overal van af. Maar niets is minder waar dit is iets wat je heel je leven blijft houden. En de omgeving het laten begrijpen dat is iets wat heel moeilijk is geloof mij maar. Ik wens een ieder die dit heeft heel veel sterkte want dat heb je gewoon nodig en doe het vooral rustig aan want dat is belangrijk met deze ziekte.
Merel, 2010-01-25
( +1 )

Hallo, wat een herkenbaar verhaal. Ikzelf heb ook FM, ben ook chronisch vermoeid, heb IBD en PDS. Een hele waslijst! Mijn huisarts internist en reumatoloog zijn heel erg begrijpend, geen probleem, maar de keuringsarts van het UWV kijkt er gewoon heel anders tegenaan. Die zegt gewoon dat je pijn en moeheid niet kunt meten. Dus jammer dan... in elk geval hoop ik dat door dit soort publicaties er wat meer aandacht aan wordt besteedt, zodat het misschien toch eens tot de hersenen van deze artsen doordringt! Bedankt voor je verhaal.
Maria, 2010-02-20
( -1 )

Oorzaak
Volgens algemeen erkende geneeskundige inzichten bestaan er geen objectiveerbare fysieke afwijkingen die gepaard gaan met fibromyalgie. Met andere woorden: de oorzaak van de pijn is onbekend. Fibromyalgie is echter wel degelijk een fysieke aandoening, hetgeen is aangetoond met MRI. Met MRI is men in staat om zeer nauwkeurig hersenactiviteit te meten. Daardoor is inmiddels bekend welke gebieden in de hersenen actief zijn bij pijngewaarwording. Onderzoek heeft aangetoond dat fibromyalgiepatiënten - bij dezelfde pijnprikkels - in die gebieden veel sterkere hersenactiviteit hebben dan gezonde vrijwilligers. Fibromyalgie is dus niet psychosomatisch. Deze conclusie wordt gedeeld door de Duitse chirurg Dr. J.A. Bauer. Bauer heeft echter óók een verklaring voor het ontstaan van de pijn.

Volgens Bauer wordt fibromyalgiepijn veroorzaakt door beknelling van perifere zenuwen in de ledematen, met name in de ellebogen en enkels. Bij het buigen van armen en voeten genereren deze beknellingen oneigenlijke zenuwprikkels in de perifere zenuwen. Hierdoor raakt uiteindelijk de pijngewaarwording in de hersenen van slag. Als gevolg daarvan worden onschuldlige zenuwsignalen door de hersenen geïnterpreteerd als pijn. Ondanks dat deze signalen dus géén pijnprikkels zijn, worden ze door de fybromyalgiepatiënt wél precies zo ervaren.

Deze hypothese is niet vergezocht, en de achterliggende mechanismen zijn in ieder medisch standaardwerk over neurologie terug te vinden. Het principe is overigens ook bekend van het carpale-tunnelsyndroom. Het carpale-tunnelsyndroom ontstaat door beknelling van een zenuw die via de pols naar de handpalm loopt. Dit kan resulteren in tintelingen in de vingers en krachteloosheid van de hand, maar soms ook in pijn die kan uitstralen tot aan de elleboog. De klachten worden verholpen door een operatie aan de hand, waarbij de beknelde zenuw wordt vrijgemaakt. De klachten verdwijnen dan.

Fibromyalgie kan operatief verholpen worden!!!! Vraag het aan de geopereerden zelf lees de artikelen.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat fibromyalgie gerelateerd is aan een beklemming van de zenuwen in één of meerdere ledematen. Deze beklemmingen kunnen met behulp van microchirurgie onder locale anesthesie worden verwijderd. De methode voor operatieve behandeling van fibromyalgie is ontwikkeld door de Duitse arts en chirurg Dr. Johann A. Bauer, en wordt momenteel uitsluitend door hemzelf verricht in zijn privé-kliniek in Zwitserland. De procedure is inmiddels uitgevoerd bij 5000 patienten van over de gehele wereld. Na de operatie was 52% van hen volledig pijnvrij, 41% merkte een verlichting van de pijn. In 7% van de gevallen had de behandeling geen baat.

Wil je meer weten? Bezoek dan onze website www.fibromyalgie-vlaned.nl Voor en door (ex) fibromalgiepatiënten en www.fms-bauer.com De chirurg (Prof. Dr.Dr. J.A. Bauer die ontdekt heeft dat fibromyalgie veroorzaakt wordt door beklemmingen van ader/slagader/zenuw.

Guusje42, 2011-04-19
( 0 )

Ook ik heb FM oefff ....raak me niet aan!!!!, daarbij posttraumatische dystrofie wat verschrikkelijk pijnlijk is., en nog wel een paar chronische aandoeningen. allemaal nix aan te doen. hierboven staat dat je er slecht door zou slapen . nou ik kan wel dag en nacht slapen door al die pijnen wordt je ook nog eens chronisch vermoeid. en depressief
al die pijnen + het feit dat ik eigenlijk niets meer kan (mijn handen staan in vuiststand door PD)
kan wel heel goed een knop omzetten als de kleinkinderen er zijn hebben we dikke pret en ren ik net zo hard met ze mee. .de dagen erna loop ik als een oud wijffie door het huis te stroppelen van de pijn en slaap overdag heel veel. maar dat ziet niemand. dat heb ik er graag voor over hoor!!!!ga je daarna op je sccotmobiel de deur uit dan wordt al gauw de conclusie getrokken en wordt je niet serieus genomen . heb al zoveel behandelingen en therapieen achter de rug. de enige die mij begrijpt is mijn reumatoloog. medicijnen bestaan er niet voor, toch wel geprobeerd, oa vioxx , kreeg ik harkloppingen van en dacht dat ik dood ging. . later bleken er ook mensen aan te zijn overleden en is het uit de handel genomen. sindsdien, niets meer uitgeprobeerd. gebruik nu morfine pleisters, en dat gaat ietjes beter."je moet er maar mee leren leven" maar bij mij werkt dat niet en neemt de depressie het van me over
hihi, 4 van die kleine koters houden oma toch een beetje op de been
Fibromyalgie stichting ne, 2012-01-11
( +2 )

Mensen laat je niet bedriegen Fibromyalgie is chirurgisch te genezen. Fibromyalgie wordt veroorzaakt door zenuwbeknellingen net als andere beknellingsyndromen; carpale tunnel,tenniselleboog etc.
Ga zelf op onderzoek uit en lees ons forum en volg Twitter.
Het kost je geen geld en we verkopen niets maar geven je informatie tot defintieve genezing.

www.fibromyalgie-vlaned.nl en www.fms-bauer.com
Sabrina, 2012-01-12
( -1 )

Hoezo laat je niet bedriegen, ten tijde dat ik dit artikel heb geschreven was er nog niets bekend over enige oorzaak laat staan een behandeling!!!!
Maria, 2012-01-23
( 0 )

Sabrina ik schreef 'laat je niet bedriegen' aan iedere lezer. Dit is toch een open pagina? Wat ik wil benadrukken is dat er wel degelijk een oorzaak bekend is en dat de oorzaak chirurgisch is weg te nemen.

Fibromyalgie is de Kameleon onder de ziektes en kan meer dan 30 ziektebeelden imiteren. En waarom deze ontdekking niet door mag breken heeft te maken met het feit dat er aan al die symptomen en klachten heel veel geld te verdienen (Farmaceutische industrie) is of binnen te halen (Universiteiten), en dat wereldwijd.
Er zijn in Europa alleen al 20 miljoen chronische pijnlijders.
Zelf ben ik na 20 jaar WAO ( door fms) en drie operaties door Bauer alweer 2 jaar fulltime aan het werk.
Mijn eerste operatie was in 2007. Na de eerste operatie aan mijn elleboog zag ik dus dat CRPS ( die diagnose had ik ook naast FMS) ook ophield te bestaan. Voor de operatie zaten mijn teen en voorvoet helemaal vast. Na de operatie kwam het gevoel en de beweging weer terug.

Wil je betrouwbare informatie kijk dan op de website van VLANED. Daarop is ook een forum van geopereerden en je kunt met hen in contact treden.
Dit zijn leden die zich spontaan aanmelden en zij worden niet gesponsord of ingesproken om allemaal mooi dingen te zeggen.

Informeer je goed.
Maria, 2012-01-23
( 0 )

De chirurg die dit ontdekt heeft ( de zenuwbeknellingen) is geen alternatieve of natuurgenezer.

Dr Bauer is hand- en voetchirurg. Hij is tweemaal gepromoveerd tot Doctor in de wetenschap (Dr.Dr.) en hij is ook hoogleraar ( Prof) En hij is een zeer ervaren chirurg. Hij heeft inmiddels meer dan 5000 mensen geopereerd ivm Fibromyalgie.

Groeten van Maria www.fibromyalgie-vlaned.nl

Nogmaals laat je niet bedriegen door de dokters die maar blijven volhouden dat FMS niet te genezen is. Zij zijn niet op de hoogte ,niet geinformeerd of hebben er belang bij dat fibromyalgie MOET blijven bestaan.
Maria, 2012-01-23
( 0 )

En als laatste : De beknellingen ( verklevingen) zijn niet op een MRI-scan te zien. Wel als je ze anatomisch blootlegt.


Op het Internet zie je bij you tube zo'n blootlegging bij ' Bauer on fibromyalgia'.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl