X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Omgaan met het syndroom van Asperger

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +9 )
  Slecht artikel ( -5 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 04-12-2009
Auteur: Tane
Het syndroom van Asperger is een vorm van autisme, dat verschilt van het klassiek autisme. Het kan moeilijk zijn om met het syndroom van Asperger te leven. Vaak ontstaat verwarring in de communicatie en in sociale situaties. Een diagnose is belangrijk, zodat er kan worden gewerkt aan verbetering.

Syndroom van Asperger

Het syndroom van Asperger is een relatief milde vorm van autisme. Het beÔnvloed de mensen die het syndroom van Asperger hebben op een andere manier dan mensen het het klassieke autisme (Kanner). Het syndroom van Asperger is een syndroom dat vaak niet op een jonge leeftijd wordt gediagnosticeerd. Vaak komt dat pas later in het leven. Het syndroom van Asperger kan echter een moeilijk zijn om mee te leven. Maak een afspraak met de dokter zodra je merkt dat je kind of jijzelf problemen hebt met communicatie en sociale situaties.

Bekende mensen met het syndroom van Asperger

Een hoop bekende mensen zijn gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger, waaronder Einstein en Mozart. Het is belangrijk om te weten dat autisme geen vorm is van mentale retardatie. Vaak zijn mensen met Asperger op specifieke vlakken bovengemiddeld begaafd. Op andere vlakken blijven ze niet zelden uit gebrek aan interesse achter. Ook bij Mozart en Einstein was dit het geval. Het syndroom van Asperger heeft geen invloed op de geestelijke vermogens, maar maakt het mensen moeilijk in sociale situaties. Ook heeft het syndroom van Asperger invloed op de communicatie. Net zoals veel kinderen met klassiek autisme problemen hebben met gedrag in groepen.

Diagnose is belangrijk

Wanneer het syndroom van Asperger ongediagnosticeerd blijft krijgen kinderen niet de hulp die zij nodig hebben. Dit kan leiden tot problemen op school, zoals pesten. De meeste kinderen voelen zich opgelucht wanneer zij horen dat zij het syndroom van Asperger hebben, in plaats van dat zij zich minderwaardig voelen tegenover andere mensen. Door de diagnose heeft je kind niet alleen een etiket ervoor, maar een diagnose creŽert ook de mogelijkheid voor behandeling. Zo kan de situatie worden verbeterd.

Symptomen van het syndroom van Asperger

Sommige symptomen bij het syndroom van Asperger zijn hetzelfde als de symptomen bij mensen met full-blown autisme. Een voorbeeld is de veel voorkomende verwarring in sociale situaties. Veel mensen met het Asperger syndroom hebben ook moeite met veranderingen. Zij willen dan het liefst dat alles hetzelfde blijft als altijd. Een omgeving die snel verandert is voor het kind met Asperger extra verwarrend. Soms zeggen ze grove of ongepaste dingen die niet zo bedoeld zijn. Soms is dit bedoeld als humor. Wanneer de omgeving dan geschokt reageert, vinden zij dat de mensen in de omgeving geen gevoel voor humor hebben.

Mensen met het syndroom van Asperger hebben meestal een abnormaal hoge interesse in dingen. Veel mensen met Asperger zijn ware genieŽn. Zo kan de ene persoon zich helemaal overgeven aan sterrenkunde en weet er alles over. De andere persoon weet weer alles over computers. Dit komt ook voor bij het klassiek autisme.

Reacties op dit artikel
Slh, 2010-01-03
( +4 )

Slecht artikel, zinloze informatie... informatie over wat asperger nou juist anders en wat specifiek asperger is mist totaal..
Tane, 2010-03-31
( 0 )

@Slh

Ik zou zeggen: Schrijf zelf een artikel over Asperger dan.
Henk, 2010-09-04
( 0 )

Misschien heeft slh ook wel Asperger.
Ddddd, 2011-02-22
( -2 )

Super slecht echt
Ktje, 2011-04-26
( 0 )

Zeer zinvol: de essentie van het syndroom van Asperger in een aantal regels!
@slh: ik heb een paper geschreven over Asperger en mijn schoonzus heeft dit.
Het is goed geschreven, en daarmee uit.
Als je echt op zoek bent naar details moet je uitgebreidere sites/boeken raadplegen.
Voor iemand die vermoed dat iemand uit zijn/haar omgeving Asperger heeft is dit ideaal!
Mic, 2011-11-09
( +1 )

Het deel van de sociale interactie klopt wel, maar vergeten wordt de informatie verwerkingsstoornis en de onhandige motoriek. Dat zijn drie dingen die Asperger kenmerken. Ik heb zelf ook Asperger.
Mienefe, 2012-07-16
( 0 )

Ik heb een man en een dochtertje van 8 met het Asperger syndroom.
Mijn man wil niet op vakantie gaan .
Hij blokeerd al met de gedachte .
Hoe moet ik dit aan pakken ?

Mienefe
Erik, 2012-09-02
( 0 )

Alles is zinvol , als je ervoor open staat.pas op mijn 39 jaar ben ik erachter gekomen dat ik asperger heb.En dat heeft me toch veel antwoorden gegeven , maar ook evenveel vraagtekens.Alleen voor mijn werk ,dat zeer technisch is ,lijkt het me een voordeel.
De zoektocht gaat verder .Als er iemand met tips is , laat maar weten dan.
Hannie, 2012-11-06
( 0 )


Hallo,
Mijn psychologe zegt als er ineens allemaal dingen tegelijk op een dag verranderen.en de afspraak voor dit en voor dat, en afspraken op het laatste moment verranderen, Dat zij daar net zo goed last van heeft, bij jou iets meer zegt ze dan!Ik ben al 2 jaar bij haar maar zei is heel zakelijk,en leeft nooit met je mee. Ze geeft ook geen feedback,of aanmoediging,
Jan, 2013-01-09
( 0 )

Ik heb ook asperger, en ben het compleet eens met Slh.
Wat een geretardeerd artikel.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl