X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Overgang

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Roosje Roosje Auteur op infoyo sinds
23 November 2009


Bekijk het profiel van Roosje
Datum: 26-09-2008
Auteur: Roosje
De overgang, voor veel vrouwen de hel, voor anderen gewoon een fase waar ze door moeten en weer anderen hebben er totaal geen last van. Wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam en wat doen oestrogenen precies met je?

Als je oestrogenen slikt na het begin van de menopauze, gebeurt er iets merkwaardigs. Je bloeit weer helemaal op, want celprocessen die gestopt waren, beginnen weer, omdat de cellen de signalen weer kunnen ontvangen door de oestrogenen.
Het positieve effect van oestrogenen zijn niet alleen het betere psychische welbevinden, maar ook het herstel van de lichaamstemperatuur via het endorfinemechanisme, langdurige bescherming tegen osteoporose en een verbeterde cholesterolstofwisseling.
Zo onstond dan ook de hormoontherapie met zijn vele bijwerkingen. Echter deze bijwerkingen berusten m.n. op verkeerde en te hoge doseringen. Ieder mens is anders en ieder mens heeft dan ook een bepaalde mate van meer of mindere gevoeligheid, dat geldt zeker voor hormonen.
We weten inmiddels ook dat alle mensen verschillende afbraakmogelijkheden voor hormonen hebben, die genetisch zijn vastgelegd.
Mannen of vrouwen met een vertraagde afbraakmechanisme slaan dan hormonen op in hun weefsel, met alle gevolgen van dien.
M.n. vrouwen met hevige overgangsklachten kan een oestrogeentherapie een wonder zijn. Tegenwoordig kennen we ook de z.g.n. fytooestrogenen, dit zijn stoffen die in planten voorkomen en een soort waarvan de werking in het lichaam enigszins verwant is aan die van het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen.
Deze zijn met minder risico's dan de hormoonpreperaten die we uit het reguliere circuit kennen.

Ongeveer 40% van vrouwen breekt maar heel langzaam oestrogenen af.
Zij nemen gemakkelijk in gewicht toe, hebben vaker knobbeltjes in de borst, vleesbomen, cellulitis, aanleg voor spataderen en aambeien. Daartegen over staat dat ze een roze, rimpelloze huid hebben. Deze vrouwen mogen nooit met oestrogeenherapie behandeld worden want zij lopen het hoogste risico.
Waarom? Omdat hun oestrogeenspiegel veel te hoog is, ze breken deze slecht af. ZIj hebben dus juist veel last van de overgang, vanwege deze hoge spiegel en hebben het meeste baat bij een behandeling met plantaardige oestrogenen.

Helaas kom je niet zo makkelijk voor een hormoontherapie in aanmerking, zeker als je bij de vrouwen hoort die maar moeizaam oestrogenen afbreken.
Om de klachten van de overgang zo veel mogelijk te verminderen zou dagelijks 200 gr. tofu of 500 ml sojamelk kunnen drinken.
Houdt je daar niet van, dan kun soja of lijnzaad capsules nemen.
Fyto-oestrogenen zitten ook nog o.a.in wortelen, knoflook, haver en dadels.

Tegenwoordig zijn er speciale fytopreperaten te krijgen voor de overgang.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl