X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Psoriasis, hormoonzalf, arganolie of olijfolie?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+16
  Goed artikel ( +16 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Changy Changy Auteur op infoyo sinds
20 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Changy
Datum: 17-08-2009
Auteur: Changy
Bij de huisarts kreeg ik tien dagen geleden hormoonzalf (cortizone) voorgeschreven. Na een paar dagen werd de psoriasis uitslag op mn huid erger en ben ik eens het internet opgegaan. Ik heb de hormoonzalf aan de kant gezet en heb een veel beter middeltje ontdekt.

Geschiedenis

Sinds twee jaar heb ik de diagnose Sjogrens Syndroom. De uitslag op m'n lichaam is altijd twijfel geweest of het psoriasis is of bij het Syndroom van Sjogrens hoort. In Griekenland heb ik hier een zalf voor op basis van Betnovate en Urea. Deze zalf wordt speciaal in een bepaalde verhouding voor me gemengd. Ik kan bij elke willekeurige apotheek zonder dokter's recept de zalf laten aanmaken.
Ik ben nu 2 maanden in Nederland en de uitslag op m'n benen werd zo heftig dat m'n (Griekse) zalf op was. Bij de apotheek konden ze niets voor me doen zonder recept. Een afspraak bij de huisarts resulteerde in een recept voor hormonenzalf (cortizone). Met enige tegenzin heb ik de zalf opgehaald bij de apotheek en twee dagen gebruikt.
Volgens de arts was het onmiskenbaar psoriasis. Als het over m'n gezondheid gaat, verdiep ik me altijd graag wat meer in het onderwerp. Ik ben altijd op zoek naar achterliggende oorzaken om niet alleen aan symptoombestrijding te doen. Ook probeer ik altijd natuurlijke genezingsmethodes te vinden. Struinend over het internet kwam ik toen het volgende tegen.

Argan olie

Argan olie Argan olie wordt geperst uit de vruchten van de Argania Spinosa oftewel de Argan boom. De vruchten hebben een gelijkenis met olijven. De amandelvormige pitten van de vrucht worden gebruikt om olie uit te winnen. Argan olie is een koudgeperste olie en wordt zonder enige toevoeging op de markt gebracht. Volgens de wetenschap werkt de olie helend en verstevigend op de huid, is het schimmel en bacterie dodend, gaat het de vorming van littekenweefsel tegen en is het goed bij brandwonden.
De Argan boom wordt tot een van de oudste bomenrassen ter wereld beschouwd. Hij groeit op grote hoogte in de bergen van zuid-west Marokko.

Olijfolie

Aangezien Argan olie erg duur is en er een gelijkenis is met olijfolie, heb ik 1 week lang geprobeerd of ik met olijfolie ook positief resultaat zou zien.
Ik heb een lotion gemaakt zoals beschreven in het artikel
http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/uiterlijk/11001-huismiddeltje-tegen-droge-en-schrale-huid.html
en smeer hier dagelijks m'n benen twee maal mee in. 
Het resultaat is verbluffend! De plekken zijn veel minder geirriteerd, de huid ziet er veel rustiger uit en de plekken zijn inmiddels alleen nog maar kleine vlekjes. Voor mij werkt dit goedkope en natuurlijke alternatief erg goed. Ik hoop dat anderen er ook positieve resultaten mee behalen. Ik hoor graag een ieders bevindingen.

Reacties op dit artikel
Sheila61, 2009-09-12
( +3 )

Bedankt! Erg zinvol zulke artikelen; ik zal de tip doorgeven
Linda van bruggen, 2010-08-30
( +1 )

Hallo Changy,

Ik heb even een vraagje voor je. Mijn jongste dochter heeft psoriasis en mijn oudste dochter zit deze week op Rhodos. Ik vroeg me dus af of mijn dochter de zalf misschien
vanuit Rhodos mee zou kunnen nemen. Maar kun je me dan ook vertellen hoe de verhouding
is tussen Betnovate en Urea en hoe maak je de apotheek duidelijk wat psoriasis is.
Indien mogelijk zou ik spoedig iets van je vernemen omdat mijn dochter maar een weekje op Rhodos is en misschien weet je nog iets over de prijs.

Met vriendelijke groet, Linda van Bruggen
Changy, 2010-09-03
( +2 )

Wat toevallig!! Ik kom gisteren terug van een vakantie uit Rhodos.
De zalf die ik krijg in Griekenland is zonder recept te maken door de apotheker.
Ik heb altijd een papiertje met de ingredienten in mn portemonnee. Het duurt ongeveer 45 minuten voor de zalf klaar is en de kosten liggen rond de 13-14 euro.
Ik ben geen dokter dus misschien is het goed om alsnog in Nederland met de dermatoloog te checken of het wel de juiste zalf voor je dochter is!
Ingredienten: betnovate II, cold cream 60.00, urea 5.00. De zalf mag max 2 weken 2x per dag gebruikt worden en dan moet er een pauze van een aantal weken worden ingelast. Het is ook belangrijk dat alleen de plekjes worden ingesmeerd.
Succes en veel plezier op Rhodos.
Margje, 2011-09-30
( 0 )

Betnovate creme bestaat uit een grooot deel hormoonzalf klasse 3 nl betnelan of bethametason
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl