X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zwanger en toch borstvoeding geven?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Liane Liane Auteur op infoyo sinds
04 September 2008


Bekijk het profiel van Liane
Datum: 14-11-2008
Auteur: Liane
Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding die een moeder aan haar kindje kan geven. Hoewel het geven van borstvoeding inmiddels wel populairder is geworden, blijft het geven van de fles toch de voorkeur genieten. Het is moeilijk aan te geven waar dit nu precies door komt. Hoewel de meningen over het geven van borstvoeding uiteen lopen van zeer positief tot zeer negatief, zijn de meningen over het geven van borstvoeding terwijl een vrouw weer zwanger is, over het algemeen meer negatief dan positief te noemen. Waarom zijn wij westerlingen zo sceptisch als het gaat om borstvoeding geven?

Borstvoeding en weer zwanger

Als een vrouw borstvoeding geeft is de kans om weer zwanger te worden aanzienlijk kleiner dan wanneer van flesvoeding gebruik wordt gemaakt. Dat het geen waterdicht anticonceptiemiddel is, wordt aan iedere pas bevallen vrouw duidelijk gemaakt. Dit om te voorkomen dat een borstvoedende vrouw in de maanden na haar bevalling ongewenst zwanger wordt, doordat zij er vanuit is gegaan dat zij door het geven van borstvoeidng niet zwanger zou kunnen worden. Er zijn echter ook vrouwen die kort na hun bevalling weer een kinderwens hebben. Het is ook heel goed mogelijk om weer zwanger te worden terwijl je nog borstvoeding geeft. Om de kans op zwangerschap te vergroten kun je het volgende in gedcahten houden. De kans op zwangerschap is het kleinst indien:
- De moeder volledig borstvoeding geeft, elke drie tot vier uur;
- De baby een nachtvoeding krijgt. Elke keer als het kindje zuigt aan de tepel wordt namelijk hormonaal de ovulatie geremd;
-De moeder voor de 56ste dag na de bevalling geen vaginale bloeding (menstruatie) heeft gehad.

Indien je dus graag weer zwanger wordt, zou je bijvoorbeeld ten minste ťťn voeding door een flesvoeding kunnen vervangen. De kans wordt hierdoor al aanzienlijk groter dan wanneer je volledige borstvoeding geeft.

Dikke buik en borstvoeding geven

Je zal merken dat wanneer je nog borstvoeding geeft tijdens je volgende zwangerschap, de reactieshierop niet altijd positief zullen zijn. Voor velen is de aanblik van een borstvoedende vrouw met een dikke buik van de volgende zwangerschap reden tot verbaasde reacties. De reden hiervoor is onduidelijk. Helaas is het geven van borstvoeding en een volgende zwangerschap in onze cultuur gewoon niet vanzelfsprekend. Het is echter goed mogelijk borstvoeding te geven als je weer zwanger bent. Vaak wordt je als ouder, afgeraden je kindje borstvoeding te blijven geven, als je opnieuw zwanger bent. Als reden wordt vaak gegeven, dat borstvoeding geven weeŽnopwekkend is. Inderdaad komt tijdens de toeschietreflex het hormoon oxytocine vrij, het hormoon stimuleert ook de weeŽn. Het hormoon komt overigens ook vrij als je geslachtgemeenschap hebt. Alleen als er redenen zijn om het vrijen te ontraden - bijvoorbeeld; omdat je te vroeg weeŽn activiteit hebt - is er ook een reden te stoppen met borstvoeding.


Reacties op dit artikel
Sandraatjuh, 2008-11-15
( +11 )

Wat vreemd is het dat zoiets natuurlijks en ook wat het beste is voor je kinderen, niet als normaal wordt geaccepteerd, ik heb mijn kinderen allemaal minstens negen maanden borstvoeding gegeven, de tweede zelfs dertien maanden, toen was ik ook alweer zwanger.
Aicha, 2008-12-25
( +5 )

Mijn dochtertje is nu 1jaar en 19mnd en ik geef nog steeds BV (met al het komentaar van dien ) Mijn vraag is nu: hoe groot is de kans om zwanger te worden als je nog BV geeft?
Liane, 2009-01-13
( 0 )

Hallo Aicha,
Ik ben natuurlijk geen arts, maar ik denk desalniettemin dat ik je vraag kan beantwoorden.

Aangezien jouw dochterje al wat ouder is, zal ze niet meer iedere 4 uur aan jouw borst drinken. En ik ga er ook vanuit, dat je inmiddels weer menstrueert. Als jouw cyclus weer normaal is en de tijd tussen de borstvoedingen is zes uur of meer, dan ben je gewoon weer vruchtbaar. De periode dat je verminderd vruchtbaar bent door de borstvoeding is eigenlijk gelegen de eerste maanden na je zwangerschap. Met name de eerste zes maanden ben je sterk verminderd vruchtbaar, indien je volledige borstvoeding geeft. Daarna is het met name afhankelijk van de frequentie waarmee je nog borstvoeding aan je kindje geeft. Voor alle duidelijkheid: na zes maanden is de kans op zwangerschap weer aardig groot. Ook indien je volledige borstvoeding geeft (al dan niet met een nachtvoeding).

Ik hoop dat ik je vraag zo een beetje heb beantwoord.
Issrae, 2009-04-17
( +9 )

Ik heb een zoontje van 14 mnd. die nog steeds de borst krijgt, nu ben ik er achter gekomen dat ik een maand zwanger ben!! en krijg van alle kanten te horen dat gelijk moet stoppen met de borst geven aan mn zoontje ( want het schijnt heel slecht voor hem te zijn, en dat hij heel erg ziek kan worden) nu wil ik graag weten of het iets van waarheid heeft. ?? alvast bedankt.
Huisvrouw, 2009-04-17
( +1 )

Hallo Isrsae

Als je zwanger bent kun je gewoon blijven voeden als je dat wilt. Het kan zijn dat je bij vlagen wat minder melk hebt en je kunt (voornamelijk de eerste drie maanden) last hebben van zere borsten of tepels. Ook zou het kunnen dat je zoontje wat gekke/typisch ruikende poepbroeken krijgt, dit doordat je melk wat verandert, maar kwaad kan het echt niet. (dit is ook meer aan de orde als je zoonje nog vaak drinkt, bij 1 √° 2 keer per dag merk je dit waarschijnlijk niet) Ik heb nog NOOIT gehoord dat het slecht is voor je kindje of jezelf. Denk er gewoon om dat je goed en genoeg blijft eten en drinken, want het kost natuurlijk wel een beetje meer. Als je interesse hebt kun je ook kijken op de site of het forum van borstvoedingnatuurlijk, daar zul je veel vinden over vrouwen die lang borstvoeding hebben gegeven al dan niet tijdens een zwangerschap.

Ik hoop je een beetje geholpen te hebben.

groeten
Pauline, 2009-04-20
( +15 )

Ik geef mijn dochter van 7 maanden bv en wil graag weer zwangen worden.
Ik heb inmiddels 3 regelmatige menstruaties gehad. Dat betekent dan toch dat ik een eisprong heb en dus zwanger kan raken ondanks volledige bv (met af en toe een nachtvoeding)???
Snoopie, 2009-06-05
( +1 )

Dacht dat de baby dan niet genoeg voeding zou krijgen als je weer zwanger raakt. weet nog niet zeker of ik weer zwanger ben, maar denk het eigenlijk wel. geef ook al vanaf juli 07 bv en nu ben ik net 1 dag beetje ongesteld geweest denk eigenlijk dat het innestelingsbloed is, was net even gestopt met ceverazette pil omdat ik de afgelopen tijd zo bloedde, maar goed te lezen dat bv geven dan gewoon door kan blijven gaan
Esther, 2009-07-05
( +16 )

Ik heb een dochtertje van 9 maanden en geef haar borstvoeding. Inmiddels ben ik ook 5/6 weken zwanger.
Vanaf het moment dat ik "bevrucht" ben heb ik problemen met mijn borstvoeding.
Kolven gaat helemaal niet meer, er komt 10 ml uit terwijl mijn dochtertje rond de 180 ml drinkt.
Toch heb ik wel het idee dat mijn dochter wel genoeg binnen krijgt. Ze moppert niet en laat verzadigd de borst los.
Hebben anderen hier ook ervaring mee?
Bloememien, 2009-07-12
( +6 )

Ik wil jullie even iets vragen:
eerst en vooral ik heb er geen idee van of ik zwanger ben of niet. mijn dochtertje is nu 3,5 maand en krijgt nog de volledige borstvoeding, maar sinds een paar dagen heb ik zoveel melk, echt niet gewoon, kan dat zijn omdat er terug een zwangerschap is?

heeft er iemand dit probleem ook gekend?

x
Katrien, 2009-08-03
( +4 )

Ik heb min of meer hetzelfde als Bloememien. Mijn dochter is net 6 maand en ik heb minder melk. Wel eet ze sedert een dikke week groentepap maar ik moet op dat moment alleszins afkolven om 's avonds genoeg melk te hebben voor haar. En dan nog kom ik eigenlijk niet toe en moet ik we ingevroren melk bijgeven...Ik versta er niets van. Een zwangerschapstest wijst uit dat ik niet zwanger ben maar dat biedt natuurlijk geen 100% zekerheid...

Liane, 2009-08-03
( +2 )

Ook als je niet opnieuw zwanger bent, kun je een moment hebben waarop de borstvoeding om (niet duidelijke redenen) ineens terugloopt. Let op, het kan ook gewoon zijn dat het kolven iets minder gaat, maar dat jouw kindje wel gewoon genoeg melk uit jouw borst krijgt. Een andere verklaring kan zijn dat je kindje een tijdje wat minder behoefte heeft aan melk en dat daardoor de melkproductie terugloopt. Zodra jouw kindje weer meer behoefte aan melk krijgt, neemt de productie dan vaak vanzelf weer toe. Kijk ook naar jezelf: drink je genoeg? Heb je het drukker de laatste tijd? Of is je ritme ineens heel anders? Dit kan allemaal invloed uitoefenen op jouw melkproductie. Probeer voor jezelf een vast dagritme aan te houden en ook op tijd te rusten. Drink minimaal 2, maar liefst zelfs 3 lieter vocht op een dag en vermijd stress-situaties.

In al deze gevallen is het hoe dan ook van belang om naar de behoefte van je kind te luisteren. Is je kind voldaan als het van borst afgaat? Lijkt de honger gestilt? Dan mag je er eigenlijk altijd vanuit gaan dat je kindje voldoende heeft gedronken. Als er ineens gewichtverlies optreedt, moet je natuurlijk wel je huisarts of het consultatieburo raadplegen.

Stop nooit alleen met borstvoeding omdat je denkt dat je kindje niet genoeg drinkt, terwijl hier verder geen tekenen van zijn. Je zult zien dat je na een tijdje blij bent dat je bent doorgegaan met het geven van borstvoeding, omdat de behoefte van jouw kindje en/of de melkproductie zich als vanzelf weer herstelt!
Kangoe, 2009-08-14
( 0 )

Hey,

Wat ben ik blij te lezen dat je wel degelijk borstvoeding kan blijven geven terwijl je zwanger bent. Ik dacht ook dat ik moest stoppen...
Ons zoontje is nu 6,5 maandjes en we zijn opnieuw nu 6 weekjes zwanger. Ik merk wel dat ik minder melk heb, maar misschien is dat doordat we sinds 3 weken groente-en fruitpap bijgeven? Of kan het toch dat je door zwanger te zijn sowieso minder melk hebt?

Grtjs,
Liane, 2009-08-15
( +1 )

Het kan inderdaad zijn dat je door het opnieuw zwanger raken een tijdje wat minder melk hebt. Dit heeft met je hormoonhuishouding te maken. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je fruit-/groentehap aan je kindje gaat geven, zal de behoefte aan melk automatisch afnemen, en dit heeft weer gevolgen voor de melkproductie. De vraag naar melk (door jouw kindje) wordt minder, en dus zal de melkproductie langzaam af gaan nemen. Jouw kindje bepaalt echter hoveel melk het wenst te drinken en daarop wordt de productie (bijna altijd) afgestemd, zodat je kindje eigenlijk altijd genoeg melk krijgt.

Verder kan het ook voorkomen dat je kindje wat minder graag aan de borst drinkt als je opnieuw zwanger bent, omdat de smaak van de moedermelk (door de verandering in je hormoonhuishouding) tijdelijk kan veranderen. Dit is meestal maar van korte duur, en je kindje zal vanzelf weer meer gaan drinken. Als je kindje gedurende een wat langere periode aanzienlijk minder aan de borst drinkt, terwijl je wel borstvoeding wilt blijven geven, moet je ervoor zorgen dat je voldoende melk afkolft. Op deze manier houd je de vraag naar melk (kunstmatig) in stand. Op deze manier kan je kindje, op het moment dat de behoefte aan moedermelk weer toeneemt, weer volledig aan de borst drinken omdat de melkproductie in stand is gehouden.
Ickuh, 2009-09-08
( +3 )

Hey, ik ben 4,5 weken zwanger en heb mijn dochtertje van net een jaar ook nog aan de borst. Vooralsnog gaat het zwanger zijn en borstvoeden nog prima. Mijn dochtertje drinkt alleen nog s ochtends en 's avonds bij mij. Zo gezellig is dat! Ik hoop dat we dit vol kunnen houden! Misschien kan ze zelfs een tijdje samen met de nieuwe baby drinken! (en de kneepjes van het vak doorgeven aan haar broertje/zusje). Er zijn overigens niet veel mensen in mijn omgeving die weten dat onze dochter nog 2 keer per dag bij mij drinkt. Ik vertel het niet vaak, niemand vraagt erom (gaan ervanuit dat ik gestopt ben, omdat ze tussendemiddag gewone melk krijgt) en tja. 's Ochtends en 's avonds maken niet veel mensen mee. Als mensen erachter komen, zijn ze altijd erg verbaasd en vragen meestal of ik dan niet zou moeten stoppen, ze kan toch immers al gewone melk drinken? Tja, dan zeg ik meestal dat ze ook nog heel goed borstvoeding kan drinken. En als de Mexicaanse griep ofzoiets toevallig langs komt zeilen op het kinderdagverblijf, dan kan ik haar hopelijk een goede portie anto-stoffen meegeven!
Ariel, 2009-10-07
( +9 )

Hallo,
Mijn dochter is 3 maanden oud en ik geef nog volledige bosrtvoeding nu zijn we aan het denken over een tweede maar kan dat wel als je nog borstvoeding geeft. Mijn dochter krijgt 6 voedingen per dag. Tijdens de nacht slaapt zij zo¬īn 8 a 9 uur zonder voeding. Hopepijk heeft er iemand tips. Groetjes!
Zaina, 2009-10-25
( +1 )

Hoi Ariel,
Mijn dochtertje is 5 maanden oud krijgt ook 6 voedingen en slaapt 9 tot 12 uur door. Drie maanden geleden had ik voor het eerst mijn menstruatie. Ik ben nu zes weken zwanger. Het kan dus wel.

Mijn vraag is nu wanneer ik moet stoppen met de borstvoeding? Als ik doorga krijgt dat kleintje straks natuurlijk veel te veel.
Brigitta, 2009-11-14
( 0 )

Ik ben 19 weken zwanger en geef mijn peuter van 2,3 jaar nog lekker mama's melkie.
Ze wil straks de borst niet delen zegt ze want hij is van haar hahaha
Ik was in één maand zwanger terwijl ik van de vorige 2 er 2 jaar over heb moeten doen...dus hoezo verminderd vruchtbaar?
Ik moet wel zeggen dat het niet altijd fijn is nu, het is met aanhappen erg pijnlijk.
Ze drinkt alleen aan de linkerborst want de rechter is sinds een paar weken leeg zegt ze... Groetjes
Carole, 2009-11-20
( 0 )

Ben nu bijna 6 weken zwanger en heb een kindje van dik 6 maanden die nog 2 keer per dag borstvoeding krijgt. Voorheen kreeg ze volledig maar door mijn nieuwe zwangerschap is de melk behoorlijk teruggelopen.
Ik vind het wel zwaar om borstvoeding te geven en zwanger te zijn, het vreet energie.
Ik ben ondanks volledige bv mét nachtvoeding in verwachting geraakt dus het is echt niet zo dat het niet kan zie je wel! Ondanks alles ben ik hartstikke blij met deze zwangerschap! Maar als je het niet ziet zitten om zo snel zwanger te raken zou ik er echt een andere vorm van anticonceptie gebruiken!

Groetjes!
Carole, 2009-11-20
( 0 )

Ik vind het trouwens heerlijk om nog 2 keer borsvoeding te geven!
Lekker nog een paar maanden genieten van de haar tot haar kleine broer of zus er straks is!
Wendy, 2009-12-13
( +8 )

Hallo,
ik had graag even willen weten of je 2 kindjes kan voeden?ik heb een zoontje van 1 jaar en ben 12 weken zwanger. ik vroeg mij af of ik als het 2 de geboren is dan ook mijn ander kindje nog mag geven, is de samenstelling van de melk dan niet te zwaar voor mijn 2 de? of misschien veel te licht voor mijn 1ste?
Kaatje, 2009-12-19
( +12 )

Hallo,
Ik heb een vraagje, ik geef bv aan mn dochtertje van 5 maanden oud. Ik hou niet echt bij om de hoeveel uurtjes ik het haar geef. Elk keer als ze wil dan geef ik het haar gewoon. En nacht voeding zit er ook bij. Ik geef haar wel ook groente en fruit in de middag. Ik heb altijd al volledige bv gegeven aan haar en toch werd ik gelijk na mijn bevalling om de 31 dagen ongesteld. Dus een regelmatige cyclus eigenlijk. Nou heb ik laatst van iemand gehoord dat je wel kan menstrueren maar geen eisprong kan hebben zolang je bv geeft. Dus ben ik niet vruchtbaar. Is dat zo? Want ik voel me namelijk sinds de afgelopen week zwanger..
Ankie, 2010-01-07
( +1 )

Hoi
mijn dochter is nu 5 maanden en ik ben 10 weken zwanger. Mijn 3 kindjes zijn via ivf gekomen en nu ben ik ondanks de borstvoeding dus toch zwanger geworden. Het is dus niet zo'n goede anti-conceptie. Wij zijn er hartstikke blij mee. Ik wil graag door gaan met de borstvoeding, maar mijn dochter komt al bijna twee maanden niet meer aan. Zolang als ik zwanger ben dus. Ze lijkt soms erg tevreden, maar nu blijkt iets te tevreden. We hebben ze laatste een flesje nagegeven en ze dronk alsof ze nog niets gehad had. Ik probeer haar zoveel mogelijk te voeden. Bied mijn borsten vaak 2 a 3 keer aan, wat erg vermoeiend is maar ik wil graag dat het toch lukt. Ik heb de andere twee een jaar gevoed en dat wil ik nu ook weer doen. Heeft iemand nog tips?
Liane, 2010-01-26
( +3 )

Het is inderdaad mogelijk om twee kindjes tegelijk te voeden. De samenstelling van de melk zal echter worden afgestemd op jouw jongste kindje. Dit houdt dus in dat je oudste wel nog moedermelk kan drinken, maar dat deze de melk misschien minder lekker vindt, minder gaat drinken, of juist meer behoefte heeft aan andere voeding naast de borstvoeding. Er is in ieder geval niets op tegen om twee kindjes tegelijk te voeden. Je merkt zelf snel genoeg of het voor jou werkt en/of je kindjes tevreden blijven.
Liane, 2010-01-26
( 0 )

Kaatje, je schrijft dat je niet precies weet hoe vaak je borstvoeding geeft aan jouw kindje. Om te beginnen geldt dat wanneer je volledige borstvoeding geeft aan een jonge baby, de kans op zwangerschap daalt tot 2%. Zodra er echter meer dan zes uur tussen de ene en de andere voeding zit, dan kan er al een eisprong plaatsvinden, en dus bestaat er weer een grotere kans op een zwangerschap. Het is niet zo dat tussen iedere twee voedingen meer dan zes uur moet zitten om zwanger te kunnen worden. Alleen al wanneer je geen nachtvoeding meer geeft, neemt de kans op een zwangerschap aanzienlijk toe. Het is dus niet zo dat volledige borstvoeding een 100% betrouwbaar anticonceptiemiddel is! Het zorgt er wel voor dat de kans op zwanger worden flink afneemt, maar een garantie is het nooit!
Blanca, 2010-01-26
( 0 )

Hallo


Wij willen graag zwanger worden van de tweede,alleen geef ik nog borstvoeding aan onze zoon die is nu 12 maanden oud.
Onze zoon krijg soms 3 keer daags de borst maar soms ook wel 5 a 6keer.
vooral als hij s`nacht nog wakker wordt.
Ik weet dat hij s`nachts door moet slapen maar als ik dit niet doe heb ik en mijn man geen nachtrust,hoe kan ik dit verkomen dat hij s`nachts weer wakker wordt.
Heb al alles geprobeer .
Mijn menstruatiesyclus is wel iets verander,voor ik zwanger werd had ik een cyclus van 29 dagen maar nu van 32.
Kan dit ook invloed op hebben op de zwangerschap
Liane, 2010-01-28
( 0 )

Het geven van borstvoeding verkleint de kans op een zwangerschap. De kans wordt weer groter als de frequentie van het voeden afneemt. Of je nu wel of geen nachtvoedingen meer geeft, maakt dus in principe niet uit. Het is alleen zo dat hoe meer voedingen per etmaal je geeft, hoe kleiner de kans op een zwangerschap wordt.

Je geeft aan dat je liever geen nachtvoeding wilt geven. Het is begrijpelijk dat je wilt dat jouw kindje snachts doorslaapt. Bij borstvoeding is dat alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Borstvoeding is erg licht verteerbaar en daardoor slapen borstbabies vaak minder snel door dan flesbabies. Het is zelfs zo, dat de nachtvoeding die jouw lichaam aanmaakt nog lichter verteerbaar is dan de dagvoedingen. Dit is door de natuur zo geregld. Snachts verbruikt je kind immers minder energie en kost het verteren van de voeding meer moeite. Lichtere voeding maakt dit proces makkelijker. Het is waarschijnlijk niet wat je wilt horen, maar je kunt er dus niet heel veel aan veranderen.

Je zegt dat je al vanalles geprobeerd hebt, maar misschien nog niet de volgende dingen:
- Kolf eens een dagvoeding en geef die voordat je kindje de nacht ingaat. Misschien dat de samenstelling van deze dagvoeding ertoe leidt dat je kindje er wel de hele nacht op kan teren.
- Kolf een voeding en voeg hieraan rijstebloem toe, zodat een papfles ontstaat gebaseerd op borstvoeding.

Hopelijk heb je hier wat aan!
Blanca, 2010-01-29
( 0 )

Bedank voor de reactie.

heb ik ook al gepobeerd om af tekolven maar er komt niet meer dan20 ml er uit.
Dus daar schit ik ook niets mee op.

mijn zoon heeft weer voor het eerts eens door geslapen, maar heeft eerst een uur bij ons op bed gelegen,toen hij weer vast sliep heb ik hem weer om zijn bedje gelegd.
ben sinds gister begonnen met kindival,voor onrust en slapeloosheid.

De borstvoeding heb ik nu naar 2keer per dag gebracht.
s`middags en voor hij naar bed gaat.

en als hij naar bed gaat laat ik hem eerst nog wat eten, dat kan nog wat fruit,pap, koekjes die ik nat maak en op laat lepelen.
Susanna, 2010-02-13
( 0 )

Hallo,
ik hjeb een vraag.
ik geef mijn zoontje van 18maand nog borstvoeding
en dat 2 maaldaags 1x inde middag en 1x in de nacht.
en hoe groot is mijn kans om zwanger te worden.
want heb weer een kinder wens.
maar het wilt niet zo lopen als ik wil ik denk dat,
het toch veel invloed heeft dat ik borstvoeding geeft.
ook al is het maar 2maaldaags.

mvg susanna
Eva, 2010-02-13
( 0 )

Hallo,
Ik heb ook een vraag. Mijn zoontje is ondertussen 7 maanden oud. Ik ben sinds een maand gestopt met de mini-pil en geef sinds enkele weken alleen 's morgens nog borstvoeding, maar heb nog geen menstruatie (en ben ook niet zwanger volgens zwangerschapstest). Hoe lang kan het duren voor je menstruatie terug komt nadat je met de mini-pil en voltijds borstvoeding gestopt bent? Is het mogelijk dat die ene borstvoeding de eisprong nog tegenhoudt?

alvast bedankt voor reacties!
Eva
Eva, 2010-02-13
( 0 )

Hoi Eva,

Ik geef inmiddels alweer een jaar borstvoeding aan mijn dochtertje. Vanaf 9 maanden ben ik gestopt met kolven, waardoor mijn dochter ook vaak flesvoeding kreeg (als ik niet thuis was). Sindsdien werd ik weer om de 4 weken ongesteld en dat betekent volgens mij gewoon dat je weer vruchtbaar bent. Afgelopen week heb ik ontdekt dat ik weer zwanger ben! Dat is dus ruim 3 maanden later. Die ene voeding die je geeft kan volgens mij geen eisprong tegenhouden; ik geef als ik thuis ben nog steeds 3 x per dag borstvoeding. Maar het blijft raadselachtig met ons vrouwelijk lichaan!

Groetjes en succes!

Eva (toevallig trouwens)
Blanca, 2010-02-23
( 0 )

Hallo susanne

ik heb een zoon van 13 maanden en die krijg ook nog de borst gevarieert van 2 a 4 5 keer per dag.

Mijn man en ik wilde nog een broertje of een zusje er bij hebb voor onze zoon.
Wij hebben samen de ovulatiue test op gehaald om te kijken als we een lhpiek hadden.
Omdat ze zeggen dat niet zwanger kan worden tijdens de borstvoeding,dus wij hadden.
We proberen het gfewoon en alls er geen lhpiek is weten wij genoeg,dat het door de borstvoeding kwam.
Ik had ook besloten om echt niet stoppen met de bv.
Maar het is wel geluk met de test ben nu 6 weken zwanger.

dus als de tijd daar(rijp voor is)wordt je wel zwanger ondanks de bv

groetjes

Blanca, 2010-03-26
( +3 )

Hallo allemaal

ik heb uit eigen ervaring gehad borstvoeding en zwanger kan echt niet samen.
Heb iedereen gevraagt kan het echt samen borstvoeding en zwanger zijn.ja kan samen.
maar ik ben niet wel mijn kindje kwijt geraakt weet niet als het daar aan licht.
Maar ik weet wel de dokters en instansies kunnen me de pot op die rot volk.
heb mijn huisarts heeft gezegt dat kan en nu naar 1
Blanca, 2010-03-26
( +1 )

Ging even war fout.

dus mijn huisarts zeg dat kan en naar 10weken later zeg hij misschien is het toch door de bortsvoeding.
En stress is ook heel slecht dus gaat het niet goed met je schoonfamilie,laat ze uit je buurt als je zwanger bent.want dat is ook noet goed.
Dus moeder als jullie nog bortsvoeding geef en wil zwanger worden of bent zwanger stop dan met bortsvoeding dan verkom je een miskraam,
groetjes blanca
Julia, 2010-04-19
( +1 )

Hallo,

Mijn dochter is nu 8 maanden en het is misschien raar, maar ik wil graag weer zwanger worden. Ook geef ik nog steeds borstvoeding, ik wil niet stoppen want het is gewoon heel goed voor haar daar ben ik van overtuigd. Maar omdat het wel remmend werkt voor een tweede zwangerschap weet ik nu niet wat ik moet doen.

Misschien een nachtvoeding vervangen dat er minstens 3uur tussen zit? echt een dillema.
Liane, 2010-04-22
( 0 )

Hallo Julia,

Het klinkt helemaal niet raar hoor! Het is toch het meest geweldige dat er is. Zo'n klein mensje dat in jouw buik groeit, en als het er dan eenmaal is, dan voelt dat als een topprestatie! Ik zou zeker niet zomaar stoppen met borstvoeding geven aan je dochter. Wat je wel kunt doen, is inderdaad ervoor zorgen dat er minimaal zes uur tussen twee voedingen in komt te zitten. Dit kun je op verschillende manieren bereiken natuurlijk. Je kunt een voeding vervangen door een flesvoeding, maar je kunt ook zorgen dat je een voorraad borstvoeding aanlegt, zodat je borstvoeding uit de fles zou kunnen geven om de tijd tussen twee voeidngen te verlengen. Er moet echt meer dan 3 uur tussen twee voedingen komen te zitten, want de kans op een zwangerschap is dan erg klein. Ik hoop dat je borstvoeidng blijft geven en dat je snel zwanger wordt! Succes!
Jonge moeder, 2010-05-07
( +3 )

Hallo,

Ik heb een vraag.
Mijn zoontje is nu ruim 9 maanden oud en ik heb afgelopen maanden borstvoeding gegeven. Nu ben ik al een tijdje van de nachtvoeding af en hij krijgt nog maar zo'n 2 a 3 keer per dag de borst. Nu heb ik nog steeds geen menstruatie gehad.
Ik heb een zwangerschapstest gedaan maar deze was negatief. Heeft iemand hier ervaring mee?
Fran, 2010-08-02
( 0 )

Ik heb mijn dochter 16 maand bv gegeven, toen is ze (vanzelf) gestopt, waarschijnlijk zat de zwangerschap van mijn zoontje daar wel voor iets tussen want ik had vanaf ze 14 maand was (was toen al zwanger) beduidend minder melk en moest haar flessen bij geven. Mijn zoontje is nu ook 16,5 maand en ik ben opnieuw zwanger van nummer 3, maar hij blijft volhouden momenteel, ondanks het feit dat er volgens mij nauwelijks nog melk is (hij drinkt ook zijn fles na de voeding). volgens mij blijft hij ook bij mij wat drinken (wel alleen nog 's morgens, of bv als hij hard gevallen is) voor de gezelligheid en als troost, maar niet meer voor de honger :)
Siska, 2010-08-27
( -2 )

Hallo
Ik ben 2maand en een week bevallen geweest. Maar ik zou graag trug zwanger worden maar ik heef volledige borstvoeding. is er kans dat ik trug zwanger raak of niet?
Siska, 2010-08-27
( +3 )

Hallo
Ik ben 2maand en een week bevallen geweest. Maar ik zou graag trug zwanger worden maar ik heef volledige borstvoeding. is er kans dat ik trug zwanger raak of niet?
Marjolein, 2010-10-06
( +2 )

Hallo,

Ik heb een vraag over borstvoeding geven tijdens je zwangerschap. Ik ben namelijk nu 1 dag overtijd heb een hcg van 15. De assistente zei je bent zwanger maar heel pril.
Ik ben 43 jaar en heb grotere kinderen van 18,20,2n 22 jaar. En 23 jaar geleden een zwangerschap gehad en helaas is het kindje met 40 weken in me buik overleden.

Op mijn 37ste wilde ik graag nog een kindje aangezien ik een nieuwe relatie had en hij zelf geen kids had. Helaas ben ik in de medische molen beland omdat ik niet zwanger kon raken. Wat de oorzaak was ik slikte medicijnen voor me schildklier en toen ik er mee opgehouden bent raakte ik op 40 jarige leeftijd spontaan zwanger. Nu ben ik inmiddels van de week 43 geworden en op mijn verjaardag(4 oktober) teste ik positief. Ik zou nu pas ongesteld moeten worden maar sinds 3 dagen heb ik wat bruin/rode afscheiding. Ik heb het alleen als ik naar de wc bent gegaan en het afveegt. Het is heel weinig. Verders ook geen krampen. Maar me toch ongerust, ik geeft dus nog 3 keer borstvoeding en zou dit ten nadele kunnen zijn voor een eventuele zwangerschap?? Wat is precies een innestelingsbloeding en hoelang houd dat aan?
Alvast bedankt
Shama, 2010-12-25
( +1 )

Hallo, ik heb een vraagje.ik geef mijn 3 maanden baby volledige borstvoeding en mijn man gaat altijd voor het zingen de kerk uit.kan ik dan wel zwanger raken??????
Marjolein, 2011-04-06
( 0 )

Hoi Marjolein, ik lees dat we nogal wat overeenkomsten hebben, onze leeftijd, ik heb niet eerder een goede man gevonden om samen een gezin mee te stichten vandaar dat 41e voor het eerst zwanger was. Nu blijkken we erg vruchtbaar dus die mazzel hebben we.Helaas heb ik mijn dochtertje ook verloren, tijdens de bevalling, ze was volledig volgroeid(40e week)
en de deskundigen stonden om mijn bed, helaas glipte ze door hun vingers heen. zeer onverwacht. was technisch toch een goede stuitbevalling, men heeft het totaal niet door gehad. We hebben nu een zoontje van 15 maanden, heerlijk kind. Hij krijgt nog 2 x per dag borstvoeding. en ben nu wie weet weer zwanger( nog even afwachten.)
groetjes van Marjolein
Amaal, 2011-07-21
( 0 )

Hi ik vraag ik heb een zonje van 9 manden en ben zwanger 5 week kan ik borstvoeding ?
Lianne, 2012-02-11
( 0 )

Hallo iedereen,
ik ben moeder van 2, een zoon van 7 en een zoontje van 5maand. nu weet ik sinds 2 dagen dat ik weer zwanger ben, even schrikken maar tog wel weer leuk. ik gaf voledige borst voeding en was nog niet weer ongesteld geweest, en had er dan ook echt niet aan gedacht dat ik zwanger zou kunnen zijn, maar voelde me aldoor zo misselijk en moe en kwam weer aan terwijl ik echt op mijn eten lette. dus maar even naar de dokter ook de dokter vond het erg onwaarschijnlijk maar tog maar even een zwangerschaptest doen, en ja hoor zwanger hoe lang weet ik nog niet, maar weet wel als ik borstvoeding geef ik het voel trekken in mijn baarmoeder voelt niet echt goed.
dus ik ga nu flesvoeding geven en geef fruit hapjes en hij eet pap ik geef hem nu 2 keer per dag borst en zal dit blijven doen tot ik geen zin meer heb of tot mijn zoon niet meer wil. dus vrouwen ga er niet van uit dat je veilig bent. als god bepaalt dat je nog een kindje moet krijgen krijg je die ook.
Torde, 2012-02-27
( 0 )

Hallo,

Mijn dochtertje is momenteel 7 maanden, ik geef nog 1 voeding 's morgens, smiddags kolf ik op het werk, en dan geef ik nog een voeding om 18u en om 20u. WIj willen ook dolgraag terug zwanger worden. Ik heb nog steeds geen menstruatie gekregen. Maar blijkbaar is het vele vrouwen toch gelukt om door de BV heen zwanger te worden? Gaven jullie nog veel voedingen? Ik denk dat het mss beter is als ik het kolven op het werk laat. Maar blijft je lichaam dan voldoend e melk produceren als je slechts 1 voeding smorgens geeft en 2 savonds? en indien je dan door de dag flesvoeding geeft, lust je baby de BV dan nog wel?
nooit gedacht dat ik nog zo zou hopen mijn menstruatie terug te krijgen :)
Cinneke, 2012-03-15
( 0 )

Ik ben vandaag mijn kindje op zeven weken verloren, Mijn dochtertje van 14mnd kreeg nog elke avond borstvoeding , toch stel ik mij nu de vraag of het niet kwam dat door de borstvoedig de foetus te weinig vitaminen overhad om voldoende te groeien :s. Wist niet dat borstopvoeding wee√ęn opwekte :s
Christa, 2012-06-18
( 0 )

@ Torde: ik zit nu in hetzelfde schuitje als jij in februari. Ik ben benieuwd hoeveel bv je nog geeft, of je al menstrueert of zelfs al zwanger bent ?

@ Cinneke: ik snap dat je dat jezelf afvraagt. Als het klopt (zoals bovenaan staat) dat de hoeveelheid oxytocine dat vrijkomt hetzelfde is als een vrijpartij, dan geloof ik wel dat bv geven geen miskraam kan veroorzaken. Wat ik alleen gek, vind is waarom ik dan geen toeschietreflex krijg tijdens een vrijpartij... Tijdens de bv krijg je toch een stoot hormonen in één keer. Ik heb geen idee hoor, maar vraag het me gewoon af...
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl