X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Botox, nu ook wondermiddel tegen migraine?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 10-08-2010
Auteur: Francois580
Helse pijnen. migrainelijders kunnen er zéker over meepraten. maar nu lijkt er ook voor hen eindelijk licht aan het einde van de (donkere) tunnel. inderdaad, botox werd onlangs in groot-brittanië geregistreerd als nieuw geneesmiddel tegen deze ziekte. en binnen afzienbare tijd volgen nederland en belgië en alle overige europese landen.

Wondermiddel van de toekomst

Botox lijkt inderdaad hét geneesmiddel van de toekomst te worden. net zoals het dagdagelijkse aspirientje dat tot hiertoe was, is botox goed op weg om het wondermiddel tegen zowat alle kwaaltjes te worden. van anti-rimpelcrème tot spierspasmen, tegen allerlei ouderdomskwaaltjes als kraaienpootjes en zelfs tegen overdreven transpiratie.
daar blijft het echter niet bij. recent werd dit geneesmiddel in groot-brittannië zelfs geregistreerd tegen migraine. binnenkort zal dit geneesmiddel ook in nederland en belgiê en in de overige europese landen tegen deze ziekte verkrijgbaar zijn.
dat botox nu al een gouden toekomst voor zich heeft, staat nu al als een paal boven water. pas erkend als middel tegen migraine, gaat dit binnen afzienbare tijd ook erkend worden als hét middel tegen...blaasproblemen.

Bij toeval ontdekt

Zoals dat bij de ontwikkelijng van nieuwe geneesmiddelen zo dikwijls het geval is, werd ook deze nieuwe toepassing van botox tegen migraine, eerder bij toeval ontdekt. migrainelijders kregen botox ingespoten voor het wegwerken van rimpels in hun aangezicht. Na een tijdje stelden deze patiënten, niet alleen tot hun eigen verbazing maar zéker ook tot die van hun geneesheren, een opmerkelijke verbetering...van hun migraine-klachten vast. de specialisten bleven niet bij de pakken zitten en bestelden onmiddellijk een studie die moest aantonen of botox inderdaad al of niet efficiënt was tegen migraine.
dat onderzoek wees al vlug uit dat chronische migraine-mijders na een botox-behandeling maandelijks gemiddeld zo'n acht dagen minder last hadden van hun helse hoofdpijnen. verder onderzoek onderstreepte de resultaten van het eerste onderzoek, zodat nu dus wereldwijd erkenning van botox als geneesmiddel tegen migraine wacht.
naast hét middel tegen verouderingsverschijnselen en dan in de eerste plaats als antirimpelmiddel, werd botox tot voor kort uitsluitend gebruikt tegen spierspasmen. in de cosmetische sector was het tot hiertoe jaarlijks goed voor een omzet van maar liefst één miljard euro. het toekomstige wondermiddel tegen migraine(?) zou nog eens goed zijn voor 750 miljoen euro per jaar.

Werkt in op prikkels van zenuwen

Nu al staat vast dat de komende jaren botox nog tegen verschillende andere kwalen en kwaaltjes zal ingezet worden.
wat maakt dit geneesmiddel van de toekomst dan eigenlijk zo uitzonderlijk?
volgens ingewijden is botox nog min of meer een gif dat inwerkt op de prikkels die zenuwen sturen naar onze spieren. en het is nu precies op deze manier dat in ons lichaam zowat alles geregeld wordt. voor zowat iedere storing van een lichaamsproces, lijkt botox dus hét aangewezen middel om de bijhorende kwaal op zijn minst te verzachten of zelfs te verhelen. zo staat nu dus al vast dat dit geneesmiddel de spieren in ons voorhoofd verlamt waardoor het verouderingskwaaltjes (rimpels) voorkomt. daarnaast opent botox ook vernauwde bloedvaten in ons hoofd om op die manier pijnen te verzachten. het blokkeert de werking van onze zweetklieren waardoor het overtollig transpireren tegengaat.
onderzoek wees ondertussen ook uit dat botox, in lage dosissen, niet giftig is. alles laat meteen voorzien dat botox dezelfde weg opgaat die het overbekende aspirientje voorafging. dat werd in eerste instantie gebruikt als pijnstiller. daarna werd het ook een koortswereend middel en later een belangrijke ontstekingsremmer én middel om bloedklonters tegen te gaan. nu raakt men er meer en meer van overtuigd dat het aspirientje de komende jaren een hoofdrol kan spelen in de strijd tegen kanker.
het was de belg emile van ermengem, prof aan de gentse universiteit, die in 1895 mee aan de wieg stond van de ontwikkeling van botox. 

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl