X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De kusziekte is besmettelijk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 06-12-2010
Auteur: Lizz
De kusziekte, ofwel klierkoorts, ofwel de ziekte van Pfeiffer wordt veroorzaakt door het Epstein-Barrvirus dat zich nestelt in de speekselklieren. Zoenen, niesen of het ‘spreken met consumptie’ kunnen een oorzaak van besmetting zijn. Ook fopspenen, het drinken uit een glas van een ander en meer van dit soort zaken zijn een ultieme gelegenheid om klierkoorts op te lopen. Personen die de ziekte gehad hebben, en vooral deze waarbij het nog niet zo lang is geleden, zijn vaak al dan niet onbedoeld een bron van besmetting.

Het Epstein-Barr-virus


Gelukkig wil het niet zo zijn dat een klierkoortsbesmetting automatisch inhoudt dat iemand ook daadwerkelijk ziek wordt. Bijna de helft van jonge kinderen die met het Epstein-Barr-virus in aanraking komen merken dat niet eens. Wat keelpijn, een lichte koorts en meer is het niet. Het virus blijft wel het hele verdere leven in het lichaam aanwezig. Bij veel volwassenen blijft het virus in de keel nestelen. Daarom is het -mede door de lange incubatietijd- bijna onmogelijk om de bron van de besmetting aan te wijzen.

Klierkoorts krijgt het meeste vat op het lichaam wanneer dit langere tijd onder grote stress staat of heel erg vermoeid is. Daarnaast zijn het vooral de tieners die regelmatig met een andere partner zoenen die een grote risicogroep vormen. Ondanks het feit dat een besmetting met klierkoorts er voor zorgt dat je je leven lang er niet van af komt, blijft het ziektebeeld heel wisselend. Klierkoorts komt zowel voor in een milde als heftige vorm, waarbij ook de klachten per persoon verschilt. Met als enige overeenkomst dat het virus makkelijk overdraagbaar is.

Reacties op dit artikel
Jose palaz, 2012-01-19
( +1 )

Heb sinds een jaar of 3 last van aften,soms zo hevig dat alles zwelt en klieren gaan opzetten.
Ik heb ongeveer 30 jaar geleden pfeifer gehad, kan dit verband hebben met elkaar?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl