X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zwanger van een tweede, maar hoe zorg ik nu voor mijn eerste kindje?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Liane Liane Auteur op infoyo sinds
04 September 2008


Bekijk het profiel van Liane
Datum: 16-12-2010
Auteur: Liane
Je weet het nog als de dag van gisteren: je eerste zwangerschap. Elke minuut van de dag was je jezelf bewust van dat nieuwe leventje in je buik. Uren kon je dagdromen over wat er komen ging. Lekker tuttelen met kleertjes, op zoek naar een leuke babykamer, tijdschriften uitpluizen, het internet afspeuren naar allerlei baby-weetjes... Maar nu ben je opnieuw zwanger, en natuurlijk ben je dolgelukkig, maar er is inmiddels een stuk minder tijd om stil te staan bij dit nieuwe geluk. Je eerste kindje vraagt al jouw aandacht, en tijd om te dagdromen is er al lang niet meer.

Hoe zorg je voor meer kindjes tegelijk?

Hoewel je bij je eerste zwangerschap zo nu en dan nog eens kon toegeven aan die plotselinge aanvallen van vermoeidheid, zul je jezelf nu moeten vermannen en door moeten gaan. Hoe kun je voorkomen dat je volledig uitgeput raakt tijdens een tweede of volgende zwangerschap, omdat je ook voor je eerste kindje(s) moet zorgen? Hieronder tref je een aantal tips aan om de hektische periode in je gezin zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kies de juiste momenten!

In ieder huishouden zijn er drukke en minder drukke momenten. Probeer hier optimaal gebruik van te maken, door zelf ook een moment van rust te nemen, als de situatie dit toelaat. Is jouw eerste kindje bijvoorbeeld nog erg jong, en doet het overdag nog een slaapje? Ga zelf ook even liggen, en probeer je even niet druk te maken over alles wat nog moet gebeuren. Ook als je overdag niet kunt slapen, ga dan toch even liggen en pak een tijdschrift of boek om even te ontspannen. De eerste maanden zijn zwaar. Je baby heeft misschien nog geen goed dag-/nachtritme en slaapt onregelmatig. Maak je gedurende die eerste tijd dan ook geen zorgen over het huishouden en andere klusjes. Pak alle rust die je kunt pakken. Als de rust straks weer in huis is wedergekeerd en er een nieuw ritme is ontstaan, kun je er weer vol tegenaan en doen wat je moet doen, maar tot die tijd is het verstandig om je niet al te druk te maken.

Plannen heet geen zin!

Probeer niet van tevoren de hele dag. of erger nog, de hele week in te plannen. Normaal gesproken werkt dit misschien heel goed, maar met een pasgeboren baby in huis gaat dat niet werken! Sterker nog: wanneer je een planning in je hoofd hebt, en er komt niets van deze planning terecht, dan frustreert dat enorm. Met kleine kinderen in huis is het plannen van je dag welhaast onmogelijk. Leg je daarbij neer.

Accepteer hulp

Het ligt misschien niet in je aard, maar accepteer hulp van buitenaf. Misschien heb je een behulpzame (schoon)moeder, een goede vriendin, of een lieve buurvrouw! Het maakt niet uit, want alle hulp is welkom. En het maakt niet uit wat voor een hulp dat is. Misschien wil je moeder dolgraag een middagje oppassen, en je vriendin een maaltijd voor je gezin koken! Aanvaard deze hulp en wees er dankbaar voor. Als je straks weer meer tijd hebt, of in ieder geval beter kunt gaan plannen, dan kun je ze op jouw manier vast ook weer helpen. Voor meerdere (jonge) kinderen tegelijk zorgen, is een zware en intensieve bezigheid. Je moet weten dat dit een normale situatie is, waar veel ouders mee te maken krijgen. Wees jezelf ervan bewust dat de situatie waar je in zit niet eeuwig duurt en dat er spoedig weer verbetering op zal treden. Wanneer je ergens middenin zit, zie je soms geen "uitweg", maar de situatie verandert natuurlijk snel genoeg. Je moet zelf ook weer een nieuw ritme vinden en dit heeft tijd nodig. Neem deze tijd en voel je geen slechte moeder, omdat het toevallig niet meteen allemaal gaat zoals je het liefst zou willen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl