X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Depressie en vitaminen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 06-07-2009
Auteur: Tane
Er is een duidelijk verband gelegd tussen het hebben van een depressie en een tekort aan vitaminen en mineralen. Hoewel niet elke depressie kan worden behandeld met het innemen van meer vitaminen en mineralen, is het toch de moeite waard om eens te kijken naar de hoeveelheid vitaminen en mineralen die wij innemen.

Medicijnen

Veel mensen nemen medicijnen tegen een depressie. Vaak gaat dit om SSRI's. SSRI staat voor Selective Serotonin Reuptake Inhibitor. Wanneer men dit naar het Nederlands vertaalt, wordt dit Selectieve Serotonine Heropnameremmers. Voordat men deze SSRI's probeert, kan men beter experimenteren met de vitaminen en mineralen die men neemt.

Vitaminen

Er zijn diverse vitaminen die belangrijk zijn bij het succesvol behandelen van een depressie. Alleereerst bestaat er vitamine B-complex. Vitamine B-complex speelt een grote rol bij uw geestelijke gesteldheid. Daarnaast speelt vitamine C een belangrijke rol bij het behandelen van een depressie.

Vitamine B-complex
Vitamine B-complex is een groep vitaminen uit de vitamine B-groep. Vitamine B-complex is belangrijk bij het aanmaken van hormonen die depressie tegengaan. Ook zorgt vitamine B-complex voor extra energie voor uw geest. Indien u veel alcoholische dranken zoals bier inneemt, kunt u het beste zorgen voor extra vitamine B. Dit geldt ook voor suiker. Zowel alcohol en suiker zorgen voor de afbraak van vitamine B in uw lichaam. Zodoende kunt u het best extra vitamine B-voedingssupplementen innemen indien u twijfelt aan de hoeveelheid vitamine B dat u binnenkrijgt.

Ons lichaam kan vitamine B niet opslaan voor later gebruik. U kunt dus niet alleen op bepaalde dagen vitamine B innemen. Indien u last heeft van depressie is vitamine B-complex aan te raden als extra voedingssupplement.

Vitamine C
Vitamine C is ook belangrijk bij het tegengaan van depressie. Het is wel zo dat het benodigde niveau bij vitamine C sneller is bereikt dan bij vitamine B-complex. Er zijn echter ook een aantal gevallen waarbij u gemakkelijk een tekort aan  vitamine C oploopt: bij ziekte, bij zwangerschap en na een operatie. Zorg dat u in deze situaties extra vitamine C inneemt.

Magnesium, calcium en zink

Naast vitaminen zijn ook mineralen belangrijk voor onze geestelijke gesteldheid. In het geval van psychiatrische aandoeningen zoals depressie en angststoornissen spelen vooral magnesium, calcium en zink een cruciale rol. Depressie is in sommige gevallen een magnesium tekort. In dat geval moeten wij extra magnesium innemen. Bij 2 tabletten magnesium moet altijd 1 tablet calcium worden genomen. Bij de opname van teveel magnesium krijgen wij namelijk een calciumtekort. Er zijn speciale tabletten die magnesium, calcium en zink bevatten. Als u deze tabletten gebruik in plaats van losse tabletten met magnesium of calcium, dan weet u zeker dat u niet zomaar een calciumtekort oploopt.

Medicijnen vs vitaminen en mineralen

Van de gebruikelijke medicijnen tegen depressie is bekend dat zij bijwerkingen hebben. De SSRI's kunnen in bepaalde gevallen extra angst, hoofdpijnen zweetverschijnselen veroorzaken. Probeer daarom in het geval van een depressie te kijken wat uw eetgewoonten zijn. Wanneer u onder een ernstig vitaminetekort lijdt, ligt een depressie op de loer. Naast voldoende vitaminen heeft ons lichaam ook voldoende mineralen nodig. Magnesium, calcium en zink spelen een cruciale rol wanneer het om onze gezondheid gaat.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl